Το τρίτο άτομο (αστυνομικός γρίφος)

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Το τρίτο άτομο (αστυνομικός γρίφος)

Ο αστυνόμος Μέισον βρισκόταν σε ένα από τα πιο πλούσια ξενοδοχεία της Αμερικής για διακοπές και ετοιμαζόταν για έναν αναπαυτικό και ξεκούραστο μεσημεριανό ύπνο. Δεν περνάει η ώρα και, ξαφνικά, η πόρτα του δωματίου του χτυπάει. Κουρασμένος ρωτάει ποιος είναι.

- Θα μπορούσατε να μου ανοίξετε; ακούστηκε μία ανδρική φωνή. Έχω χάσει τα κλειδιά μου και δεν μπορώ να μπω στο διαμέρισμά μου. Ο αστυνόμος Μέισον του άνοιξε και του πρόσφερε ένα φλιτζάνι τσάι και του είπε πως μπορεί να μείνει στο διαμέρισμά του όση ώρα χρειαστεί μέχρι να ετοιμαστούν τα καινούργια.

Δεν περνάει αρκετή ώρα, πάλι κάποιος χτυπάει την πόρτα του κυρίου Μέισον. Απευθύνει πάλι την ίδια ερώτηση, ποιος είναι και τι θα ήθελε.

-Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να μου ανοίξετε; Μαζεύω χρήματα για έναν φιλανθρωπικό σκοπό και ενημερώνω προσωπικά όλα τα άτομα που διαμένουν στο ξενοδοχείο. 

Ο αστυνόμος Μέισον άνοιξε την πόρτα και πρόσφερε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. 

Δεν περνάει η ώρα και για τρίτη φορά κάποιος χτυπάει την πόρτα του δωματίου του. Ο αστυνόμος Μέισον υποβάλλει και σε εκείνον την ίδια ερώτηση.

- Με συγχωρείτε, του λέει. Νόμιζα πως αυτό είναι το διαμέρισμά μου και σας χτύπησα να μου ανοίξετε.

Ο αστυνόμος Μέισον σκέφτηκε για λίγο και αποφάσισε να μην ανοίξει στο τρίτο άτομο, ενημερώνοντας μάλιστα την ασφάλεια του ξενοδοχείου για την ύποπτη παρουσία του.

Γιατί ο αστυνόμος Μέισον δεν άνοιξε την πόρτα στο τρίτο άτομα και μάλιστα το χαρακτήρισε ακόμα και ύποπτο;

Το τρίτο άτομο (αστυνομικός γρίφος)

Απάντηση: Ο αστυνόμος δεν άνοιξε στο τρίτο άτομο επειδή του είπε πως το διαμέρισμα είναι δικό του. Αν όμως ήταν πραγματικά δικό του, θα είχε κλειδιά και θα μπορούσε να ανοίξει μόνος του.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.