tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

( 10 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Δευτέρα, 28.07.08 02:23
 

ploutarxos_b.jpgΑπλός, σεμνός, προσγειωμένος και ευγενικός, με λίγα λόγια... καλό παιδί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε και πολύ περισσότερο ο χαρακτηρισμός του «καλού παιδιού» που ακολουθεί το Γιάννη Πλούταρχο από τη πρώτη στιγμή της καριέρας του.  Μπορεί να μην είναι υπέρ των δημοσίων σχέσεων και των πολλών συνεντεύξεων, ωστόσο όταν έχει λόγο να μιλήσει το κάνει. Παρακάτω, ακολουθεί μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του τραγουδιστή σε εβδομαδιαίο περιοδικό, όπου μιλά για τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, για την επιτυχία, το φαν κλαμπ του, για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος στην οποία παίρνει μέρος καθώς και για συναδέλφους του στο τραγούδι.

 

Πιστός για ακόμη μια φορά στο ραντεβού σας με το κοινό της Θεσσαλονίκης, αν και φέτος ήρθατε λίγο νωρίτερα από ό,τι πέρσι.

Ναι, έχετε δίκιο. Αυτό συνέβη γιατί στο τέλος του καλοκαιριού θα πάω στη Νότιο Αφρική και μετά ετοιμάζομαι για το χειμώνα, όπου θα εμφανιστώ από τα μέσα Οκτωβρίου σε μαγαζί στην Αθήνα. Ήρθα, λοιπόν, λίγο πιο μπροστά, για να προλάβω.

Επιλέξατε πάντως μια δύσκολη περίοδο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που λείπουν με άδειες.

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Η περίοδος δεν ενδείκνυται, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να έρθουν, θα το καταφέρουν.

Είναι και μια ευκαιρία να παρουσιάσετε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο σας άλμπουμ με τίτλο «Ό,τι γεννιέται στην ψυχή».
Ναι, το άλμπουμ ξεκινάει από εδώ, όπως και το πρόγραμμα, το οποίο ενδέχεται να «μετακομίσει» το ίδιο και στην Αθήνα με κάποιες αλλαγές. Αυτό συνέβη και πέρσι.

Και σε αυτή τη δουλειά συμμετέχουν πολλοί δημιουργοί.

Ναι, αυτό συμβαίνει με όλα τα άλμπουμ μου. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά πιο λαϊκό σε σχέση με το προηγούμενο.

Το πρώτο τραγούδι το οποίο ακούστηκε από τη νέα σας δισκογραφική δουλειά είναι το «Μη μιλάτε για εκείνη». Υπήρχε μεγαλύτερο βάρος για εσάς για το πώς θα πάει, αφού υπογράφετε και τη μουσική;

Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήθελα να ήταν αυτό το πρώτο τραγούδι, ακριβώς επειδή έγραψα και τη μουσική. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται από μια ομάδα της δισκογραφικής μου εταιρείας. Και αυτό γιατί μου αρέσει να λειτουργώ με δημοκρατικές διαδικασίες τόσο στη δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή. Άκουσαν λοιπόν οι συνεργάτες μου το τραγούδι κι αποφάσισαν ότι θα ήταν αυτό. Εγώ ήμουν αμέτοχος, δεν ήθελα να εκφέρω γνώμη.

Τον πόνο που βγάζει το συγκεκριμένο τραγούδι τον έχετε νιώσει;

Ναι, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια. Οτιδήποτε τραγουδάω το έχω νιώσει ή θα μπορούσα να το βίωνα. Αν δεν είναι στα δικά μου στάνταρτς δεν μπορώ να το εκφράσω. Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση όλων των ηρώων που ερμηνεύω. Διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να αγγίξω κάποια δημιουργία. Εξάλλου τι είναι το τραγούδι; Ένα ηχητικό σινεμά θα μπορούσαμε να πούμε. Αντιλαμβάνεσαι την ιστορία μέσα από τον ήχο και το λόγο. Μπορεί να μη βλέπεις την «ταινία», αλλά την αισθάνεσαι.

