Αγωνία στις τάξεις των εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Αγωνία στις τάξεις των εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή»

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Απογευματινή», που ανακοίνωσε  την υπαγωγή της σε καθεστώς ρύθμισης χρεών με προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ζητάει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που προνοεί τη συνεννόηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας με το 51% των πιστωτών της για ρύθμιση οφειλών με ταυτόχρονη παρουσίαση πρότασης εξυγίανσης της αιτούσας εταιρείας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το «λουκέτο» είναι πολύ κοντά, πράγμα που σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι, μάλιστα, είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες!

Μετά από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αγαπητοί αναγνώστες, Εμείς οι 130 εργαζόμενοι της “Απογευματινής” οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες, συγκαλέσαμε Γενική Συνέλευση παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών μας σωματείων και τους ζητήσαμε να στηρίξουν το δικαίωμα μας να διεκδικούμε το αυτονόητο κεκτημένο στην εργασία με αμοιβή. Χθες το μεσημέρι, η ιδιοκτησία της εφημερίδα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία και συνεχείς απειλές για απολύσεις και κλείσιμο της εφημερίδας, μας ανακοίνωσε την αίτηση για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η κίνηση αυτή γίνεται ενώ σήμερα το πρωί εκδικάζονται στο ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι στην “Α” επιθυμούμε να συνεχίσει να κυκλοφορεί η ιστορική αυτή εφημερίδα που αύριο συμπληρώνει 58 χρόνια ζωής. Άλλωστε τη βούληση μας αυτή την έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλους αυτούς τους μήνες που εξακολουθούμε και ενημερώνουμε καθημερινά τους αναγνώστες μας, όντας απλήρωτοι.

Αυτονόητο όμως είναι ότι δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εξελίξεις που δυστυχώς, προοιωνίζονται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κυρίως την υποβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου.

Περιμένουμε σήμερα από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις και να μας στηρίξει. Δηλώνουμε τη στήριξη μας στους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Οφείλουμε από την πλευρά μας και εμείς να ζητήσουμε από εσάς, τους αναγνώστες μας, κατανόηση για τυχόν αναστάτωση στην κυκλοφορία της εφημερίδας και ζητούμε τη συμπαράσταση μας. Κλείνοντας, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στον Τύπο αμειβόμαστε σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αμοιβές οι οποίες κάθε άλλο παρά παχυλές είναι».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Κρίμα για τους εργαζομένους αλλά όχι και για την καραδεξιά κωλοφυλλάδα....

Ειρήνη
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.