Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Το Παρά 5 άλλαξε όλη μου τη ζωή»

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (2 Ψήφοι)

elissavet_kwnstantinidou_3849454

Από γραμματέας, στο θέατρο. Εχει μια σοβαρή σχέση εδώ κι ένα χρόνο και γνωρίζει τα πάντα η κόρη της. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αποκαλύπτεται! Μιλάει για τον άγνωστο σύντροφό της, τις ανασφάλειες που της έχει δημιουργήσει η δημοσιότητα και την αγαπημένη της κόρη. Πτυχές του εαυτού της που έχει εκμυστηρευτεί σε λίγους αλλά καλούς φίλους που διαθέτει.

Η θρυλική Ζουμπουλία του «Παρά πέντε», χαλαρή και ακομπλεξάριστη, δίνει απαντήσεις σχετικά με τους λόγους που την ώθησαν να μείνει εκτός τηλεόρασης τη φετινή σεζόν και ξετυλίγει αναμνήσεις από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, που της έδωσαν όμως το δικαίωμα σήμερα να είναι μια σοβαρή, καλλιεργημένη και πάνω απ’ όλα πετυχημένη ηθοποιός.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά της Καλλιθέας. Χαρούμενο και πάντα ζωηρό κορίτσι, έτρωγε όλο της το φαγητό και δεν ήταν και η καλύτερη μαθήτρια στο σχολείο. Η καταγωγή των γονιών της είναι από τη Ρωσία και των παππούδων της από την Τραπεζούντα. Μεγαλώνοντας, αν και άτακτη, όπως παραδέχεται, έκανε πολύ παρέα με την αδερφή της που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερή της και δεν έδειχνε να έχει έφεση στην υποκριτική. Τελειώνει την Didacta και δουλεύει ως γραμματέας σε επιχείρηση, αλλά συνειδητοποιεί ότι η υποκριτική είναι στο αίμα της. Εντελώς τυχαία και μέσω ενός φίλου της σε δραματική σχολή, αποφασίζει να δώσει εξετάσεις και περνάει. Κάνει την πρώτη της δουλειά με την «Μπερνάρντα Αλμπα» και από το 1987 ξεκινάει μια πορεία στο θέατρο και στη συνέχεια στην τηλεόραση που την αναδεικνύει σε μια πολύ σημαντική κωμική ηθοποιό.

- Πόσο γεμάτη νιώθεις από αυτή την πορεία μέχρι σήμερα;
Οταν ξεκίνησα, δεν υπήρχε τηλεόραση και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνει τέτοια επιτυχία. Η σκέψη μου και η ανάγκη μου ήταν το θέατρο. Εχω πάρει μεγάλη χαρά και θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα το αντίθετο. Ανέλπιστα, μάλιστα, πήρα δόξα και δημοσιότητα με δουλειές εκτός του «Παρά πέντε», όπως με το «Βίον ανθόσπαρτον», όπου συνεργάστηκα με τον Γιάννη Μπέζο και τον Τίτο Βανδή. Νιώθω γεμάτη, χαρούμενη και πολύ ικανοποιημένη που η σκληρή δουλειά αναγνωρίζεται από τον κόσμο.

- Το σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη, όμως, απλά σε απογείωσε...
Μόνο με απογείωσε; Μου ανέτρεψε όλη τη ζωή. Αλλαξε την καθημερινότητά μου και δεν πίστευα την αγάπη του κοινού. Ετυχε απλά με τους συντελεστές της σειράς να δέσουμε επειδή και ηλικιακά ήμασταν πιο κοντά. Δύο χρόνια μετά έχει μείνει ακόμη αυτή η συνεργασία ως ένα παραμύθι που ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την ιστορία του. Μιλάμε με τα παιδιά, κάνουμε παρέα και όλα εξελίσσονται σαν να μην πέρασε μια μέρα.