Όταν ήρθε η επιτυχία φοβηθήκατε για το πώς θα τη διαχειριστείτε;

Η επιτυχία, αν δεν είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις, είναι καταστροφική. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να χάσεις ό,τι έχεις χτίσει αρκετά χρόνια με κόπο και υπομονή. Κινδυνεύεις να απομονωθείς και να αποκοπείς από όλους και από όλα. Ως άνθρωπος υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσεις σαν χάρτινος πύργος, να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις «τελικά, αυτό είναι όλο; Να μείνω μόνος;»

Στο νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανιστείτε το χειμώνα στην Αθήνα, θα είστε μόνος σας;

Μόνος δεν θέλεις να πας ούτε στον παράδεισο (γέλιο). Πρόκειται για νέα παιδιά, χωρίς δισκογραφικές δουλειές, τα οποία όμως διαθέτουν καταπληκτικές φωνές. Μαζί με τους συνεργάτες μου ψάξαμε πολύ και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη ομάδα.

Διαπίστωσα ότι έχετε ένα από τα καλύτερα φαν κλαμπ, πολύ οργανωμένο, το οποίο και ενημερώνει όλους τους ιντερνετικούς φίλους σας.

Έχετε απόλυτο δίκιο και το ξέρω. Απλώς δεν είναι φαν κλαμπ. Πρόκειται για παιδιά με τα οποία έχω μια προσωπική και ειλικρινή σχέση. Με κολακεύει που τα συγκεκριμένα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, προσγειωμένα και ευαίσθητα. Είμαι πολύ περήφανος.

Από όσο γνωρίζω, παίρνετε μέρος στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Ναι, βέβαια. Επειδή όμως παλιά ήμουν καπνιστής και καταλαβαίνω πόσο μπορεί να αρέσει σε κάποιον, δεν είμαι των άκρων. Θα πρέπει και στην Ευρώπη να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε και αυτός που θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο να το κάνει, χωρίς όμως να ενοχλεί καθόλου και τον μη καπνιστή.

Στα νυχτερινά μαγαζιά όμως καπνίζουν. Όταν απαγορευθεί υπάρχει κίνδυνος μείωσης της προσέλευσης του κόσμου.

Κρίση θα υπάρξει παντού. Αυτό συνηθίζεται και ξεπερνιέται. Απλώς πρέπει να εφαρμοστεί μια ενδιάμεση, λειτουργική όμως λύση.

Στο παρελθόν σας είχα ακούσει να λέτε ότι θα θέλατε να συνεργαστείτε με τους Νατάσσα Θεοδωρίδου, Πέγκυ Ζήνα, Αντώνη Ρέμο, Νότη Σφακιανάκη. Τελικά δεν το έχετε κάνει ακόμη....

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και παράπονο από κανέναν. Θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ με τόσο αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες, γιατί έχουν αφήσει μια ιστορία. Υπάρχει στο μυαλό μου.

Πέρσι συνεργαστήκατε με τρεις νέους συναδέλφους σας (Αποστολία Ζώη, Τάμτα, Γιάννης Βαρδής) οι οποίοι είναι σε άλλη κλίμακα από ό,τι εσείς.

Ναι, αλλά αύριο μπορεί να είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Όπως και εσείς. Θυμάμαι, πριν κάποια χρόνια, σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, ήσασταν τέταρτο όνομα.

Είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Με πολλή δουλειά και αγώνα έφτασα εδώ που βρίσκομαι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Ομαδική έκθεση: «Έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ»

Μια ξεχωριστή έκθεση, με «έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ», θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 20:00 ο χώρος τέχνης «9 ΕΝΝΕΑ». Σύμφωνα με το βιβλίο «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», οι σκληροπυρηνικοί του εικαστικού κόσμου δεν εγκρίνουν τα «έργα τα οποία, αντί να προβληματίζουν τον θεατή, αναδεικνύουν το ύφασμα…

Έρχεται στην Αθήνα η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Δύο μαγικές βραδιές στο Christmas Theater θα μας χαρίσει η σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, που θα έρθει στην Αθήνα σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ. Θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας οι διάσημες…

Παρουσίαση βιβλίου: «Το κάστρο των παραμυθιών» - Παρουσιάζει η Μ. Πονηράκη

Τον συλλογικό τόμο με τίτλο «Το κάστρο των παραμυθιών» θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαριλένα Πονηράκη την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά, στο πλαίσιο του θεσμού «Άνοιξη Τεχνών» του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης με δραματοποίηση και ένα από τα…

«Μαμά, γιατί θηλάζεις;»

Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Μαμά γιατί θηλάζεις» από τις εκδόσεις Οσελότος, που δημιουργήθηκε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια της Μαρίας Δανιήλ-Παιδιάτρου, της Έφης Κουκουτσάκη-Μαίας και της Νατάσας Δανιήλ-φιλολόγου και εικονογράφου. Είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες, αλλά απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Τα βάσανα της…

«Ο Άπιστος Θωμάς» του Καραβάτζιο

Ο εν λόγω πίνακας, με τίτλο «Ο Άπιστος Θωμάς», αποτελεί έργο του Μικελάντζελο Μερίτζι ντα Καραβάτζιο και τον ζωγράφισε περίπου το 1602-3, δηλαδή στις αρχές της εποχής Μπαρόκ.  Μερικά από τα χαρακτηριστικά του καλλιτεχνικού ύφους της περιόδου είναι το έντονο διακοσμητικό στοιχείο, η κίνηση, το συναίσθημα, τα έντονα χρώματα και οι έντονες…

Ο πόνος δε μένει πια εδώ…

Σήμερα ξεκίνησες από τα χτες. Ούτε καφές, ούτε κουλούρι. Γύρισες τα μαγαζιά, φόρτωσες σακούλες και χαρτιά τον ουρανό, έτρεξες για γλυκά, ζωγράφισες κάρτες, έκοψες κορδέλες, υλικά και συνήθειες. Και σαν όλα πια πήραν μια θέση στη σκηνή, έκανες ένα βήμα πίσω.  Λεπτό πανί στο χρώμα της άμμου, φουσκωτές γιρλάντες με ασημένια στολίδια, λεπτά…

Απόψε κλείδωσε… δε θα γυρίσω

Είναι κάποιες μέρες που δεν ξημερώνουν. Κρεμιούνται από την κουπαστή, τσαλαβουτούν σε νερά, γεμίζουν λάσπες και αφήνουν πατημασιές μέχρι το αύριο. Σε προσπερνούν, νιώθεις τη στάχτη τους να σε σκεπάζει πριν καν καείς, γεμίζουν με αέρα βορινό τα μπατζάκια σου μα εσύ στέκεσαι. Από συνήθεια. Από απόγνωση. Από απορία. Ποτέ δε σου εξήγησε…

Άνθρωποι από καλό χαρμάνι…

Κάθε πρώτη του Μάη, στο πλακόστρωτο έξω από το πατρικό της γιαγιάς μου τραβούσε χειρόφρενο το αγροτικό της Τασίας. Φορτωμένο με κασόνια, διαλυμένα πλαστικά, ιμάντες από χοντρό πανί, αρώματα εξοχής και μερικές σταγόνες πετρέλαιο στο κούτελο. Μια ντουντούκα από εφημερίδα, όπερα στο κασετόφωνο και ένα κομμένο λεμόνι σε πλαστικό ποτήρι. Τα…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Υπάρχει τύχη στη ζωή;

Υπάρχει τύχη στη ζωή τελικά;  Αξίζει να διαβάσουμε ένα άρθρο το οποίο…

Η ανοχή του διαφορετικού καθαρίσματος της μπανάνας!

Μια μέρα ο 13χρονος ανιψιός μου Βασίλης μου είπε (σχεδόν…

Για τη μαμά μου…

Στα ένατα γενέθλια της κόρης μου ξύπνησα με κλάματα, γιατί σε…

Απόψε κλείδωσε… δε θα γυρίσω

Είναι κάποιες μέρες που δεν ξημερώνουν. Κρεμιούνται από την κουπαστή,…

Άνθρωποι από καλό χαρμάνι…

Κάθε πρώτη του Μάη, στο πλακόστρωτο έξω από το πατρικό της γιαγιάς μου…

Βιβλίο vs “youtube” και “Power of Love”

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ξυπνώντας την ημέρα της γιορτής μου ήταν…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Ξέρετε ποια είναι τα δύο προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;

Το γεγονός ότι το πετρέλαιο κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στον…

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή (Β' μέρος αφιερώματος)

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες τρόμου και θρίλερ…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Αυτή τη Δημοκρατία εννοούν;

Επτά χρόνια πριν, ανυποψίαστοι πρωτοακούγαμε για την αμερικάνικη…

Κλεπτομανία

Η κλεπτομανία ορίζεται ως μία συναισθηματική διαταραχή του ελέγχου…

5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης