«Ευτυχισμένες μέρες», μια τηλεοπτική σειρά που δεν ξεχνώ…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

«Ευτυχισμένες μέρες», μια τηλεοπτική σειρά που δεν ξεχνώ…

Είναι μία σειρά που δεν τη γνωρίζει πολύς κόσμος, δεν έχει προβληθεί σχεδόν ποτέ από το έτος 2001-2002, τη χρονιά στην οποία παίχτηκε στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Ήταν μία σειρά που επηρέασε την παιδική μου ψυχοσύνθεση -ήμουν Δευτέρα Δημοτικού- και με τη ζύμωση των χρόνων, με βοήθησε να αντιληφθώ πολλά για τις ερωτικές -κυρίως- σχέσεις.

Μέσα στην παιδική μου ψυχή, έμεινε πάντοτε η σκηνή εκείνη όπου η πρωταγωνίστρια επιχειρεί να πεθάνει, κόβοντας τις φλέβες της, μην αντέχοντας την οικονομική εκμετάλλευση και την εγκατάλειψη από τον μεγάλο της έρωτα. Η γνωστή σεναριογράφος, Άννα Αδριανού -γνωστή και για άλλες πολλές τηλεοπτικές της δουλειές- κατάφερε να αφήσει μέσα μου ανεξίτηλο σημάδι με τις «Ευτυχισμένες μέρες». Μία σειρά που πραγματεύεται τη μοναξιά, το αδιέξοδο των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων, την οδύνη η οποία προκαλείται από την περαστική ηδονή ερωτικών σχέσεων, τη μάχη ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Οι «Ευτυχισμένες Μέρες», αξίζουν να συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μου σειρές. Είναι βαθιά, ανθρώπινη, αναλύει το ψέμα μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις και δικαιώνει τη σοφή ρήση «η ηδονή φέρνει οδύνη», που είχα διαβάσει κάποτε.

Οι σχέσεις που υποκινούνται από συμφέρον, οι νεκροί γάμοι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από ψέματα και ίντριγκες, οι εφηβικοί έρωτες που ξεκινούν ως ηδονή και χαρά αλλά καταλήγουν σε οδύνη, εκτρώσεις, μοναξιά και βαθιά ψυχικά τραύματα. Όλα αυτά τα σοβαρά θέματα που απασχολούν διαχρονικά αυτό το πολυδιάστατο, σημαντικότατο, πολύπλευρο και τόσο δύσκολο κομμάτι που λέγεται ανθρώπινες σχέσεις.

«Ευτυχισμένες μέρες», μια τηλεοπτική σειρά που δεν ξεχνώ…

Θεωρώ πως η συγκεκριμένη σειρά θα άξιζε να προβληθεί ξανά. Αξίζει οι νέοι άνθρωποι να δουν πως η μη σωστή διαχείριση των ερωτικών σχέσεων και συνύπαρξης ενδέχεται να τραυματίσει αντί να αναζωογονήσει τη διψασμένη εφηβική και νεανική σάρκα. Η αναφορά στην έκτρωση, η ερωτική απελπισία, η αξία της εμπιστοσύνης στη φιλία και στην οικογένεια, όλα περικλείονται μέσα σε αυτή τη σειρά.

Θεωρώ τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά ιδιαίτερα σημαντική για την ωρίμανση της παιδικής μου ψυχής, ακόμα και εκείνη τη χρονική περίοδο που την έβλεπα πρώτη φορά και μέσα στην αφέλεια και της έλλειψη εμπειριών της παιδικότητας, προσπαθούσα να αναλύσω και να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει.

Όλη η σειρά με την αφήγησή της προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα θέματα: Μπορεί να υπάρξει αγάπη αληθινή όταν μία σχέση ξεκινάει από ένα ψέμα; Ακροβατεί η αλήθεια για πάντα με το ψέμα; Όταν υπάρξει ρήγμα στην εμπιστοσύνη, μπορεί αυτό να αλλάξει; Μπορεί η διαταραγμένη σχέση δύο γονέων να οδηγήσει ένα παιδί σε μία καταστροφική σχέση με σκοπό να σπάσει η μοναξιά του; Ένα παιδί -ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση- μπορεί να σώσει μία ήδη κατεστραμμένη σχέση; Μπορούν οι ερωτικές αντιζηλίες να καταστρέψουν μία επαγγελματική άνοδο και πορεία; Οι γονείς με υπερβολικές απαιτήσεις πόσο ευτυχισμένα παιδιά δημιουργούν;

Δεν πειράζει αν δε γνωρίζουν πολλοί τη συγκεκριμένη σειρά. Είμαι σίγουρη πως όσοι την έχουν δει και εντρύφησαν πραγματικά στα μηνύματα που θέλει να περάσει, βγήκαν κερδισμένοι. Όπως και εγώ…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.