Master Chef: Μια υπέροχη εκπομπή μαγειρικής που κατέληξε ριάλιτι

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (9 Ψήφοι)

Ανήκω στα άτομα που βλέπουν φανατικά Master Chef, το οποίο θεωρώ ένα από τα ποιοτικά προγράμματα της περσινής τηλεόρασης. Είναι μία εκπομπή που εστιάζει στη μαγειρική τέχνη και δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς που βρισκόμαστε εκτός επαγγελματικής κουζίνας, την ευκαιρία να δούμε πόσο δύσκολο και σκληρό είναι το επάγγελμα του μάγειρα.

Master Chef: Μια υπέροχη εκπομπή μαγειρικής που κατέληξε ριάλιτι

Όσο μεγάλη ήταν όμως η εκτίμησή μου για τα παλαιότερα Master Chef, άλλο τόσο μεγάλη ήταν η απογοήτευσή μου από το τωρινό. Ένας διαγωνισμός μαγειρικής κατάντησε ριάλιτι, με άφθονες δόσεις κουτσομπολιού και  δραματικών εξιστορήσεων της προσωπικής ζωής του κάθε παίκτη. Από μία εκπομπή που εστίαζε στη μαγειρική τέχνη, καταντήσαμε να βλέπουμε στιγμιότυπα της προσωπικής ζωής του καθενός, να γινόμαστε μάρτυρες των διαπληκτισμών και των τσακωμών τους, και να μην υπάρχει μαγειρική σχεδόν πουθενά!

Διότι η εμμονή για την τηλεθέαση και για να «χτυπήσουμε» το Survivor μπορεί να οδηγήσει ένα τόσο καλό project να θεωρείται απλώς ένα κακέκτυπο όλων των προηγούμενων χρόνων. Καταντήσαμε αντί για μάγειρες να βλέπουμε ένα υποκατάστατο του «Πάμε Πακέτο». 

Για να μην παρεξηγηθώ, ως ένας άνθρωπος που έχω περάσει και εγώ πολλές δυσκολίες στη ζωή μου, δεν μπορώ να μην υποκλιθώ στη θέληση πολλών διαγωνιζόμενων που αγωνίζονται για την κατάκτηση του στόχου του. Όμως, το κριτήριο για να περάσω σε έναν διαγωνισμό πρέπει να είναι μαγειρικά, όχι απόρροια οίκτου και λύπησης. Καταντήσαμε από εκπομπή μαγειρικής να βλέπουμε μία κουτσομπολίστικη εκπομπή όπως αυτές που υπάρχουν άφθονες μεσημεριάτικα.

Πού πήγε το καλό Master Chef; Εκείνο που εστίαζε στη μαγειρική και όχι στα δωμάτια ενός δωματίου; Εκείνο που έδινε έμφαση στη μαγειρική τέχνη και όχι στους τσακωμούς των παικτών; Από το να βρούμε τον καλό μάγειρα να ψάχνουμε το πρόσωπο που θα δημιουργήσει απλώς μεγαλύτερο ντόρο;

Έγινε βορά στα κοντέρ της τηλεθέασης… αυτό…

Master Chef: Μια υπέροχη εκπομπή μαγειρικής που κατέληξε ριάλιτι

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.