EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Με βασικό στόχο την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών και του έργου τους στο εξωτερικό, η DépôtArtGallery δημιούργησε τον θεσμό «Αποδράσεις». Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζει την πρώτη τους «απόδραση» - EVASION #1 στο πολιτιστικό κέντρο Espace Christiane Peugeot του Παρισιού από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για μια διεθνή ομαδική έκθεση 32 σύγχρονων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και η ατομική έκθεση LosOtros με τίτλο «LIMBUS Op.1».

Οι εκθέσεις εγκαινιάζονται την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 ως 21:00.

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Ο εκπρόσωπος της Dépôt Art Gallery και επιμελητής της έκθεσης, Φίλιππος Βαζάκας, σημειώνει σχετικά:

«Στόχος του θεσμού είναι η προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών και του έργου τους στο εξωτερικό, φέρνοντάς τους σε επαφή και διάλογο με ξένους καλλιτέχνες, γεγονός που διασφαλίζει την όσμωση μεταξύ των καλλιτεχνικών τάσεων που σηματοδοτούν σήμερα την σύγχρονη Τέχνη κάτω από μια παγκόσμια και χωρίς σύνορα οπτική. Μια πρακτική που τελικά θα επιτρέψει σε όλους τους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτου εθνικότητας, να αποδράσουν και να επικοινωνήσουν το έργο τους διεθνώς, που είναι επιτακτική ανάγκη στην παγκοσμιοποιημένη εποχή που ζούμε.

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα προσπαθήσει να επιβληθεί με την ποιότητα και την πρωτοτυπία των προτάσεών και συνδυασμών του, τόσο στις πρωτεύουσες όσο και στα μεγάλα καλλιτεχνικά κέντρα της Ευρώπης και όχι μόνο, υποστηρίζοντας πως η Τέχνη δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε όρια.

Η Τέχνη έχει πολλά πρόσωπα, η μουσική, η ποίηση, ο χορός, η λογοτεχνία, το θέατρο βρίσκονται σε μια συνεχή συμπληρωματική σχέση με τις εικαστικές τέχνες. Μια σχέση που έχει ως απώτερο σκοπό, την εξύψωση της ψυχής και του πνεύματός μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, στην προσωπική μας απόδραση από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα».

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Η Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου, στο κείμενο της «Rendez-vous à l’espace» σημειώνει για τον θεσμό:

«Είναι μια κίνηση εξωστρέφειας που ενθαρρύνει τη δράση των καλλιτεχνών εκτός των τειχών και την έκθεσή τους στον κόσμο. Μια κίνηση που συμφέρει πολλούς μαζί από διάφορα σημεία. Ως εκ τούτου η στήριξη αυτής της απόδρασης είναι όχι μόνο νόμιμη, αλλά και ηθική. Είναι υποχρέωση από την πλευρά της Γκαλερί.

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Είναι μία επικοινωνία σε κοινή νοηματική. Μια γλώσσα παγκόσμια, που δεν χρειάζεται μετάφραση, αλλά καλούς ερμηνευτές, όπως άλλωστε και η μουσική.

Η "απόδραση" ελευθερώνει τον καλλιτέχνη από την στενή αντίληψη του χώρου και προκαλεί δημιουργικά ρήγματα στην συμπαγή εικόνα της εσωστρέφειας. Αναπτύσσει την ικανότητα αντανακλαστικών σε εξωγενή καινούργια ερεθίσματα και απαλλάσσει από τους συνήθεις περιορισμούς της καθημερινότητας».

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Hervé BORREL(FR), BOZENNA (FR), Gözde CAN-KÖROĞLU (TUR), Alain CARPENTIER (FR), Tasos DIMOS (GR), Rebecca DRIFFIELD (AUS), Anna GRIGORA (GR), Marlène HUE (FR), Areti KLOUTSINIOTI (GR), Iro KOVATZI (GR), KREUZ (GR), Laura LORIERS (FR), LosOtros (FR), MAJA (FR), Peny MANAVI (GR), Nathalie MANGIN (FR), Marikita MANOLOPOULOU (GR), Katerina MAVROLEON (GR), Niki MICHAILIDOU (GR), Aspa PAPALEXANDRI (GR), Elias PAPANIKOLAOU (GR), Evdoxia PAPASAVVA (GR), Natassa RACHOVITSA (GR), Cléo ROBINE (FR), Hanna SCHIBEL (D), Kyriakos SYFILTZOGLOU (GR), TAREK (FR), Vaggelis TZERMIAS (GR), Yiannis TZOMAKAS  (GR),  Kiki VOULGARELI  (GR).

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

Τιμητική συμμετοχή των καλλιτεχνών:

Christiane PEUGEOT (FR), Πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Espace Christiane Peugeot, Paris,

François POHU-LEFEVRE (FR), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου Espace Christiane Peugeot, Paris.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- «FiatLux», μια θεατρική performance το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου (19:00-20:00) σε κείμενα:Friedrich Nietzsche, Fabrice Guénier και Yi-Ting Hung.

Δημιουργία και απόδοση από την ηθοποιό και σκηνοθέτη: Yi-Ting HUNG (洪 儀 庭).

EVASION #1: Διεθνής «απόδραση» Ελλήνων εικαστικών στο Παρίσι

- «WilliamShakespeare, μάρτυρας της εποχής μας», μια διαδραστική συναυλία πάνω σε σονέτα του Σαίξπηρ το Σάββατο 3 Μαρτίου (19:00-20:30) με έργα των:Dmitri Shostakovich, Dmitri Kabalevsky, Grigori Fried, Michel Ciry και Jean-Christophe Rosaz.

Με τη συμμετοχή των Frédéric Albou (μπασοβαρύτονος) και Orlando Bass (πιάνο).

Συμπαραγωγή με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Man-naM.

evasion_4739332_009.jpg

INFO
Espace Christiane Peugeot
62, Avenue de la Grande-Armée, 75017Paris, France
(Metro: Argentine & Porte Maillot)
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30-21:00
Διάρκεια έκθεσης: από 21 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 (καθημερινά, 14:00–19:00)

evasion_4739332_010.jpg

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.