Δεν βγήκαν στον «αέρα» τα δελτία ειδήσεων της Τετάρτης στο Alter

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Δεν βγήκαν στον «αέρα» τα δελτία ειδήσεων της Τετάρτης στο Alter

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο Alter λόγω της μη καταβολής των μισθών στους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάστηκαν τελικά να προχωρήσουν σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

Ήδη την Τετάρτη (22/12) δεν βγήκαν στον «αέρα» τα δελτία ειδήσεων με παρουσιαστή τον Άκη Παυλόπουλο και τον Νίκο Χατζηνικολάου εξαιτίας στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν να κηρύξουν άλλες δύο στάσεις εργασίας σήμερα Πέμπτη, από τις 08:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 23:00.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΙΤΑ:

«Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER αφήνει χριστουγεννιάτικα απλήρωτους τους εργαζόμενους. Οδεύοντας προς τις γιορτινές μέρες, η Διοίκηση του σταθμού μην έχοντας καταβάλλει την μισθοδοσία Νοεμβρίου παρά μόνο το δώρο Χριστουγέννων, υπόσχεται στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου, χωρίς να ξέρει κανείς εργαζόμενος αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή θα παραμείνει ίδια και θα διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας τεχνικούς να ακολουθήσουν τις μορφές κινητοποιήσεων που θα εξαγγείλει η Ένωση.

Καλούμε τη Διοίκηση του σταθμού να καταλάβει την αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Λέμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα παιχνίδια ανταγωνιστών του ALTER δεν μας ενδιαφέρουν. Στόχος μας είναι η επιβίωση του σταθμού.

Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις πως ένας τηλεοπτικός σταθμός με τζίρο 40-50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (…) κατάφερε να λάβει δάνεια υπερδιπλάσια του τζίρου του.

Ζητάμε εξηγήσεις για τις συναλλαγές του ALTER με την εταιρεία MODERN TIMES.

Ζητάμε εξηγήσεις πως το ALTER με τον ανωτέρω τζίρο κατάφερε να λάβει επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από διαφημιστικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα του ALTER από το χρηματιστήριο.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα των εταιρειών των ιδιοκτητών του ALTER όπως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, θέατρα και δισκογραφικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε ποια είναι τα κέρδη κάποιων διαφημιστικών εταιρειών από το ALTER τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτοί τα παιχνίδια της διοίκησης του ALTER με κάποιους διαφημιστές και με κάποιες τράπεζες.

Η βιομηχανία της τηλεοπτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δεν στηρίζεται μόνο στους σταρ, στα μεγάλα ονόματα, αλλά και σε μια στρατιά εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο και χωρίς αυτούς οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν θα είχαν αυτά τα τεράστια κέρδη ούτε αυτή την τεράστια περιουσία, στους εργαζόμενους πίσω από τις κάμερες. Όμως τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων ποτέ δεν βγαίνουν στο γυαλί. Τα προβλήματα των αόρατων, των αφανών εργαζομένων στους κλάδους των ΜΜΕ. (π.χ. οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας στο ALTER), εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο του αοράτου, όμως είμαστε αποφασισμένοι ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.