ΕΚΠΛΗΞΗ IX: Για 9η χρονιά οι καλλιτέχνες στο πλευρό των αστέγων

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

ΕΚΠΛΗΞΗ IX: Για 9η χρονιά οι καλλιτέχνες στο πλευρό των αστέγων

Για μια ακόμη χρονιά, η καλλιτεχνική κοινότητα συσπειρώνεται επιστρατεύοντας τη δύναμη της τέχνης προς όφελος των αστέγων της Αθήνας, μέσα από την «ΕΚΠΛΗΞΗ», την ετήσια έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Η μεγάλη εικαστική γιορτή, που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Σύγχρονης Τέχνης και μαζί τις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις της εποχής, θα φιλοξενηθεί στο χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου.

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 και, έκτοτε, περισσότεροι από 2000 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο έχουν συμβάλει ατην εκστρατεία, προσφέροντας τα έργα τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του εικαστικού κόσμου.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 300 έργα μικρής διάστασης, τα οποία διατίθενται όλα έναντι του συμβολικού ποσού των 50 ευρώ. Ο λόγος; Να μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στην προσπάθεια.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλύπτουν όλη τη γκάμα: από πρωτοεμφανιζόμενοι μέχρι διεθνώς καταξιωμένοι, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή ξένων καλλιτεχνών. Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα: η ταυτότητα του καλλιτέχνη είναι μυστική. Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά, ενθαρρύνοντας το κοινό να επιλέξει με μόνο γνώμονα το προσωπικό γούστο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία ενισχύοντας τον σκοπό να αποκτήσουν ένα ήδη πολύτιμο έργο, ή ένα που ίσως αποκτήσει μεγάλη αξία προσεχώς. Σίγουρα όμως θα αποκτήσουν ένα έργο που διάλεξαν επειδή τους αρέσει.

Πώς γίνεται

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για αρχή να μελετήσουν τα έργα online στο artAZ και να σημειώσουν προκαταβολικά τους κωδικούς της επιλογής τους στη διεύθυνση (www.artaz.gr/surprise). Νέα έργα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης. Μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου 2018, η ΕΚΠΛΗΞΗ 9 θα μεταφερθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», για την ζωντανή έκθεση και την πώληση των έργων. Σημειώστε ότι τα έργα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο της «ΕΚΠΛΗΞΗ 9» θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή δημοπρασία έργων μεγαλύτερης διάστασης που παρουσιάζονται στην έκθεση. Η διαδικασία της δημοπρασίας είναι ανοιχτή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα έκθεση των έργων του βιβλίου «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», που μόλις κυκλοφόρησε από την επιμελήτρια της «ΕΚΠΛΗΞΗ 9» Αλεξάνδρα Κολλάρου και τις εκδόσεις Key Books. Η συγγραφέας έχει μετατρέψει τις εικονογραφήσεις του βιβλίου σε πίνακες, οι οποίοι θα διατεθούν μέσα από ένα πρωτότυπο σύστημα, σαν εικαστικό παιχνίδι – ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ότι θέλει για να τους αποκτήσει. Επίσης, για κάθε αντίτυπο του βιβλίου που θα διατεθεί στην έκθεση, οι εκδόσεις Key Books θα προσφέρουν 20% του ποσού για την υποστήριξη του σκοπού της «ΕΚΠΛΗΞΗ 9».

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία σημειώνουμε ότι η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σχετικά με την ΚΛΙΜΑΚΑ

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.

Σχετικά με το artAZ

Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό αλλά και στη συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της.

INFO
ΕΚΠΛΗΞΗ 9
#ekplixi9  #surprise9
Διεύθυνση: «ΓΗ Κ44», Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 24-25 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Σάββατo 24/11 12:00 – 19:00 | Κυριακή 25/11, 12:00 - 16:00
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.