Το τηλεοπτικό φαινόμενο «Ρούλα Κορομηλά»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

koromila_82445b.jpgΗ Ρούλα Κορομηλά υπήρξε πρωτεργάτης στην Ελληνική τηλεόραση και πρωτοπόρος σε πολλά προγράμματα που σημειώνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης ακόμη και σήμερα.

Η αρχή της καριέρας της έγινε μέσα από την κρατική τηλεόραση. Από την δεκαετία του ‘70  εργαζόταν ως γραμματέας στον κρατικό σταθμό κάνοντας παράλληλα δοκιμαστικά για διάφορες εκπομπές σε κάθε ευκαιρία. Εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένη με τον γνωστό ηθοποιό-είδωλο της δεκαετίας του ’80, Πάνο Μιχαλόπουλο.

Η ευκαιρία της δόθηκε τελικά με την εκπομπή «Μια Καλημέρα είναι αυτή», που ήταν δική της ιδέα-πρόταση. Μετά από μερικά πολύ επιτυχημένα χρόνια στην ΕΡΤ μεταπήδησε στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1 όπου παρουσίασε μια μετεξέλιξη του «Μια Καλημέρα είναι αυτή», τον γνωστό μας «Πρωινό Καφέ» (1991-1994). Πέρα από αυτή τη συνεργασία, παρουσίασε για δύο χρόνια (1992-94) με απόλυτη επιτυχία το «Ciao ANT1».

Ενώ το συμβόλαιο της με το σταθμό ήταν σε ισχύ, μεταπήδησε στο Mega όπου ήρθε για εκείνη η εποχή της απόλυτης καταξίωσης με το «Bravo», ένα πρωτοποριακό φαντασμαγορικό show Ιταλικού τύπου που παρόμοιο του δεν είχε koromila_244567b.jpgξαναγίνει στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, πολύ καλά ήταν τα πράγματα και στην προσωπική της ζωή, έχοντας στο πλευρό της αρχικά τον σκηνοθέτη των show της Stefano Sartini, ενώ στη συνέχεια τον Νάσο Γαλακτερό, με τον οποίο ανέβηκε και τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Παράλληλα, παρουσίαζε και άλλες εκπομπές όπως το «Bravissimo», «Ε, ναι λοιπόν», καθώς και πολλούς τηλε-μαραθώνιους για κοινωφελείς σκοπούς κ.α.

Εκείνη η περίοδος κράτησε έξι χρόνια, αλλά την τελευταία σεζόν η επιτυχία άρχισε να φθίνει, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η συνεργασία της με το Mega να λήξει.

Απείχε από την τηλεόραση για περίπου 1,5 χρόνο και έκανε το come back μέσα από τη συχνότητα του Alpha επιστρέφοντας παράλληλα στην πρωινή ζώνη 13 χρόνια μετά με το «11 και κάτι» που στη συνέχεια έγινε «Πριν τις 11 και κάτι» (!!) και αργότερα «Καλώς τους».

Τα πράγματα εκεί δεν ήταν αρμονικά, αφού η εκπομπή ερχόταν σταθερά 3η στις μετρήσεις της AGB, ενώ και η παρουσιάστρια ταλαιπωρούταν από τις συνεχόμενες και άκαρπες προσπάθειές της για την απόκτηση ενός παιδιού.

koromila_4556677b.jpgΜετά από τρία χρόνια στην πρωινή ζώνη του Alpha, μετακόμισε στο Star, παρουσιάζοντας το πρωινό «Όλε» με τον Κώστα Φραγκολιά. Η εκπομπή καταποντίστηκε πιάνοντας μονοψήφια νούμερα, ενώ η παρουσιάστρια, εν συγχύσει, επιτέθηκε μέσα από την εκπομπή της στον Θέμο Αναστασιάδη, στον Βαγγέλη Περρή, στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην Ελένη Μενεγάκη και σε πολλούς άλλους. Μετά από όλα αυτά, απείχε και πάλι από τα τηλεοπτικά δρώμενα, για ένα χρόνο αυτή τη φορά.

Το 2005 επέστρεψε στον Alpha αναλαμβάνοντας διοικητικές θέσεις, αλλά και την παρουσίαση της εκπομπής «Τρεις Ευχές», η οποία «κόπηκε» στο 3ο επεισόδιο για να επανέλθει ως «Ζωή σαν Όνειρο» που ωστόσο είχε παρόμοια τύχη.

Μαζί με τα επαγγελματικά της, την κατιούσα πήραν και τα προσωπικά της, αφού χώρισε με τον Νάσο Γαλακτερό, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας που την κρατούν πίσω από τις κάμερες, ως σύμβουλο του σταθμού, θέση που κατέχει έως και σήμερα.

Για τη νέα σεζόν πολλά ακούγονται, όπως παραδείγματος χάριν ότι της έχει γίνει πρόταση από τους ανθρώπους του RTL να επιστρέψει μπροστά από τις κάμερες με μια νέα εκπομπή, αλλά και για πιθανότητα συνεργασίας της με τον Λάκη Λαζόπουλο στην αναδιοργάνωση του Channel 9.

Όποιον δρόμο τελικά κι αν επιλέξει, εμείς από την πλευρά μας της ευχόμαστε καλή επιτυχία! Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση και μπορεί ακόμη να προσφέρει πολλά…

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

karapoutanara eisai.

theodoros
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.