Σεμινάρια φωτογραφίας

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Σεμινάρια φωτογραφίας

Νέο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας εγκαινιάζουν στο Περιστέρι η φωτογραφική ομάδα Instantané και ο Βαγγέλης Ταμβάκος, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τμήματα για αρχαρίους αλλά και προχωρημένους.

Η πρώτη συνάντηση, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτή και δωρεάν προς όλους, προκειμένου να γίνει η ενημέρωση και γνωριμία για τα τμήματα και τη φύση των σεμιναρίων που θα διεξαχθούν τη φετινή χρονιά.

Οι συναντήσεις και τα μαθήματα γίνονται 50 μέτρα από το Μετρό Ανθούπολης, Πηλίου 8 (πρώην Μεσολογγίου).

Στο εργαστήρι Instantané, που πραγματοποιούνται τα σεμινάρια, λαμβάνουν χώρα επίσης workshops, φωτογραφικές εκδρομές, ετήσιες εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογραφικές βραδιές και παρουσίαση φωτογράφων που μιλούν για το έργο τους.

Τα μαθήματα στο τμήμα αρχαρίων ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.30 – 9.30 μ.μ. 

Στην ύλη των μαθημάτων περιλαμβάνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, η εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής, ψηφιακή φωτογραφία, χρήση των φακών, πρόγραμμα επεξεργασίας Lightroom.

Επίσης, ανάλυση portfolio των μελών, Ιστορία της φωτογραφίας, αισθητική της φωτογραφίας και κριτήρια επιλογής, ασκήσεις και πρακτικές της φωτογραφίας, κριτική και ανάλυση της φωτογραφίας, επιρροές και συγκρίσεις με τις άλλες τέχνες, σύγχρονη φωτογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία.

Το τμήμα των προχωρημένων στη φωτογραφική ομάδα Instantané λειτουργεί τις τρεις πρώτες Τετάρτες κάθε μήνα 7.30 – 9.30 μ.μ και αποτελείται από φωτογράφους που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και έχουν μια φωτογραφική παραγωγή.

Η πρώτη συνάντηση του τμήματος της Τετάρτης θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Οι συναντήσεις στο τμήμα των προχωρημένων εστιάζονται στην προσπάθεια που κάνουμε για να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και να παρέμβουμε ως καλλιτέχνες – δημιουργοί στην κοινωνία και στα γεγονότα της εποχής μας.

Οι συναντήσεις αποκτούν διαδραστικό χαρακτήρα μέσω της ενεργής συμμετοχής των μελών, των αναλύσεων των φωτογραφιών, των συζητήσεων, των προβληματισμών και των βιωματικών μαθημάτων.

Η ερώτηση επανατίθεται συνεχώς για το αν η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να συγκινήσει, να προβληματίσει και να δώσει πολλές διαφορετικές οπτικές μιας πραγματικότητας. Ακόμη κι αν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης και τον τρόπο σκέψης μας για την καθημερινότητα και την ζωή.

Σεμινάριο ανάλυση portfolio: 

Κριτική και ανάλυση σε όλο το φωτογραφικό έργο των συμμετεχόντων καθώς και συμβουλές για την δημιουργία ενός συγκροτημένου προσωπικού portfolio αναζητώντας ένα προσωπικό ύφος.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχουν ανάγκη να αξιολογηθεί συνολικά η προσωπική τους κατεύθυνση.

Διάρκεια σεμιναρίου: Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο. 

Εισηγητής των σεμιναρίων, τον συντονισμό και την ευθύνη της διδασκαλίας έχει ο Βαγγέλης Ταμβάκος.

INFO
Φωτογραφική Ομάδα “Instantané” & Βαγγέλης Ταμβάκος
Open Day: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017
Διεύθυνση: Πηλίου 8 (πρώην Μεσολογγίου), Περιστέρι
Τηλ. Επικοινωνίας: 2105741950 & 6940822803

Σεμινάρια φωτογραφίας

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.