Οι πέντε αγαπημένες μου ελληνικές σειρές

4.6923076923077 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.69 (26 Ψήφοι)

Αθάνατες ελληνικές σειρές. Που όσα χρόνια και αν πέρασαν, η αξία τους δεν αλλοιώθηκε αλλά έμειναν αθάνατες και διαχρονικές. Σειρές που δε σταμάτησαν ποτέ να μας κάνουν να χαμογελάμε, να προβληματιζόμαστε και να αναπολούμε τις παλιές καλές εποχές. Στο αφιέρωμά μου αυτό θα αποτίσω φόρο τιμής στις δικές μου πέντε αγαπημένες σειρές.

• Οι Απαράδεκτοι:  Η σειρά θρύλος, δημιούργημα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ίσως η καλύτερη κωμική σειρά που υπήρξε ποτέ. Βιτριολικές ατάκες, αξεπέραστο χιούμορ, ευφυής σάτιρα των αντιλήψεων και εθίμων της εποχής εκείνης. Και, φυσικά, ο πρώτος gay ρόλος στην ελληνική τηλεόραση που άνοιξε το ρόλο και για όλους τους μετέπειτα παρόμοιους ρόλους στην Ελλάδα.

aparadektoi_47829323.jpg

• Οι Μεν και οι Δεν:  Ποτέ ίσως οι ταξικές διαφορές δεν αποδόθηκαν με τόσο αστείο τρόπο σε μία κωμική σειρά (και προσωπική αγαπημένη μου). Αξεπέραστοι ρόλοι, αυτοτελή επεισόδια με απρόσμενο τέλος και η αγαπημένη μου Βάνα σε ρεσιτάλ τσιρίδας και ερμηνείας. Μεγάλο μου παράπονο που η συγκεκριμένη σειρά δεν παίζεται τόσο συχνά και σε μεσημεριανές ώρες, αφού η μόνιμη επανάληψη συγκεκριμένων και μόνο σειρών είναι πλέον κουραστική.

men_den_478223.jpg

• Είσαι το ταίρι μου: Γιατί πρέπει να αγαπήσεις τον άλλο για την ψυχή και όχι για την εμφάνισή του. Γιατί μία στρουμπουλή γυναίκα που δε θεωρείται η παραδοσιακή καλλονή αλλά με ανοιχτή καρδιά και ζωντάνια, μπορεί να γοητεύσει τον οποιοδήποτε ωραίο ή κούκλο. Αρκεί να αγαπάει αυτό που είναι!

tairi_382323.jpg

• Εγκλήματα: Την αγαπάω αυτή τη σειρά. Μαύρο χιούμορ στο απόγειο, πρωτότυπο σενάριο που αν είχε πρωτοβγεί και στη σημερινή εποχή θα θεωρούταν και πάλι ανατρεπτικό. Η Σωσώ παραμένει ο πιο καλός κακός ρόλος που πέρασε ποτέ από την οθόνη.

egklimata_892033.jpg

• Το νησί: Μία σειρά που με συγκίνησε και έθεσε ψηλά τον πήχη για τα Ελληνικά δεδομένα. Αυτό μου αναγνωρίζω στη σειρά αυτή είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών. Μπορεί σε μερικά σημεία να ήταν υπερβολικά καταθλιπτική σε μερικά σημεία, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι μία σειρά κόσμημα για την τηλεόραση.

nisi_4323333.jpg

Το ξέρω, είναι αδύνατο να συμπεριλάβω όλες τις καλές σειρές που πέρασαν από την τηλεόραση. Σίγουρα όμως ανέφερα αυτές που κατέκτησαν ένα κομμάτι της καρδιάς μου, η καθεμία για το δικό της λόγο.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.