Αυτός είναι ο ταλαντούχος Ν. Μεταξάς

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

niknik_738344

Έξυπνος, ευαίσθητος, απλός μα και πολύ ταλαντούχος, ο Νικόλας Μεταξάς, κατάφερε από τα 7 μέχρι τα 22 του χρόνια να δημιουργήσει ένα αξιόλογο μουσικό έργο, συνθέτοντας, ενορχηστρώνοντας, ερμηνεύοντας και αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων που αγαπά με τη μοναδική μουσική του, τους στίχους και τις θεατρικές του ικανότητες.

Οι μουσικές του γνώσεις συμπεριλαμβάνουν κιθάρα και πιάνο. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από δέκα μουσικοχορευτικές παραστάσεις ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο μέσω του Grammar School Λεμεσού όσο και μέσα από τον Πολιτιστικό Όμιλο Διάσταση στον οποίο είναι μέλος από την ηλικία των 9.

Έχει αποσπάσει 8 πρώτα βραβεία σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς Σύνθεσης και Ερμηνείας ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει τα πρώτα του 2 singles (το πρώτο στα 15 και το δεύτερο στα 18 του χρόνια).

Το 2007 δύο από τα τραγούδια του, «I can’t be» και «Butterfly», είχαν επιλεγεί για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού της Eurovision όπου κατάφερε να πάρει την δεύτερη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

X-FACTOR Ι (Αύγουστος 2008 - Ιανουάριος 2009)

Ο Νικόλας μπορεί να πήρε την 2η θέση στο ελληνικό Χ-Factor Ι, μέσα από 12.000 διαγωνιζομένους, κέρδισε ωστόσο, τις καρδιές όλων των απανταχού Ελλήνων. Απέσπασε μόνο θετικά σχόλια και στις 15 ζωντανές εμφανίσεις του και από τους 4 κριτές του διαγωνισμού. Η αγάπη του κόσμου μετά το τηλεοπτικό μουσικό αυτό παιχνίδι ήταν τόσο μεγάλη που η πρώτη του συναυλία στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2009, συγκέντρωσε 6.000 θαυμαστές όλων των ηλικιών.

Μουσικό οδοιπορικό μετά το Χ-FACTOR

Φεβρουάριος - Μάρτιος 2009
Sold out εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη μαζί με τα Κόκκινα Χαλιά κάθε Παρασκευή και Σάββατο επί δύο μήνες.

Μάρτιος 2009
Παγκύπρια συναυλία στην Κύπρο με το συγκρότημα Κόκκινα Χαλιά στο στάδιο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Θεοφάνους. Προσέλευση μοναδική νοουμένου ότι επρόκειτο για καλλιτέχνες χωρίς δισκογραφία; πέραν των 6,000 ατόμων όλων των ηλικιών είχαν παρευρεθεί .

Μάιος 2009
Στη Μόσχα ως συνθέτης και στιχουργός της Κυπριακής συμμετοχής στην Εurovision.  Το Noέμβριο του 2008, και ενόσω ακόμα ήταν στο X-Factor, ο Νικόλας έγραψε το τραγούδι  “Firefly” εμπνευσμένος από την δεκαεξάχρονη αδελφή του Χριστίνα και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον κυπριακό τελικό διαγωνισμό για τη Εurovision, με ερμηνεία της αδελφής του. Αφού εξασφάλισαν το εισιτήριο για την Μόσχα, αντιπροσώπευσαν επάξια την Κύπρο στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο 2009.

Ιούλιος 2009
Μοναδική σε ποιότητα ακουστική βραδιά στην  μουσική σκηνή RED στην Λευκωσία ως καλεσμένος του Αντικαρκινικού συνδέσμου Κύπρου.

