Η γυναίκα που χαμογελούσε πάντα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Η γυναίκα που χαμογελούσε πάντα

Μια γυναίκα κάποτε χαμογελούσε πάντα. Όλη την ημέρα, όλες τις ώρες, όλα τα δευτερόλεπτα. Κάθε άνθρωπος που τη γνώριζε απορούσε. Πώς είναι δυνατόν, ποτέ της δεν αντιμετώπισε προβλήματα και δυσκολίες;

Η φήμη της είχε διαδοθεί παντού. Ήθελαν πολλοί να μάθουν ποιο είναι αυτό το κλειδί και η κοσμοθεωρία της για την ευτυχισμένη ζωή. Ένας νεαρός τότε την επισκέφτηκε.

- Γυναίκα, τη ρώτησε, ποιο είναι το μυστικό σου και γελάς πάντα;

Εκείνη δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε.

Ο ίδιος νεαρός την επισκεπτόταν καθημερινά και της έκανε ακριβώς την ίδια ερώτηση.

Τότε εκείνη αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της. Γύρισε και τον κοίταξε.

- Νεαρέ μου, του είπε, όλη μου τη ζωή στεναχωριόμουν για τα πάντα. Ναι, όσο δύσκολο και αν σου είναι να το πιστέψεις, στεναχωριόμουν για το παραμικρό. Για τη γνώμη των άλλων, για τα χρήματα, για τον κόσμο, για τους λογαριασμούς. Όταν ήρθα αντιμέτωπη με το θάνατο όμως, άλλαξαν τα πάντα μέσα μου. Έχασα πριν δύο χρόνια σε τροχαίο την κόρη μου, 20 χρονών κοπέλα, κοριτσάκι μικρό. Τότε μόνο κατάλαβα πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και πόσο λάθος κάνουμε που καθόμαστε και χολοσκάμε για τα πάντα, είναι τόσο ασήμαντα μπροστά στην ίδια τη ζωή και το θάνατο. Ζήσε, χαμογέλασε, το σήμερα είναι τόσο πολύτιμο, για αυτό θέλω πια μόνο να γελάω.

Ο νεαρός απομακρύνθηκε έχοντας έναν κόμπο στο λαιμό και ένα σφίξιμο στο στήθος. Από τότε, ξεκίνησε να γελάει περισσότερο.

Η γυναίκα που χαμογελούσε πάντα

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.