Μια 21χρονη Ουκρανή θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη φετινή Γιουροβίζιον

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

russia_3455666b.jpgΗ Μόσχα κατάπιε την εθνική της υπερηφάνεια και επέλεξε να την εκπροσωπήσει μια Ουκρανή τραγουδίστρια στον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Η Αναστάζια Πρικόντκο με το τραγούδι Mama εντάχθηκε στη λίστα των υποψηφίων την τελευταία στιγμή και κέρδισε τις περισσότερες ψήφους τόσο από τους τηλεθεατές όσο και από τους κριτές.

Η ηλικίας 21 ετών τραγουδίστρια είχε αρχικά επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Ουκρανία, αλλά αποκλείστηκε μετά από μια διαφωνία στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το τραγούδι της χρησιμοποιεί και τις δύο γλώσσες αφού οι στίχοι είναι στα ρωσικά, ενώ η χορωδία τραγουδάει στα ουκρανικά.

Η Πρικόντκο κατάγεται από το Κίεβο και αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή με την Ουκρανία.

Οταν όμως αποκλείστηκε - κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- δήλωσε συμμετοχή με τη Ρωσία και κέρδισε το 25% της τηλεοπτικής ψήφου, που είναι το μεγαλύτερο μερίδιο που έχει αποσπάσει ποτέ υποψήφιο τραγούδι για την Γιουροβίζιον, καθώς και τις ψήφους πέντε από των έξι κριτών.

Μάρκο Κον και Μίλαν Νίκολιτς οι εκπρόσωποι της Σερβίας

Το ντουέτο Μάρκο Κον και Μίλαν Νίκολιτς με το τραγούδι «Τσίπελα» (Παπούτσια) θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, το Μάιο, στη Μόσχα.

Οι δύο καλλιτέχνες αναδείχθηκαν νικητές στον εθνικό διαγωνισμό «Beovizija 2009», που διεξήχθη την Κυριακή (8/3) στο συνεδριακό κέντρο «Sava» του Βελιγραδίου, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων της κριτικής επιτροπής και του κοινού που ψήφισε μέσω SMS.

Για πρώτη φορά, εκτός από τη συμμετοχή στην Γιουροβίζιον, ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού της Σερβίας θα λάβει και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ και η δημιουργική ομάδα βραβείο 3.000 ευρώ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.