To 1o street art festival του δήμου Βύρωνα τιμά την Ελληνική Επανάσταση

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (10 Ψήφοι)

Vyronas Street Art Festival

Vyronas Street Art Festival, 29-30 Μαΐου 2021

Την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τιμά τo street art festival του δήμου Βύρωνα, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαΐου, αποτίοντας φόρο τιμής στους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας (διασημότερος όλων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων). Έτσι, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απαντούν στο ερώτημα του πώς ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ου  Δημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας,  θα γεμίσουν με χρώμα! Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban contemporary art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ, αφού ένα από τα ζητούμενα είναι η εικαστική πολυφωνία. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν δώδεκα τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και προσαρμόζοντάς το στο καλλιτεχνικό του στυλ.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι γνωστοί σε όλους τους θαυμαστές της ενεργής Αθηναϊκής street art σκηνής :

- Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά αναμορφικά γυναικεία πορτραίτα του.

Vyronas Street Art Festival

- Ο Alone98 που για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.

Vyronas Street Art Festival

- Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα, ρούχα , τοιχογραφίες  και μικτές τεχνικές.

Vyronas Street Art Festival

- Ο Fotizontas ο οποίος πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα εργα γεμάτα σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας.

Vyronas Street Art Festival

- Ο Krah με τα εντυπωσιακά και υπέροχα φανταστικά πλάσματα που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

Vyronas Street Art Festival

- Ο Nozo1 που χρησιμοποιεί κυρίως την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργώντας έργα μεγαλης ομορφιας και αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Vyronas Street Art Festival

- Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.

Vyronas Street Art Festival

- Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis, ενεργός στη street art από το 2008  με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

Vyronas Street Art Festival

- Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

Vyronas Street Art Festival

- Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, εμπνευσμένες από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.

Vyronas Street Art Festival

Το festival αποτελεί μια συνδιοργάνωση του δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Δραστηριοποίηση και στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας ως μιας πόλης που δεν πρέπει να είναι γνωστή μόνο για την ένδοξη ιστορία της, αλλά και για το μοντέρνο της πρόσωπο, που είναι η αστική δημιουργικότητα, η σύγχρονη αρχιτεκτονική, οι γαστρονομικές επιλογές, τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα και βέβαια οι άνθρωποί της.

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι βασικές τοιχογραφίες. Με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και το μεράκι των ανθρώπων του δήμου και πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι επισκέπτες θα περάσουν ένα αξέχαστο διήμερο με μουσική, κρασί και τέχνη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη το βράδυ της Κυριακής, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκδήλωση,  γράφοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία».

Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί μέσω των social media διαγωνισμός-παιχνίδι με έπαθλο καλλιτεχνικά δώρα και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες μέσω των social media!

INFO

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο 29/5 & Κυριακή 30/5

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:  Στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή στη σελίδα της εταιρείας Awesome Athens Experiences στο Instagram

Μεγάλος χορηγός: Cosmos Lac

Χορηγοί: Beer on us, Οίνος 10, Δίκταμο, Dazz Café

Vyronas Street Art Festival

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.