tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΤΕΧΝΕΣ & ΘΕΑΜΑΤΑ MEDIA
Αναστολή απεργιών στην ΕΡΤ

Αναστολή απεργιών στην ΕΡΤ

( 0 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Τρίτη, 31.01.12 19:37
 

ert 849456

Αναστέλλεται μέχρι τη Δευτέρα (6/2) η απεργία που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη στην ΕΡΤ, πράγμα που γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της πριν από λίγο η ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως αναφέρεται, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από δεσμεύσεις ότι θα δοθούν λύσεις σε κυρίαρχα θέματα για τη λειτουργία της ΕΡΤ, ωστόσο, όπως σημειώνεται,  αν οι υποσχέσεις παραμείνουν… υποσχέσεις, τότε από 7/2 οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο, αναλυτικά:

«Σήμερα, σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απεργίας (που θα ξεκινούσε αύριο), έως και την επόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη και μετά από την ενημέρωση της Διοίκησης και τη δέσμευση του Προεδρεύοντος του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα θέματα που είναι κυρίαρχα για τη λειτουργία της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως αναλυτικά έχουμε αναφέρει στα εξώδικα και τις ανακοινώσεις μας, προχωρούν και θα υπάρξουν λύσεις.

Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για πολλά από τα θέματα και ειδικότερα:

- Η Π.Υ.Σ. για τους συμβασιούχους υπογράφτηκε. Αναμένονται οι διαδικασίες πρόσληψης από τη Διοίκηση.

- Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα κυρωθεί σήμερα στη βουλή στις 18:00.

- Για την Κ.Υ.Α. που αφορά το μισθολόγιο μας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να προχωρήσει άμεσα για υπογραφές από τους συναρμόδιους Υπουργούς μετά την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου..

- Για τις εκτός έδρας αμοιβές των εργαζομένων και το 10% των προσθέτων δεν υπάρχει απάντηση και γι΄αυτό δεν υπάρχει δέσμευση σε χρονοδιάγραμμα.

Συνάδελφοι,

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις δεσμεύσεις της Διοίκησης.                                                 

Οι ανάγκες ενημέρωσης που παρουσιάζονται λόγω

-        των δύσκολων καιρικών συνθηκών σε όλη την Ελλάδα,

-        των άστεγων και των κοινωνικών ομάδων που ζουν στα όρια της φτώχειας,

καθώς και η ευαισθησία μας για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου εξ αιτίας των παράλογων μέτρων της κυβέρνησης και της Τρόικα, μας εξώθησαν στην απόφαση να αναστείλουμε την απεργία μας.Δεν είμαστε αδιάλλακτοι, αλλά πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να προσφέρουμε όλα αυτά για τα οποία αναστέλλουμε την απεργία.Οι εργαζόμενοι πάρα τη λαίλαπα των μέτρων και παρά την στοχοποίησή τους από την Τρόϊκα και την Κυβέρνηση έχουν επιδείξει υπομονή, όμως με επιμονή θα συνεχίσουν με όλους τους τρόπους να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Δικαίωμα στη δουλειά, αμειβόμενη εργασία, αξιοπρέπεια και μέλλον.

Συνάδελφοι,

Η απεργία μας θα συνεχιστεί από τις 06:00 της 7-2-2012, χωρίς καμία
άλλη προειδοποίηση αν μέχρι τότε οι υποσχέσεις παραμείνουν… υποσχέσεις.

Κύριοι της Διοίκησης αν νομίζετε ότι οι αγωγές εναντίον μας θα κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστικότητά μας και έτσι θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες μας, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ίσα ίσα αυτό μας ατσαλώνει να συνεχίσουμε ενωμένοι απέναντι στις εκάστοτε αυθαιρεσίες. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει τον αγώνα ως μόνο δρόμο στα αδιέξοδα που προκαλούν οι ενέργειές σας και οι πολιτικές της κυβέρνησης.

Έτσι μόνο μπορεί κάτι να γίνει, γιατί από υποσχέσεις…

Η σημερινή αγωγή της ΕΡΤ εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και των απεργιών της, για άλλη μια φορά θα έπεφτε στο κενό.

Άλλωστε για τις ίδιες απεργίες η διοίκηση είχε προσφύγει και στο παρελθόν χωρίς να δικαιωθεί. Στο σημερινό εξώδικο συμπλήρωσαν επιπλέον έωλα επιχειρήματα αμφισβητώντας τα πάντα! Ακόμα και την υπόστασή μας ! Η σύνταξη αυτού του εξωδίκου από τον συνταξιούχο νομικό της ΕΡΤ Λαλά που υπηρέτησε πιστά στο παρελθόν το καθεστώς Παναγόπουλου και είχε ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγγενικά του πρόσωπα, μας προξενεί κατάπληξη και για το ύφος και για τα επιχειρήματά του.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ τηρεί την αρχή των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Από τη μια απαγορεύει στους συναδέλφους ΣΟΧ και στους μόνιμους υπαλλήλους την παράλληλη απασχόληση, αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπει στον Λαλά που είναι συνταξιούχος της ΕΡΤ να εργάζεται, αναθέτοντάς του εργολαβικά σχεδόν όλες τις υποθέσεις.

Η Διοίκηση και η Κυβέρνηση καλά θα κάνουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις εφτά ημέρες και να δώσουν λύση στα προαναφερόμενα θέματα, διότι μετά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ θα συνεχίσουν δυναμικά.

