"Dj Dallas in Catacombs"

4.875 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (80 Ψήφοι)

"Dj Dallas in Catacombs"

"Για εκείνους είμαι Ντάλλας και για 'σένα Παναγιώτης"

Με αυτόν τον στίχο του σας συστήνω τον Ντάλλα Παναγιώτη που έχει την ιδιότητα του Beatmaker στον τομέα της μουσικής αλλά κι ως Mc είναι απλά ο εαυτός του.

- Αρχικά θες να μας εξηγήσεις τι κάνει ένας Beatmaker/Mc;

- O Beatmaker είναι στην ουσία ένα μουσικό όργανο,το οποίο είτε συνθέτει μουσική είτε αναδύει κάτι καινούργιο από ήδη υπάρχοντα κομμάτια,τις λεγόμενες λούπες.

Προσωπικά για εμένα Mc είναι αυτός που μοιράζεται τα εσώψυχά του, τις σκέψεις του και κομμάτια της ζωής του με το κοινό. Αυτό και μόνο.

- Πόσο καιρό ασχολείσαι με τη μουσική;

- Από το 2004 αλλά επαγγελματικά από το 2012.

- Θες να μου αναφέρεις τι έχεις καταφέρει ατομικά μέχρι τώρα στη δουλειά σου;

- Κυκλοφόρησα ένα Beat Tape στις αρχές του 2013 με τίτλο "Εξαιρέσεις". Ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό Beat Tape με τίτλο "State of neighborhood". Μετά ένα Mixtape, το "30 Παρά κάτι". Και τέλος, άλλα δύο Beat Tape, το "Pay back time" και το "Made in Byron".

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έως και σήμερα, συμμετείχα είτε μουσικά είτε λυρικά, σε διάφορα κομμάτια με τους: Obnoxious Kas, One Home, K74M, Chris Creed, Κοντός Ψαλμός, Dj Millman, Dj Cutbrawl, JK One, Πάνος Δύνασις και άλλους.

- Πες μου για το συγκρότημα σας, εκτός από τις στιγμές που δουλεύεις ατομικά.

- Το συγκρότημα ξεκίνησε με τρία άτομα που αποτελούνταν από την "'Άρρωστη Φύση", τον "Blind Spot" κι εμένα. Κυκλοφορήσαμε το 2014 τον πρώτο μας δίσκο ως "Catacombs", το "Οχιάς Δάγκωμα". Ενάμιση χρόνο μετά, αφού αποχώρησε ο Βαγγέλης (Άρρωστη Φύση) συνεχίσαμε εγώ και ο Χρήστος ως "Catacombs" να βγάζουμε ακυκλοφόρητα κομμάτια. Το 2016 κυκλοφορήσαμε ένα beat tape με τίτλο "Από το είμαστε στο υπάρχουμε". Και τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφορήσαμε τον δεύτερο δίσκο "Οιωνός" με πλήθος συμμετοχών κι από άλλους καλλιτέχνες, κάτι το οποίο μάς τίμησε ιδιαίτερα. Βέβαια σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλές συμμετοχές παραγωγικά σε διάφορους Mc's και συγκροτήματα.

- Νιώθεις το στούντιο σαν δεύτερο σπίτι σου;

- Ναι φυσικά, όχι μόνο λόγω της μουσικής αλλά και των ανθρώπων εκεί.

"Dj Dallas in Catacombs"

- Ο Βύρωνας, ως περιοχή, έπαιξε ρόλο στο είδος της μουσικής που ακολούθησες; Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τον Βύρωνα; Αν δεν είχες ασχοληθεί με το Hip Hop, ποιο άλλο είδος θα σε εξέφραζε;

- Ο Βύρωνας έπαιξε κυρίαρχο και βασικό ρόλο. Τα συναισθήματά μου για τον Βύρωνα μπορούν να παρομοιαστούν με την αγάπη του παιδιού για τη μάνα. Πιστεύω πως θα με εξέφραζε σίγουρα το Ρεμπέτικο.

