Αλεξάντερ Ρίμπακ: «Έκανα τραγούδι όσα ένιωθα και δεν το μετάνιωσα»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

rybak_632945bΎστερα από την μεγάλη επιτυχία του στη Eurovision, όπου κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, ο Αλεξάντερ Ρίμπακ συνεχίζει να περιοδεύει ανά την Ευρώπη και φυσικά βρέθηκε και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προώθησης της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του με τίτλο «Fairytales». Σε συνέντευξή του στο «Big Fish» είπε τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας, αλλά και τον Σάκη Ρούβα, με τον οποίο δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επαγγελματικά σχέδια, στην προσωπική του ζωή, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κοπέλα που τον ενέπνευσε για το νικητήριο τραγούδι  του μουσικού διαγωνισμού. Παρακάτω διαβάστε όλα όσα είπε, αναλυτικά:

Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα;

Ναι. Οχι. (γελάει) Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που με ρωτάνε αν έχω έρθει στην Ελλάδα λέω όχι. Το διορθώνω όμως στην πορεία. Εχω επισκεφθεί τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κω και ομολογώ ότι μου άρεσαν πολύ. Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή των Νορβηγών για διακοπές.

Τι σου αρέσει περισσότερο εδώ;

Το φαγητό φυσικά! Τα σουβλάκια και ο μουσακάς είναι τα αγαπημένα μου. Βέβαια, αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ζεστασιά των ανθρώπων. Μετά τη νίκη μου στη Eurovision έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες, πουθενά όμως δεν βρήκα ανθρώπους με τόσο πάθος και τόση εξυπνάδα.

Είσαι μόλις 23 ετών και έχεις κάνει μια τόσο μεγάλη επιτυχία...

Δεν είμαι και τόσο μικρός. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω και προσπαθώ να το απολαμβάνω κάθε λεπτό της ημέρας. Είναι πολύ ευχάριστο να είμαι τόσο αγαπητός, αλλά ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει για τα καλά αυτό που συμβαίνει. Απλώς το απολαμβάνω.

Έχεις μεγαλώσει σε ένα καθαρά μουσικό περιβάλλον αφού και οι δυο σου γονείς είναι μουσικοί. Σε ποιο βαθμό σε επηρέασε αυτό ώστε να ασχοληθείς με τη μουσική;

Οι γονείς μου κατάγονται από τη Λευκορωσία όπου τα σχολεία είναι πολύ αυστηρά, ιδιαίτερα όταν βρουν ένα παιδί με ταλέντο. Παρ’ όλα αυτά, δεν θεώρησαν ότι έπρεπε να δώσουν έμφαση στο ταλέντο που ενδεχομένως να είχα σαν μικρό παιδί αλλά στην αγάπη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική προέκυψε ομαλά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;

Μάλλον ο Τζιν Κέλι. Το «Singing in the rain» είναι το αγαπημένο μου τραγούδι. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που κόπιασε πολύ και δεν του άρεσε να δείχνει το έργο του προτού ολοκληρωθεί. Νιώθω ότι του μοιάζω σε πολλά. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπνευστές μου.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας τραγουδιστής με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;

Η αλήθεια είναι δεν ξέρω πολλούς. Εχω γνωρίσει το Σάκη Ρουβά και πρέπει να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει η ενέργειά του. Επίσης, θεωρώ πολύ μεγάλο συνθέτη τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο και θα ήθελα πολύ να γνωρίσω κάποια στιγμή.

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να εμφανιστείς με τον Σάκη στη σκηνή;

Με τον Σάκη νιώθω ότι δένουμε πολύ σαν προσωπικότητες. Εχουμε την ίδια ενέργεια και νομίζω ότι θα ταιριάζαμε στη σκηνή. Είναι ένας πραγματικός σταρ που σέβεται αυτό που είναι. Δεν υποκρίνεται και δεν το παίζει έφηβος. Και βέβαια, θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Αν όχι φέτος, ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το τραγούδι σου συγκίνησε όλη την Ευρώπη. Εσύ, πως νιώθεις κάθε φορά που το ακούς;

Τραγουδώ τόσο συχνά το «Fairytale» σε εκπομπές και σε διάφορες συναυλίες, που προσπαθώ να μην το ακούω πάρα πολύ γιατί φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα το βαρεθώ.

