Οι εργαζόμενοι των αθλητικών εντύπων καταγγέλλουν την Ένωση Συντακτών

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

ΕΣΗΕΑ

Τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων των αθλητικών εφημερίδων προκάλεσε η ΕΣΗΕΑ λόγω της απόφασής της να τους μειώσει κατά μία ημέρα την περίοδο αργίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν την Ένωση Συντακτών ότι υπέκυψε στις πιέσεις και απαιτούν ισότιμη μεταχείριση σε σχέση με όσους εργάζονται στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Παρακάτω διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της ΕΣΗΕΑ απέναντι στις αθλητικές εφημερίδες.

Μάρτυρες μιας ακόμη ακατανόητης και εξοργιστικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ έγιναν αυτές τις ημέρες οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι των αθλητικών εφημερίδων.

Για μία ακόμη φορά το ΔΣ του συνδικαλιστικού μας οργάνου ξέχασε ότι υπάρχουν αθλητικές εφημερίδες – οι μόνες που απήργησαν δίχως να κρεμαστεί ούτε ένα απεργοσπαστικό φύλλο στα περίπτερα κατά την τελευταία 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου- και δύο ημέρες πριν τις Γιορτές αποφάσισε να αλλάξει τις αργίες των Χριστουγέννων και να μειώσει κατά μια τις ημέρες ανάπαυσης των εργαζομένων στις αθλητικές εφημερίδες.

Οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στις αθλητικές εφημερίδες θα έχουν κατά συνέπεια μια ημέρα ανάπαυσης λιγότερη από τους συναδέλφους των άλλων εφημερίδων, επειδή έτσι αποφάσισε το Συμβούλιο της Ενωσής μας.

Προφανώς μας τιμωρεί που τηρήσαμε απαρέγκλιτα την απόφαση του για 48ωρη απεργία και δεν εκδώσαμε ούτε ένα απεργοσπαστικό φύλλο.

Κατόπιν όλων αυτών, οι υπογράφοντες εκπρόσωποι αθλητικών εφημερίδων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόφαση του αυτή.

Μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτησή των συναδέλφων μας που αναγκάζονται να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους για τις εορτές των Χριστουγέννων επειδή το ΔΣ της Ενωσής μας υπέκυψε για μία ακόμη φορά σε πιέσεις.

Πέραν της οργής των συναδέλφων μας δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε ανάλογες συμπεριφορές απαξίωσης στο μέλλον, διότι μόνο ως απαξιωτική και μειωτική προς τις αθλητικές εφημερίδες και τους εργαζόμενους σε αυτές μπορούμε να εκλάβουμε τη συμπεριφορά αυτή και την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να μειώσει τις ημέρες ανάπαυσης τα Χριστούγεννα.

Επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες ενέργειές μας προκειμένου να προασπίσουμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.

Απαιτούμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να εξαιρέσει για λόγους ισονομίας τις αθλητικές εφημερίδες.

Απαιτούμε ίση αντιμετώπιση και τον δέοντα σεβασμό από το ΔΣ της Ενωσης.

Προφανώς με την απόφασή του αυτή το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μας τιμωρεί. Αν συνεχιστεί η απαξωτική στάση και ο παραγκωνισμός των αθλητικών εφημερίδων θα πράξουμε βάση καταστατικού και εμείς ανάλογα.

Γεωργιώτης Βασίλης (ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Δημητρίου Δημήτρης (ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Ιωακκειμίδης Γιάννης (Η ΠΡΑΣΙΝΗ)

Κατσούλης Μπάμπης (Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ)

Παναγιωτόπουλος Μανόλης (SPORTDAY)

Τριανταφύλλου Σωτήρης (GOAL NEWS)».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.