Γ. Λάτσιος: «Ήταν λάθος που μιμούμασταν το μοντέλο της Ελένης»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

latsios_menegaki_83994945vb

Για την αλλαγή ρότας του ΑΝΤ1 στην πρωινή ζώνη με Χαριτάρο-Καραμέρο, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Λάτσιος στο «Βήμα της Κυριακής», σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

«Ήταν δικές μας λανθασμένες επιλογές σε περιεχόμενο αλλά και στους ανθρώπους που υποστήριζαν αυτό το πρόγραμμα και δεν εννοώ πάντα και μόνο τους παρουσιαστές. Ο Αlpha είχε καταφέρει με την Ελένη Μενεγάκη να κυριαρχεί σε επίπεδο τηλεθέασης και πίστευα πάντα ότι ήταν λάθος να προσπαθούμε να μιμηθούμε αυτό το μοντέλο. Ο ΑΝΤ1 είχε ανακαλύψει τη συνταγή και συνέχισε να την ακολουθεί με τρόπο ελάχιστα δημιουργικό», είπε ο  γενικός διευθυντής προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου και συνέχισε: «Εφέτος πήραμε τα ρίσκα μας και δημιουργήσαμε μια νέα ζώνη, το “10 με 1 μαζί”. Ανακτήσαμε το χαμένο έδαφος και βοηθηθήκαμε και από τη συγκυρία, την απουσία του ανδρικού μοντέλου από το Μega- εννοώ τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πιστεύω ότι στην πρωινή ζώνη υπάρχει χώρος για μια τέτοια παρουσία. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είχε μια επιτυχημένη και εξαιρετική πορεία τα τελευταία έξι χρόνια στη ζώνη. Αυτό ίσως πρέπει να μας βάλει να σκεφθούμε πόσο εύκολα θεωρούμε ότι κάποιοι τελειώνουν επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πήγαιναν και τόσο καλά».

«Ο Γρηγόρης θα πήγαινε καλύτερα στο πρωινό του Mega»

Συνεχίζοντας, ο κ. Λάτσιος ρωτήθηκε αν θεωρεί πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από την πεντάδα του «Ομορφου Κόσμου» και απάντησε χωρίς δισταγμό:  «Είμαι βέβαιος! Προφανώς θα υπήρχαν κάποιοι λόγοι εκατέρωθεν που θα οδήγησαν στην απόφαση να μη συνεχίσει ο Γρηγόρης». Μάλιστα, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να είχε στο δυναμικό του ΑΝΤ1 τον Γρηγόρη: «Σε κάποια περίοδο, αν ήταν ελεύθερος, θα ήθελα να συνεργαστούμε και όχι μόνο για την πρωινή ζώνη. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι εγώ τον έφερα από τη Θεσσαλονίκη. Από τον Αntenna ξεκίνησε, άρα κάτι είχαμε δει».

Όσον αφορά στον «Όμορφο Κόσμο», εστίασε το πρόβλημα της εκπομπής στον αριθμό των μελών που απαρτίζουν την ομάδα: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς ένα σπίτι μπορεί να έχει πέντε οικοδεσπότες. Τον πρώτο μήνα πήγαιναν ανά πεντάδα παντού: στο θέατρο, στο σινεμά, μιλούσαν και οι πέντε. Πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο, άντε δύο αν υπάρχει καλή χημεία. Από ΄κεί και πέρα είναι αφύσικο. Είναι η άρνηση τού να δεχθούμε ότι κάποιος είναι οικοδεσπότης. Τα παιδιά είναι φρέσκα, καινούργια, και ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες. Δεν μπορώ να καταλάβω τον χαρακτήρα της εκπομπής. Ως πεντάδα βγάζουν μια αγωνία, με αποτέλεσμα να χάνομαι ως τηλεθεατής».

«Γίνονται χαρακτηρισμοί και αφορισμοί που δεν τους καταλαβαίνω»

Φυσικά, ο Γιάννης Λάτσιος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη σύζυγό του, Ελένη Μενεγάκη, για την οποία ρωτήθηκε αν πιστεύει πως όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται αποτελούν μια συντονισμένη επίθεση προς το πρόσωπό της: «Είμαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Με πολλή ευκολία γίνονται χαρακτηρισμοί και αφορισμοί που δεν τους καταλαβαίνω. Τώρα για το αν γίνεται συντονισμένα δεν μπορώ να το αποδείξω. Το σίγουρο είναι ότι από πολλές πηγές υπάρχει αυτός ο έντονα κριτικός λόγος. Σας είπα και πριν για τον Γρηγόρη. Με απασχολούν πολύ αυτά που γίνονται πλέον στην τηλεόραση. Πώς έχουμε καταφέρει να έχουμε μια τηλεόραση που πιστεύω ότι πρέπει να αποτελεί βήμα ελευθερίας και έκφρασης, παρατηρώ όμως κάποιες στιγμές ότι ο λόγος δίνεται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτό το βήμα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Είναι κάτι που με προβληματίζει: ποιος μιλάει, τι λέει και πώς το λέει».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.