- Ακόμα και σήμερα ο κόσμος που έρχεται εδώ στο θέατρο σε αποκαλεί «Ζούμπι». Σε ενοχλεί που έχει μείνει αυτή η τηλεοπτική φιγούρα στη συνείδηση του κοινού;

Εισέπραξα μεγάλη αγάπη, αλλά δεν μπαίνει στη διαδικασία ο κόσμος να δει και τι άλλο έχω κάνει παράλληλα στην καριέρα μου. Δεν με στενοχωρεί όμως αυτό. Ισα-ίσα, χαίρομαι γιατί αυτός ο ρόλος φτιάχτηκε από μένα. Εγώ τον δημιούργησα και προσπάθησα να τον ερμηνεύσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οταν έρχονται παιδάκια και μου λένε «τι κάνεις Ζούμπι», είναι πραγματικά ό,τι πιο γλυκό ακούω. Πάντως, θέλω να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας ότι ακόμη δεν έχω αφήσει το αποτύπωμά μου στο χώρο. Εχω να δώσω πολλά!


- Σπάνια μιλάτε για την προσωπική σας ζωή, για την κόρη που έχετε, αλλά και για το πόσο ρομαντική είστε...
Αυτά δεν ξέρω αν αφορούν τον κόσμο. Φοβάμαι να μιλάω για το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου. Εχω μια κόρη και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πάει στα δεκαέξι, τη λένε Μαρία και με παρακολουθεί σε ό,τι κι αν κάνω. Με στηρίζει και είναι ένας ευγενικός κριτής! Σχεδόν πάντα με βαθμολογεί με καλό βαθμό, που δείχνει ότι αγαπάει τη μαμά της. Δεν είναι αυστηρός κριτής. Ονειρό μου είναι να τη δω να κάνει οικογένεια και να γίνω γιαγιά. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μου χαρίσει ο Θεός ένα εγγονάκι.


- Οι σχέσεις σου με τους άνδρες;
Είχα φλερτ πολλά στη ζωή μου! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τους άνδρες. Θεωρώ ότι ένας σύντροφος είναι το συμπλήρωμά μου. Δεν θα μου άρεσε να είμαι μόνη μου. Ανταλλάσσεις πράγματα και εκτός του ερωτικού, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, θες και μια παρέα, μια συντροφικότητα!


- Αυτή την περίοδο είσαι ερωτευμένη ή περνάς μια φάση αγάπης;
Με ρωτάς τώρα, δηλαδή, αν είναι νωρίς ή είναι αργά, ε; Είναι κάπου στη μέση, θα μπορούσα να πω. Αγαπάω τον άνθρωπο που είμαι μαζί του και για να είμαι μαζί του πάει να πει ότι είμαι καλυμμένη σε όλους τους τομείς. Ο έρωτας σε τυφλώνει, αλλά μ' αρέσει που ζω αυτό τώρα στη ζωή μου με τον σύντροφό μου.


- Πόσο καιρό είστε μαζί;
Είμαστε πάνω από ένα χρόνο μαζί. Είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω και νιώθω λίγο άβολα. Αλλά περνάω πολύ ωραία. Απόλυτη ευτυχία δεν νιώθω, αλλά ακούει ο ένας τον άλλον, μοιράζεται ό,τι μπορεί και είναι μεγάλη υπόθεση που με τους χρόνους που έχω ανέχεται αυτή την κατάσταση. Και μην ξεχνάμε ότι έχω ένα παιδί και οφείλω να δώσω χρόνο κι εκεί. Κάνουμε εκδρομές, βρίσκουμε χρόνο για εμάς και έχει πολύ χιούμορ, που είναι σημαντικό κομμάτι για μένα αυτό.


- Η κόρη σου τον έχει γνωρίσει;
Πάντα έλεγα ότι αν έβρισκα έναν άνθρωπο μετά τον μπαμπά της που θα είναι συμβατός με το παιδί μου, θα το έκανα. Δεν είχα αγωνία γι’ αυτό, αλλά η κόρη μου ξέρει τι κάνει η μαμά της στη ζωή της. Δεν της κρύβω κάτι!


- Θέατρο ή τηλεόραση;
Θα σου έλεγα κινηματογράφο, αλλά είναι δύσκολος στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε να κάνω μια ταινία και μετά να κάθομαι τον υπόλοιπο καιρό. Μ' αρέσει όμως το θέατρο και η τηλεόραση είναι αναγκαίο καλό ή κακό τη σημερινή εποχή.


- Η παράστασή σας σκίζει φέτος στο θέατρο «Ηβη».
Οι «Τρομεροί γονείς» του Jean Cocteau είναι μια πρόκληση για μένα. Ενας ρόλος που από τα κωμικά στοιχεία πρέπει γρήγορα να παίρνει μια δραματική τροπή. Εχει απήχηση η παράσταση και μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές χαιρόμαστε που κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερο κοινό πληρώνει εισιτήριο για να δει μια ποιοτική και πάνω απ’ όλα οικογενειακή παράσταση.


- Κάνεις εύκολα φιλίες από τη δουλειά σου;
Εγώ κάνω φιλίες και δεν το κρύβω. Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι μια πολύ καλή μου φίλη και διασκεδάζουμε μαζί. Πρόσφατα, μάλιστα, διασκεδάσαμε στην πρεμιέρα του Αντώνη Ρέμου. Οι φίλοι είναι μαζί στη χαρά και στη στενοχώρια. Διαλέγω φίλους με τους οποίους έχουμε κοινές ανάγκες και κοινά χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι μια φιλία με εξελίσσει ως χαρακτήρα με τα καλά του και τα κακά του.


- Εχεις περάσει στενοχώριες και δύσκολες στιγμές μέχρι σήμερα;
Και βέβαια έχω περάσει και πάντα είναι μέσα στην ψυχή μου. Δεν ξεχνάω εύκολα εγώ. Ενα πράγμα φοβάμαι και αυτό είναι η μοναξιά. Ευτυχώς όμως πολύ λίγα και μικρά είναι τα διαστήματα που την έχω ζήσει!


- Φέτος είσαι εκτός τηλεόρασης. Ηταν επιλογή σου;
Ναι, βεβαίως! Αν και είχα προτάσεις, δεν ήθελα να εκβιάσω κάποιες καταστάσεις προκειμένου να είμαι στην τηλεόραση. Πρόταση π.χ. δεν έχω μέχρι σήμερα από καθημερινή σειρά και αν είχα κάτι ενδιαφέρον, νομίζω ότι θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Δεν είμαι αρνητική και δύσκολη γενικά στις αποφάσεις μου, αλλά θέλω να υπάρχει ποιότητα και ο δικός μου χαρακτήρας σε ένα ρόλο.


- Ονειρα κάνεις;
Πολλά. Να μπορώ να δουλεύω λιγότερο και αυτά που επιλέγω να κάνω στο θέατρο και την τηλεόραση να με κάνουν να είμαι υπερήφανη. Δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέω, αλλά κάθε έξυπνος και υγιής νους αυτό θα φιλοδοξούσε μαζί με την υγεία του και την ευτυχία του.


- Πίσω από αυτό τον πληθωρικό χαρακτήρα, και αυστηρό πολλές φορές, τι κρύβει η Ελισάβετ;
Το ότι προσπαθώ να προστατέψω τη ζωή μου δεν είναι αυστηρότητα. Δεν πάει να πει ότι είμαι κακό παιδί. Μ’ αρέσει να περνάω καλά με τις παρέες μου. Δημιουργώ συνθήκες γέλιου και είναι χαρακτηριστικό μου αυτό. Είμαι ρομαντικό άτομο, θέλω τις γλύκες μου σαν όλες τις γυναίκες, αλλά βάζω τοίχο όταν υπάρξει αδιακρισία και ψέμα.

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.