Οι πέντε αγαπημένες μου συμμετοχές στη Eurovision

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Οι πέντε αγαπημένες μου συμμετοχές στη Eurovision

Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγεται περισσότερο για την τηλεοπτική προβολή και τις σχέσεις μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν και λιγότερο για τη μουσική. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν περάσει και από εκεί κομμάτια που είναι διαμάντια, διαχρονικά και αξεπέραστα.

Αναφέρω τις πέντε αγαπημένες μου συμμετοχές, χωρίς να λαμβάνω υπόψη τη χρονολογία ή τη χώρα προέλευσης.

1. Abba - Waterloo: Η συμμετοχή του κορυφαίου ποπ συγκροτήματος το 1974 με το τραγούδι Waterloo, χάρισε στη Σουηδία την πρώτη της νίκη και στην ιστορία της pop ένα αθάνατο και διαχρονικό pop tune, το οποίο ακούγεται όπως την πρώτη φορά πάντοτε. Το ίσως σπουδαιότερο συγκρότημα στην ιστορία της pop, σε μία αξεπέραστη εμφάνιση που ακόμα και σήμερα πρέπει να θαυμάζεται από τους μετέπειτα συμμετέχοντες. Παραμένει η αγαπημένη μου συμμετοχή, από ένα εκ των καλυτέρων συγκροτημάτων στην ιστορία της μουσικής.

2. Loreen - Euphoria: Το τραγούδι χρησιμοποιεί τη λέξη euphoria, η οποία είναι δανεισμένη από τη δική μας «ευφορία» και αναφέρεται στη εσωτερική χαρά, την καλή διάθεση, στην απουσία της θλίψης. Αγαπημένο μου κομμάτι, πραγματικά από τα καλύτερα που έχουν σταλεί ποτέ σε αυτό το διαγωνισμό (έτος 2012), χαίρομαι να διαπιστώνω πως κομμάτια ποιότητας κερδίζουν και βγαίνουν πρώτα.

3. Alexander Rybak - Fairytale: Σε μία εποχή όπου η μουσική δεν έχει αναστολές και εκφράζεται όπως της βγει, ένα τραγούδι που μιλάει για τον αγνό πλατωνικό έρωτα και προσεγγίζει με μεγαλύτερη ευαισθησία την αγάπη, καταφέρνει να φέρει την πρωτιά στη Νορβηγία, το 2009. Δίνοντας χαρά και σε εμάς τις ευαίσθητες ψυχές, ο έρωτας ακόμα προσεγγίζεται με γλυκό και αθώο τρόπο.

4. Hareel Skaat - Words Milim: Είναι μία μπαλάντα η οποία δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο τα παραπάνω κομμάτια, αλλά παραμένει από τα αγαπημένα μου τραγούδια του διαγωνισμού. Τρυφερή, νοσταλγική, με μία νότα μελαγχολίας, συμμετείχε με το Ισραήλ το 2010.

5. Better Love - Katerina Duska: Είμαι δίκαιη και το καλό θέλω να το λέω πάντα. Χαίρομαι όταν σε διαγωνισμούς στέλνουμε τόσο καλά κομμάτια, με ποιότητα, αρχή, μέση και τέλος. Εξαιρετικό πραγματικά, δεν περίμενα πως θα στέλναμε τόσο καλό κομμάτι. Μπορεί να βρέθηκε μην επιβραβεύτηκε από τους μουσικόφιλους της Ευρώπης και να βρέθηκε αρκετά χαμηλά στην κατάταξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε ποιότητα.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μου τραγούδια, τα δικά σας;

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.