Η υπομονή και η ανοχή από μέρους μας δεν είναι στάση υποχώρησης αλλά στάση ευθύνης και πιστεύουμε ότι επιτέλους θα τη δείξουν και οι άλλες πλευρές».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η πλοκή, οι ήρωες, ο χώρος και ο χρόνος, ξεκινούν από μια βάση, την αρχή, κατόπιν διανύουν μια ανοδική, και, συνάμα, δύσκολη πορεία, τη μέση, και, έπειτα από αρκετό κόπο και μόχθο, καταλήγουν σε μια υψηλή κορυφή, το τέλος, όπου από εκεί μπορούμε να ατενίσουμε όλα όσα μας…

Αντρέι Ταρκόφσκι, ο ποιητής της εικόνας που «μιλούσε» με τη σιωπή

Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (1932-1986) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου και τον σημαντικότερο ίσως Ρώσο σκηνοθέτη μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο οποίος υπήρξε μια από τις βασικές επιρροές του. Το έργο του βέβαια δεν είναι τόσο πλούσιο σε ποσότητα, αφού σε 23 χρόνια γύρισε μόλις επτά ταινίες…

«Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» από τη Σπυριδούλα Κούτρα

Μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το βιβλίο «Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» της Σπυριδούλας Κούτρα. Η συγγραφέας γράφει για δύο ζωές. Αυτή που ξεκινάει με το πρώτο σου κλάμα και αυτή τη δεύτερη επιλεγμένη, κατακτημένη, ξαναχτισμένη με πείσμα ζωή που δομείται αποκλειστικά από σένα και…

Δωρεάν προβολή online της ταινίας «Μέρες Βροχής» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Την ταινία «Μέρες Βροχής - Rainy Days» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου διαθέτουν δωρεάν για online προβολή οι συντελεστές της, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία όλων εμάς που βιώνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια ταινία η οποία προωθήθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω διάφορων…

Η απουσία σου

Έβρεχε. Παράξενη κοπέλα, το δέρμα της χλωμό, με έντονα μάτια, έμοιαζε σαν τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρό της. Οι αστραπές που έριχνε έμοιαζαν με τα μάτια της, που φεγγοβολούσαν μέσα στο σκοτάδι. Τα κόκκινα μάγουλά της που έκαιγαν από έρωτα, είχαν χλομιάσει, είχε νιώσει άδεια. Η καρδιά όταν αδειάζει, μοιάζει με κίτρινο κερί που σβήνει.…

Επίλογοι

Τα πρώτα καρβέλια φεύγουν για το μοναστήρι μέσα σε ψάθινα καλάθια. Τα πρώτα χρόνια φορτώνονταν στον Ηρακλή, το μοναδικό μουλάρι του χωριού. Καθώς φτιάχτηκε ο δρόμος για την πόλη, ανέλαβε τη δουλειά το φορτηγάκι. Παρόλα αυτά ο Ηρακλής συνέχιζε το ίδιο δρομολόγιο κάθε πρωί μέχρι τη μονή και πάλι πίσω στην πλατεία. Μια παγερή μέρα, κάποιος…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Οι αναμνήσεις των συναισθημάτων μου...

Η μνήμη είναι σαν μία λίμνη αναμνήσεων. Άλλες τις ψαρεύουμε -όταν…

Ο χρόνος αδέκαστος και αμείλικτος κριτής

Ο χρόνος άπαντα τοίσιν ύστερον φράσει. Λάλος γαρ ούτος ουκ ερωτώσιν…

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η…

Εμπειρίες ψυχικής δύναμης

Είναι βράδυ και κάθομαι στο παρκαρισμένο σβηστό αμάξι μου, στη θέση του…

Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Από πολύ μικρή πίστευα ότι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» είναι κάτι…

Οι μεγαλύτεροι Έλληνες παίκτες πόκερ

Έχουμε τον τζόγο στο αίμα μας; Μας αρέσει λίγο παραπάνω από τους…

Back in Time

Οι 10 ταινίες με το πιο ανατρεπτικό φινάλε

Δέκα αξέχαστες κινηματογραφικές ταινίες, που το τέλος τους έχει…

Όταν ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ βίωνε την αποτυχία

Λένε πως η αποτυχία είναι απαραίτητη για την ίδια την επιτυχία και…

Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο ποιητής της ανθρώπινης περιπέτειας

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή Για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το…

Οι χειρότερες ταινίες όλων των εποχών

Αν έχετε σαδομαζοχιστικές τάσεις και θέλετε για κάποιον ακατανόητο…

Εφιάλτης, η σπουδαιότερη ελληνική ταινία τρόμου

Και όμως, ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να καυχηθεί ότι για μία…

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή

Όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να κάνουμε ένα αφιέρωμα για τις…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Κοινωφελής Εκμετάλλευση

Είμαι 1 χρόνο άνεργη, πτυχιούχος άνεργη. Έτσι, θεώρησα ότι η…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Ξέρετε ποια είναι τα δύο προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;

Το γεγονός ότι το πετρέλαιο κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στον…

5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί…

Οι τεχνικές προπαγάνδας των ΜΜΕ

Του Ευστράτιου Παπάνη* Κατά τον Ellul (1965) η προπαγάνδα αποτελεί…

Γιατί ο Καπιταλισμός δημιουργεί άσκοπες δουλειές - Του David Graeber

Είναι σαν κάποιος εκεί έξω να επινοεί άσκοπες δουλειές μόνο και μόνο…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης