Άννα Βίσση: «Εντελώς παλιομοδίτικη η κόντρα μου με τη Βανδή...»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

vissi_429355b.jpgΕλεύθερη αλλά έτοιμη να ερωτευθεί και πάλι δήλωσε η Άννα Βίσση σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News». Παράλληλα, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την περιπέτειά της στη Eurovision, την «κόντρα» της με τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και την παύση, όπως τη χαρακτήρισε, στη σχέση της με τον Νίκο Καρβέλα. Παρακάτω διαβάστε όλα όσα είπε, αναλυτικά:

Είσαι τέσσερα χρόνια εκτός νυχτερινής Αθήνας, ένα χρονικό διάστημα που έκανε ιδιαίτερα αισθητή την απουσία σου…
Είναι ωραίο να το εισπράττει αυτό ένας καλλιτέχνης, αλλά αυτό που δίνει πρέπει να είναι φρέσκο και ανανεωμένο και αυτός ήταν ο κύριος λόγος κάθε αποχής μου. Τα τελευταία χρόνια είμαι σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού και, με κορωνίδα τη Eurovision που με κούρασε και φωνητικά και ψυχολογικά, αποφάσισα να σκεφτώ εγώ με τον εαυτό μου πριν πάω στο επόμενο βήμα.

Για ποιον λόγο σου στοίχισε ψυχολογικά η Eurovision;
Γιατί δόθηκε μια εξωπραγματική διάσταση. Ήμουν στο επίκεντρο ενός ατελείωτου κύκλου δηλώσεων που ο καθένας έλεγε για μένα ό,τι ήθελε. Ένα ευρωπαϊκό πανηγύρι είναι, μια φιέστα που τελικά έρχομαι σήμερα να πω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν νέα παιδιά που δεν έχουν ξαναβγεί να τραγουδήσουν, που θέλουν να διαγωνιστούν. Μιλάω για τον νέο καλλιτέχνη που θέλει να δοκιμαστεί σε ένα τελείως ανομοιογενές πλαίσιο, όπως συμβαίνει στη Eurovision, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Το να πάει ένας καλλιτέχνης καταξιωμένος, που έχει ήδη μια καριέρα, ρισκάρει καλώς ή κακώς.

Εσύ έχεις μια καριέρα 35 χρόνων πίσω σου. Παρ’ όλα αυτά, αισθάνεσαι ότι ρίσκαρες;
Βέβαια ρίσκαρα αλλά δεν φοβάμαι το ρίσκο. Τη συγκεκριμένη συμμετοχή ούτε ανάγκη την είχα, για να πω την αλήθεια, ούτε τίποτα. Απλώς είμαι ρομαντικός άνθρωπος και ενθουσιώδης. Όταν μου ζήτησαν από την ΕΡΤ, επειδή η Eurovision θα γινόταν στη χώρα μας, να την εκπροσωπήσω ως «εθνική τραγουδίστρια», όπως μου είπαν, ήταν τιμητικό και, εθνικά σκεπτόμενη, είπα «ναι». Το είδα ότι, παρόλο που ο διαγωνισμός σαν διαγωνισμός δεν με αφορούσε και δεν είχα να αποδείξω τίποτα -γιατί είναι γνωστό όλα αυτά τα χρόνια ποια είμαι και τι είμαι- μου άρεσε η ιδέα να στηρίξω μια μεγάλη διοργάνωση που γινόταν στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερή μου πικρία ήταν ότι εκείνη την ημέρα ήμουν άρρωστη. Η φωνή μυ δεν ήταν όπως έπρεπε και εγώ αν δεν έχω το όπλο μου, το όχημά μου, τη φωνή μου, δεν είμαι καλά. Ήμουν στενοχωρημένη. Διαφορετικά θα το χαιρόμουν περισσότερο. Δεν μπορούσα να το υποστηρίξω μέσα μου πρώτα απ’ όλα. Βέβαια, δεν θα ξεχάσω ποτέ και είμαι ευγνώμων για την αγάπη που μου έδωσαν με τόση ένταση όλοι οι Έλληνες.

«Θέλω να είμαι η Άννα Βίσση παντού»

Ετοιμάζεις και το cd σου που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική;
Δεν είναι cd, είναι ένας αριθμός τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο μέσω διαδικτύου. Προχωράω προσεκτικά και επιλεκτικά σε διαφορετικά projects και συνεργάζομαι με ταλαντούχους δημιουργούς, φέρνοντας ελληνικά μουσικά στοιχεία. Αυτή είναι πια η κατεύθυνσή μου.

Έχεις κάνει σημαντικά βήματα στο εξωτερικό. Πιστεύεις ότι υπάρχουν Έλληνες καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;
Ούτε εγώ έχω κάνει πολλά πράγματα, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη φορά το προσεγγίζω «σωστά». Θέλω να είμαι η Άννα Βίσση παντού. Αισθάνομαι πολύ περήφανη για αυτά που κουβαλάω, για τα βιώματά μου, για την ελληνικότητά μου και τη φωνή μου, που μπορεί να προσαρμόζεται ανάμεσα στο ελληνικό και στο ξένο. Αυτή η γνησιότητα πιστεύω πως είναι και το διαφορετικό που έχω. Στο εξωτερικό τα αυθεντικά πράγματα πάντα αφορούν. Τα σύνορα πια είναι ανοιχτά για όλους και, κυρίως, λόγω του διαδικτύου.

Έχεις μια πολύ στενή φιλία με την Πατρίσια Φιλντς και με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Ισχύει ότι θα εμφανιστείς στο Sex and the City;
Ναι, έχουμε γνωριστεί με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι και fan της μουσικής μου. Έχω πάει στα γενέθλιά της, έχουμε βγει έξω με την Πατρίσια, έχει μάλιστα μιλήσει για μένα και για το πόσο της αρέσει η μουσική μου. Κάθε φορά που βγάζω καινούργιο cd της το στέλνω γιατί της αρέσει, όπως μου λέει, να το παίζει στα παιδιά της. Είναι μία γυναίκα αξιολάτρευτη. Πολύ γλυκό πλάσμα. Δεν ξέρω αν αυτό καταλήξει σε μία συνεργασία, μακάρι… Δεν θέλω όμως να ανακοινώσω κάτι που δεν είναι σίγουρο.

«Έκανα τα τατουάζ μου σε κομβικές στιγμές της ζωής μου»

Πόσα τατουάζ έχεις;
Έξι, σε έξι σημεία.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό;
Αυτό που έχω στον αυχένα, που είναι για τη Σοφία. Όλα είναι σημαντικά, γιατί όλα έγιναν σε κάποιες κομβικές στιγμές της ζωής μου. Όλα έγιναν έπειτα από σκέψη. Σκεφτόμουν τι ήθελα να κρατήσω για μια ζωή και σε ποιο σημείο του σώματός μου ήθελα να το βάλω. Ήταν πάντα, όμως, σε σχέση με κάτι που περνούσα ή που θα ήθελα να περάσω, σαν όνειρο.

Αυτό που έχεις κάνει για τη Σοφία τι τατουάζ είναι;
Είναι στίχος από το τραγούδι «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» του Μάνου Χατζιδάκι και λέει: «Σβήσε το δάκρυ με το μαντήλι σου, να δω τον ήλιο μέσα απ’ τα χείλη σου. Σοφία, σ’ αγαπώ». Είναι κάτι που αφορά μια στιγμή δική μου με τη Σοφία και θέλω να την κρατήσω για μας. Αλλά η ουσία του είναι ότι μόνοι μας δυναμώνουμε.

Ήθελες να της δηλώσεις ότι είσαι «εκεί» και την αγαπάς;
Ναι, ότι είμαι «εκεί», ότι θέλω να είναι δυνατή και ό,τι είναι μετά θα το μοιραστούμε μαζί. Έτσι το νιώθω εγώ.

Πόσον καιρό το έχεις;
Είναι 5-6 μήνες που το έκανα. Αμέσως μετά την παράστασή μου στο Kensington Palace  στο Λονδίνο. Ήταν και η Σοφία παρούσα, της αφιέρωσα αυτό το τραγούδι live. Έχουμε ένα δέσιμο πολύ ωραίο. Την επόμενη ημέρα πήγα και έκανα το τατουάζ. Μάλιστα, αυτός που μου το έκανε έχει κάνει όλα τα τατουάζ της Amy Winehouse.

Η Σοφία πότε το είδε;
Της το έστειλα με mms γιατί είχε φύγει. Και η Σοφία έχει κάνει ένα τατουάζ για μένα στο ίδιο σημείο και έχει γράψει κάτι στα λατινικά που σημαίνει: «Μητρότητα, κάτι που αξίζει να είναι διαχρονικό. Κάτι που δεν αμφισβητείται». Η Σοφία το έκανε πρώτη και μάλιστα ήταν το πρώτο της.

Θα έσβηνες κάποιο;
Ναι, αλλά δεν θα σου πω ποιο… Αν και, από τη στιγμή που κάνεις κάτι και το πιστεύεις πάρα πολύ, δεν το μετανιώνεις. Έτσι και εγώ δεν το μετανιώνω.

«Υπάρχει μια παύση στη σχέση μου με τον Νίκο Καρβέλα»

Δεν είσαι από τους ανθρώπους που κρατάνε κακίες;
Ούτε και στους πιο μεγάλους εχθρούς μου, που έχω αισθανθεί την κακία τους και το δηλητήριό τους. Σαφώς θα θυμώσω, θα έχω ένταση, αλλά σαν να έχω μια φιλοσοφημένη ανάγκη να προβάλλω μία ασπίδα προστασίας. Γιατί για κάποιον λόγο μπορεί να γίνει κάποιος πολύ κακός. Μπορεί να του λείπει κάτι από τη ζωή του, μπορεί να γεννήθηκε έτσι, να έμαθε έτσι… Δεν με αφορά.

Για τον Νίκο Καρβέλα τι νιώθεις αυτή τη στιγμή;
Η διάθεσή μου για τον Νίκο είναι πάντα διάθεση αγάπης… Λατρεία είναι η λέξη που μου έρχεται. Τον λατρεύω τον Νίκο. Υπάρχει μια παύση στη ζωή μας, που ήταν αναγκαία. Είναι φυσιολογικό και λογικό. Ίσως τελικά τη χρειαζόμασταν αυτή την ανάπαυλα.

«Είναι ανύπαρκτη και κατασκευασμένη η κόντρα μου με τη Βανδή»

Θα πας στα βραβεία του Mad;
Έτσι έχω πει, να πάω. Βέβαια, ήμουν και στα πρώτα βραβεία. Συμμετείχα στη γέννησή τους και τώρα που είμαι εδώ, ναι, έχω υποσχεθεί να πάω.

Αυτή η «κόντρα» που συντηρούν για χρόνια τα media, μεταξύ Άννας Βίσση και Δέσποινας Βανδή, υπήρχε; Υπάρχει;
Εγώ δεν έχω κόντρα με κανέναν. Για ποιον λόγο να έχω κόντρα με τη Δέσποινα Βανδή; Αυτά εξυπηρετούν πιθανώς τα media και όχι εμένα. Να σου πω κάτι πολύ ειλικρινά. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ την κοπέλα αυτή. Δεν έχουμε μιλήσει, ούτε καν χαιρετηθεί. Όλη αυτή την κατασκευασμένη κόντρα, εκτός από ανύπαρκτη, τη βρίσκω ξεπερασμένη και εντελώς παλιομοδίτικη.

«Ετοιμάζομαι να παντρέψω δύο γκέι φίλες μου»

Θα σε πάω και στις δηλώσεις που έκανες τελευταία σε μια ερώτηση για το αν θα γινόσουν γκέι…
Είπα ότι θα ήταν τιμή μου να τα έχω με την Πατρίσια Φιλντς αν οι προτιμήσεις μου με οδηγούσαν εκεί… Αυτό είπα. Εγώ ήμουν πάντα προχωρημένο πλάσμα και πάντα ανοιχτή, ειδικά στα θέματα της φύσης. Γιατί η φύση μας προστάζει, μας οδηγεί και μας κάνει να αισθανόμαστε. Δεν είχα ποτέ τέτοια ταμπού και, αν γεννιόμουν ομοφυλόφιλη, θα ήταν η περηφάνια μου και δεν θα το έκρυβα. Με ενοχλούν οι άνθρωποι του θεάματος που το κρύβουν. Εγώ και πολιτικός να ήμουνα θα έβγαινα να το πω. Δεν είναι έγκλημα να είσαι ομοφυλόφιλος. Αυτή είναι η φύση σου και πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με το τι αισθάνεσαι, τι σε ερεθίζει, γιατί η σεξουαλικότητά μας είναι η υγείας μας. Όχι μόνο η σωματική αλλά και η εγκεφαλική. Το πρόβλημα είναι στο πώς έχουν διαρθρωθεί οι κοινωνίες. Έχω πολλούς γκέι φίλους, και εδώ και στο εξωτερικό, και ετοιμάζομαι να παντρέψω δύο γκέι φίλες μου που αγαπιούνται πάρα πολύ. Είναι συγκινητική η σχέση τους. Μου το ζήτησαν και θα το κάνω, όπως θα το έκανα για οποιοδήποτε straight ζευγάρι. Γιατί το θέμα είναι να αγαπιούνται δύο άνθρωποι, όχι το πώς διαλέγουν να κοιμούνται.

Έχεις δηλώσει μόνη σου. Απολαμβάνεις την ελευθερία σου και είσαι προσανατολισμένη στα επαγγελματικά σου;
Ναι, είμαι ελεύθερη. Όχι ότι οι σχέσεις είναι φυλακή. Έχω περάσει και ωραία στις σχέσεις μου κα άσχημα. Έτσι είναι. Γιατί μία σχέση είναι ένας μικρός κύκλος ζωής μέσα στον δικό σου μεγάλο κύκλο ζωής. Και αυτοί οι μικροί κύκλο έχουν και τη στιγμή της λήξης τους. Τη στιγμή που πεθαίνει μια σχέση μπορεί να είναι και λύτρωση. Είμαι άνθρωπος που ερωτεύομαι. Διαφορετικά δεν κάνω σχέσεις. Όταν είμαι σε μία σχέση είμαι μονογαμική. Όχι από ταμπού, από ρομαντισμό. Έτσι αισθάνομαι δυνατά για έναν άνθρωπο. Μου αρέσει το φλερτ, μου αρέσει να φλερτάρω. Το βρίσκω όμορφο. Αυτό είναι το οξυγόνο στη ζωή μας και, ναι, είμαι έτοιμη να ξαναερωτευθώ.

«Το κοινό είναι πιο απαιτητικό από ποτέ»

«Απαγορευμένο Summer Tour». Έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα θα σε δούμε σε περιοδεία ανά την Ελλάδα…
Τι πιο ωραίο, τι πιο καλοκαιρινό… Είχα να κάνω μια ολοκληρωμένη περιοδεία από τότε με τον Καρβέλα, πάνω από δεκαπέντε χρόνια, και έχω πολλή όρεξη. Σίγουρα το θέαμα είναι κάτι σημαντικό και στην περιοδεία μου. Φέτος, όμως, ξεκίνησα από το τι θα ακούσουμε. Να διαλέξω τραγούδια μου μέσα από μια καριέρα 35 χρόνων. Είναι το μεγαλύτερο και το πιο άβολο σημείο. Είναι σαν αίνιγμα. Σε κάθε δίσκο που έχω βγάλει υπάρχουν πολλές επιτυχίες. Διαλέγεις και ξαφνικά μαζεύονται 100 τραγούδια και δεν ξέρεις μετά ποια να θυσιάσεις. Έχω κάνει, νομίζω, μια πολύ καλή επιλογή και έχω αποφύγει τα πολλά medleys, όπως λέμε. Προτιμώ κάποια τραγούδια να τα ερμηνεύσω ολόκληρα. Πάρα πολλά τραγούδια από το παρελθόν και σαφώς τις καλύτερες στιγμές από τον καινούργιο μου δίσκο. Ένα cd στο οποίο πιστεύω πολύ και βλέπω ότι συνεχώς βγάζει όχι απλώς νέες επιτυχίες, αλλά τραγούδια που αγαπιούνται και κάνουν τον κόσμο να «φεύγει», να ονειρεύεται τραγουδώντας τα. Στην περιοδεία θα παίξουμε πολύ με την εικόνα και τα visuals. Τα σκηνοθετούν όλα ο Γιώργος Τέλλος και η Κριστίν Κρόκος, με την οποία μας συνδέει πολύ στενή φιλία. Δουλεύουμε παρέα για να παρουσιάσουμε κάτι μη συνηθισμένο με μια ματιά κινηματογραφική. Της αρέσει και αρέσει και σε μένα που με προκαλεί να μπαίνω σε ρόλους, όπως έγινε με την «Αλήτισσα ψυχή». Είναι τιμή μου να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα και να ζήσω τη ζεστασιά του κόσμου γιατί του έχω λείψει και μου έχει λείψει.

Και στο «Αθηνών Αρένα» τι θα δούμε;
Έχω αρχίσει να δουλεύω και για το «Αθηνών Αρένα». Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Το κοινό είναι πιο απαιτητικό από ποτέ. Όλοι οι συνεργάτες μου και εγώ δουλεύουμε για ένα show που είμαι βέβαιη ότι θα είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο έχω παρουσιάσει. Είμαι έτοιμη να απογειωθούμε όλοι μαζί κάθε βράδυ, κάθε στιγμή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.