Επίσης, τον Ιούλιο 2009 ο Νικόλας ερμηνεύει το κυπριακό τραγούδι ‘Τριανταφυλιά’ σε μουσική Κώστα Κακογιάννη ως ‘theme song’ στην σειρά ‘Τα ρόδα της Οργής’ του κρατικού καναλιού και το τραγούδι με την έναρξη της σειράς τον Οκτώβριο γίνεται αμέσως επιτυχία.

Αύγουστος 2009
Δύο αξέχαστες sold out ακουστικές βραδιές 13 και 20 Αυγούστου 2009, στο 7 Seas στην Λεμεσό ήταν το προσωρινό αντίο του Νικόλα.

Τέλος Αυγούστου 2009 ο Νικόλας ακολουθεί το όνειρο του για διεθνή καριέρα και παράλληλα προχωρεί σε σπουδές με υποτροφία στο φημισμένο πανεπιστήμιο Berklee School of Music και μετακομίζει στη Βοστόνη (ΗΠΑ).

Οκτώβριος 2009
Το τραγούδι ‘Lonely’ του Νικόλα επιλέγεται σαν τραγούδι της χρονιάς στον διεθνή διαγωνισμό songoftheyear.com στην κατηγορία rock.

Νοέμβριος 2009
Στις 7  Νοεμβρίου 2009 ο Νικόλας αποδέχεται πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ερμηνεύει το τραγούδι ‘Πιο Ψηλά’ σε μουσική Κώστα Κακογιάννη στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Ιανουάριος 2010
Τον Ιανουάριο 2010 επιλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ερμηνευτές του πανεπιστημίου Berklee και στις 30 Μαρτίου θα ερμηνεύσει δικές του συνθέσεις σε μεγάλη μουσική παράσταση στο Berklee.

Παράλληλα βέβαια με τις σπουδές του, ο Νικόλας πραγματοποιεί σειρά εμφανίσεων σε γνωστές μουσικές σκηνές στην Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη. Το επίσημο site του Νικόλα www.nikolasmetaxas.com επισκέπτονται καθημερινά πολλοί  θαυμαστές και ενημερώνονται για τα νέα και τις εμφανίσεις του.

Φεβρουάριος 2010
Πραγματοποιεί την πρώτη του συναυλία στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Queens Hall του Leicester University ως καλεσμένος της εκεί Φοιτητικής Οργάνωσης. Η παρουσία του Νικόλα προκαλεί ρεκόρ προσέλευσης (sold out) και αναμένεται συνέχεια επί Αγγλικού εδάφους.

Μάρτιος 2010
Αξιοσημείωτη ήταν η πρόσκληση που πήρε ο Νικόλας στις 5 Μαρτίου 2010 να παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια στα πλαίσια διεθνούς φεστιβάλ στην  Washington DC, ως καλεσμένος των πρεσβειών Γαλλίας και Κύπρου με κοινό που ξεπέρασε τα 1000 άτομα.

Επόμενος σταθμός του Νικόλα στις 13 Μαρτίου η Νέα Υόρκη, που είναι βέβαια και η γενέτειρα του, για μια μοναδική ακουστική βραδιά στο National Underground.

Η συνέχεια...

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikolasmetaxas.com για να ακολουθείτε τα βήματα του Νικόλα, με αποκορύφωμα τη συναυλία του στη Λεμεσό στις 17 Ιουλίου για τα ‘Αμαθούσια 2010’ με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).

Χαρακτηριστικά λόγια του Νικόλα: «Με τη λέξη Ζωή εννοώ τη Μουσική μου. Κάθε έντονο μου συναίσθημα συνοδεύεται από Μουσική. Την ακούω μέσα μου από τότε πού ήμουν παιδί. Όνειρό μου είναι η Μουσική μου να αγγίξει άλλους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα της Κύπρου. Θέλω να αγγίξω τις ψυχές τους με τη μαγεία που αγγίζει η Μουσική τη δική μου ψυχή κάθε φορά που συνθέτω και ερμηνεύω. Για μένα αυτό είναι ένα κάλεσμα ζωής».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.