Ανακοίνωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το «νέο» Sportime.gr

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

sportimegr_9947756b.jpgΑνακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι  που εργάζονταν στο «παλιό» Sportime.gr, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη νέα έκδοση της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που «ανέβηκε» πριν λίγο καιρό στο διαδίκτυο. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους «να αφήσουν το πόστο που έχουν αναλάβει και να σταματήσουν να ζουν από τον κόπο και τον μόχθο άλλων…».

Παρακάτω η ανακοίνωση, αναλυτικά:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι πρώην εργαζόμενοι του Sportime.gr θέλουμε να κοινοποιήσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την αθλητική ιστοσελίδα που έχει αναρτηθεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο με το ίδιο όνομα.

Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο βρισκόμασταν σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα, τα οποία ακόμα δεν έχουμε λάβει. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εμπλεκόμενους διαφημιζόμενους στην νέα μορφή του Sportime.gr, ΟΠΑΠ και Καζίνο Λουτρακίου, ότι χρηματοδοτούν τους κ.κ. Κώστα Κυριακόπουλο και πιθανόν Ηλία Μανιατέα, οι οποίοι κατ' επανάληψη έχουν καταπατήσει τα εργατικά δικαιώματα των υπαλλήλων τους.

Σκοπός αυτής της επιστολής δεν είναι σίγουρα η διαφήμιση του site… δυσφημίζοντάς το, πρακτικές γνώριμες στον χώρο μας, αλλά η δημοσίευση για ακόμα μία φορά ενός μεγάλου προβλήματος. Πρόβλημα το οποίο βέβαια εντείνεται και εδραιώνεται όταν «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι δέχονται να δουλέψουν στο site, παίρνοντας την θέση μας, το μεροκάματό μας, αλλά και τα όνειρά μας σε αυτή την δουλειά. Και αν δεν ήταν γνώστες της προηγούμενης κατάστασης τότε τους καλούμε άμεσα να αφήσουν το πόστο που έχουν αναλάβει, να σταματήσουν δηλαδή να ζουν από τον κόπο και τον μόχθο άλλων συναδέλφων τους.

Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο να ξέρουν ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις όταν γίνουν γνωστά τα ονόματά τους και ότι τα… εισαγωγικά στην λέξη συνάδελφοι δεν θα φύγουν ποτέ, αλλά θα μπουν και στην λέξη δημοσιογράφοι. Ας είμαστε εμείς οι μοναδικοί ή η εξαίρεση σε έναν τραγικό κανόνα που επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα. Ας είμαστε εμείς οι ρομαντικοί που αγαπάμε και πονάμε αυτό που κάνουμε. Στην ζωή κάνουμε επιλογές και από αυτές κρινόμαστε. Εμείς πάντως δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε πίσω από το τανκ…

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ SPORTIME.GR».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Γνωρίζοντας όσα έχουν προηγηθεί, θεωρώ την απαίτηση των πρώην εργαζομένων του Sportime πολύ λογική και, πραγματικά, αν υπάρχει έστω λίγο ίχνος αλληλεγγύης στο χώρο, καλό θα ήταν κάποιοι συνάδελφοι να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν στην άκρη. Άλλωστε, δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να έχουν τα ίδια προβλήματα στο άμεσο μέλλον απ’ τη στιγμή που από πίσω κρύβονται οι ίδιοι αναξιόπιστοι άνθρωποι. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το επάγγελμά μας, μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να σώσει την κατάσταση. Αλλιώς μια ζωή θα ζούμε με τα ψίχουλα.. Και αυτά όμως όποτε κάποιοι αποφασίσουν να μας τα δώσουν!!

dimosiografos
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.