- Το συναίσθημα σου για τη σκηνή; Λένε πως όταν βρεθεί κάποιος εκεί πάνω νιώθει εκτεθειμένος κι ευάλωτος. Ισχύει; Κι αν ναι εσύ πώς το διαχειρίζεσαι;

- Προσωπικά δεν μπορώ να το διαχειριστώ κι είναι κάτι πολύ δύσκολο για εμένα, αλλά όχι πιο δύσκολο από όταν ακούει κάποιος κομμάτια μου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη "έκθεση".

- Όταν γράφεις στίχους είναι βιωματικοί; Θα μπορούσες να ερμηνεύσεις κομμάτια με στίχους άλλων;

- Ναι, είναι καθαρά βιωματικοί. Δε θα μπορούσα να ερμηνεύσω στίχους άλλων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους έχω ζήσει.

- Ένας αγαπημένος σου στίχος από άλλον καλλιτέχνη κι ένα αγαπημένο κομμάτι;

- "Τα πιο όμορφα όνειρα είναι ανώνυμα" των Razastarr ως στίχος και όσον αφορά κομμάτι από FF.C το "Πρίσμα Φαντασίας".

- Στον χώρο σου, όπως και σε όλες τις δουλειές, υπάρχει σήψη, είτε από πρόσωπα είτε από γεγονότα. Έχεις νιώσει ότι τέτοιες στιγμές θες να τα παρατήσεις;

- Υπάρχει τεράστια σήψη στον χώρο του Hip Hop, κυρίως σε ανθρώπους, όπως και ημιμάθεια. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να τελειώσει, παρά μόνο διογκώνεται. Κι είναι ο λόγος που με κάνει να σκέφτομαι συνέχεια ότι θέλω να τα παρατήσω.

- Σ' έχει στηρίξει κάποιος, είτε σε καλές είτε σε άσχημες στιγμές και να έχει σταθεί δίπλα σου στη δουλειά σου;

- Το ένα πρόσωπο είναι ο Χρήστος (Blind Spot) από το συγκρότημα μου. Και το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Γιάννης (JK One) ο ηχολήπτης μας και πάνω απ' όλα φίλος.

"Dj Dallas in Catacombs"

- Πώς νιώθεις με τα θετικά σχόλια στα κομμάτια σου και πώς με τα αρνητικά (αν και όταν υπάρχουν);

- Από τη στιγμή που εις γνώσιν μου ένα κομμάτι μου κυκλοφορεί στον κόσμο, τότε εννοείται ότι είμαι έτοιμος και για την καλοπροαίρετη και για την κακοπροαίρετη κριτική. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.

- Έχεις κάποιο moto πάνω στη δουλειά σου που ακολουθείς και κάποιο στην καθημερινότητα σου;

- Για τη δουλειά μου τη φράση "Γιατί όχι;" και για τη ζωή μου "Το φως του ήλιου με ξυπνά".

- Ποια μουσική σκηνή θεωρείς ότι έχει όμορφους ήχους όταν αναζητάς λούπες;

- Κυρίως η soul, έπειτα η jazz και μετά η folk.

- Στο "ταξίδι" (όπως λέγεται κι ένα κομμάτι σου) της μουσικής τι χρώμα θα έδινες;

- Ασπρόμαυρο.

- Μια ευχή προς όσους ακούνε τη μουσική σου;

- Να κλείνουν τα μάτια τους και να ανοίγουν τα αυτιά τους.

Θα μπορούσα να τον ρωτάω για ώρες όλες τις απορίες μου και να ξοδεύει τον χρόνο του σε απαντήσεις. Θεωρώ όμως πως απάντησε σε όλα με την ειλικρίνεια που τον διακατέχει κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να φτάσει όσο ψηλά αξίζει.

Πηνελόπη Λαγκαδινού

Σπούδασα Δημοσιογραφία. Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μουσική. Πιστεύω στην ειλικρίνεια των ανθρώπων και στην αγάπη. Μισώ το ψέμα. Ιδανικά θα ήθελα να νιώσω ελεύθερη από κάθε φόβο, γι’ αυτό εκφράζομαι πάντα στο χαρτί.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.