Κάνοντας τραγούδι μια ιστορία που σε πλήγωσε τόσο γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Το ρίσκαρες όμως...

Δεν είναι καθόλου άσχημο να τρέφεις αισθήματα για κάποιον που δεν μπορείς να έχεις, και μάλιστα να τα εκφράζεις. Δεν γίνεσαι βλάκας «φωνάζοντας» όσα νιώθεις. Γράφοντας το τραγούδι δεν ένιωσα να ρισκάρω κάτι. Αντιθέτως, είναι τόσο όμορφο να έχεις αναμνήσεις και να μπορείς να ζεις με αυτές. Aλλωστε πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ξεχάσω.

Πώς νιώθεις που η ιστορία σου αυτή αποτέλεσε αφορμή για τη μεγαλύτερή σου, μέχρι τώρα επιτυχία;

Σκέφτομαι κάποιες φορές πως αυτή η κοπέλα, που ακόμη και σήμερα αδυνατώ να ξεχάσω, όσο με πλήγωσε άλλο τόσο συνέβαλε σε όλα αυτά που μου συμβαίνουν σήμερα. Γνωστοί και φίλοι μού έλεγαν να την ξεχάσω, να βρω κάτι άλλο, όμως εγώ δεν τους άκουσα. Εκανα τραγούδι όσα ένιωθα και δεν το μετάνιωσα. Μάλλον είναι το πεπρωμένο μου να κυκλοφορώ για πάντα με ραγισμένη καρδιά (γελάει).

Την αγαπάς ακόμη;

Μερικές φορές νιώθω να την αγαπώ, μερικές όχι. Περίεργο αυτό αλλά έτσι νιώθω. Τα συναισθήματα δεν εξηγούνται.

Με το «Fairytale» περίμενες μια ενδεχόμενη επανασύνδεση; Ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα;

Τίποτα δεν περίμενα. Εγραψα το τραγούδι ενώ ήμουν διακοπές και ήξερα ότι η συγκεκριμένη ιστορία έχει λήξει. Το «Fairytale» υμνεί μια χαμένη αγάπη και μόνο. Η κοπέλα συνεχίζει τη ζωή της και το ίδιο κάνω και εγώ. Η ανάμνηση είναι που μένει.

Είσαι ερωτευμένος;

Oχι! Αυτήν την περίοδο είναι άλλες οι προτεραιότητές μου. Ταξιδεύω τόσο που και να ήθελα δεν θα είχα το χρόνο. Φλερτάρω όμως συνέχεια. Είμαι σαν τον Τζέιμς Μποντ (γελάει).

Ποιο είναι το αγαπημένο σου παραμύθι;

Πολλά, ξεχωρίζω όμως την «Πεντάμορφη και το Τέρας». Η ιστορία των δύο αυτών ανθρώπων με συγκινεί ιδιαίτερα. Είμαι ρομαντικός, τι να κάνουμε;

Τελικά, ποιος είναι ο Αλεξάντερ;

Ο Αλεξάντερ έχει δύο ζωές. Oχι, μην παρεξηγείς αυτό που λέω. Oταν είμαι ελεύθερος θέλω να διασκεδάζω, να γνωρίζω πολύ κόσμο και να φλερτάρω όσο πιο πολύ μπορώ. Αν όμως ερωτευτώ και η σχέση λειτουργήσει, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Θέλω να είμαι μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το καλοκαίρι;

Δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο για διακοπές. Θα μείνω στη Νορβηγία, όπου θα κάνω πολλές συναυλίες. Η επικοινωνία μου με τον κόσμο είναι αυτό που επιζητώ. Το φθινόπωρο θα κάνω περιοδεία στην Ευρώπη, οπότε και θα επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου δέκα χρόνια μετά;

Ελπίζω να είμαι το ίδιο δημοφιλής αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα είμαι. Αυτό που θέλω είναι να έχω νοικοκυρευτεί και να κάνω μια δουλειά δεν θα είμαι υποχρεωμένος να ταξιδεύω όπως τώρα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.