Αγγελιόσημο στο διαδίκτυο απαιτεί η Π.Ο.Ε.ΣΥ. με ανακοίνωσή της

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Αγγελιόσημο στο διαδίκτυο απαιτεί η Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Τη θέσπιση καταβολής αγγελιοσήμου στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης απαιτεί η Π.Ο.Ε.ΣΥ., προκειμένου να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι σε αυτά και να μειωθεί η «μαύρη εργασία». Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή της, αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συζήτησε τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και ειδικότερα τη νέα απόπειρα από πολλές πλευρές για υπονόμευση της φυσιογνωμίας του πόρου (αγγελιοσήμου), έως και κατάργηση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους συναδέλφους και τις διοικήσεις πρωτοβάθμιων Ενώσεων των ΜΜΕ σε πλήρη συντονισμό, με αίτημα τη θέσπιση καταβολής αγγελιοσήμου και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, ώστε να καταστεί επιτέλους εφικτή η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων σ’ αυτά και η μείωση της «μαύρης εργασίας».

Και επιμένουμε στην άμεση καταβολή στα Ταμεία των ΜΜΕ των εργοδοτικών χρεών (μεταξύ των οποίων και εισφορές των εργαζομένων).

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση –στο πλαίσιο της «σοσιαλιστικής δέσμευσης» που ανέλαβε εκ νέου ο Πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή- να εγκαταλείψει το ρόλο του προστάτη των μεγάλων διαφημιστικών εταιριών (και κάποιων νεόκοπων εκδοτών και τέως δημοσιογράφων) και να επαναφέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που η ίδια είχε καταθέσει προς ψήφιση αλλά απέσυρε «λόγω πιέσεων».

Και φυσικά να αποσυρθεί η κατάπτυστη υπεξαίρεση του 10% των ούτως ή άλλως μειωμένων εσόδων των ταμείων μας».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.