tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

( 10 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Δευτέρα, 28.07.08 02:23
 

ploutarxos_b.jpgΑπλός, σεμνός, προσγειωμένος και ευγενικός, με λίγα λόγια... καλό παιδί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε και πολύ περισσότερο ο χαρακτηρισμός του «καλού παιδιού» που ακολουθεί το Γιάννη Πλούταρχο από τη πρώτη στιγμή της καριέρας του.  Μπορεί να μην είναι υπέρ των δημοσίων σχέσεων και των πολλών συνεντεύξεων, ωστόσο όταν έχει λόγο να μιλήσει το κάνει. Παρακάτω, ακολουθεί μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του τραγουδιστή σε εβδομαδιαίο περιοδικό, όπου μιλά για τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, για την επιτυχία, το φαν κλαμπ του, για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος στην οποία παίρνει μέρος καθώς και για συναδέλφους του στο τραγούδι.

 

Πιστός για ακόμη μια φορά στο ραντεβού σας με το κοινό της Θεσσαλονίκης, αν και φέτος ήρθατε λίγο νωρίτερα από ό,τι πέρσι.

Ναι, έχετε δίκιο. Αυτό συνέβη γιατί στο τέλος του καλοκαιριού θα πάω στη Νότιο Αφρική και μετά ετοιμάζομαι για το χειμώνα, όπου θα εμφανιστώ από τα μέσα Οκτωβρίου σε μαγαζί στην Αθήνα. Ήρθα, λοιπόν, λίγο πιο μπροστά, για να προλάβω.

Επιλέξατε πάντως μια δύσκολη περίοδο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που λείπουν με άδειες.

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Η περίοδος δεν ενδείκνυται, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να έρθουν, θα το καταφέρουν.

Είναι και μια ευκαιρία να παρουσιάσετε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο σας άλμπουμ με τίτλο «Ό,τι γεννιέται στην ψυχή».
Ναι, το άλμπουμ ξεκινάει από εδώ, όπως και το πρόγραμμα, το οποίο ενδέχεται να «μετακομίσει» το ίδιο και στην Αθήνα με κάποιες αλλαγές. Αυτό συνέβη και πέρσι.

Και σε αυτή τη δουλειά συμμετέχουν πολλοί δημιουργοί.

Ναι, αυτό συμβαίνει με όλα τα άλμπουμ μου. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά πιο λαϊκό σε σχέση με το προηγούμενο.

Το πρώτο τραγούδι το οποίο ακούστηκε από τη νέα σας δισκογραφική δουλειά είναι το «Μη μιλάτε για εκείνη». Υπήρχε μεγαλύτερο βάρος για εσάς για το πώς θα πάει, αφού υπογράφετε και τη μουσική;

Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήθελα να ήταν αυτό το πρώτο τραγούδι, ακριβώς επειδή έγραψα και τη μουσική. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται από μια ομάδα της δισκογραφικής μου εταιρείας. Και αυτό γιατί μου αρέσει να λειτουργώ με δημοκρατικές διαδικασίες τόσο στη δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή. Άκουσαν λοιπόν οι συνεργάτες μου το τραγούδι κι αποφάσισαν ότι θα ήταν αυτό. Εγώ ήμουν αμέτοχος, δεν ήθελα να εκφέρω γνώμη.

Τον πόνο που βγάζει το συγκεκριμένο τραγούδι τον έχετε νιώσει;

Ναι, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια. Οτιδήποτε τραγουδάω το έχω νιώσει ή θα μπορούσα να το βίωνα. Αν δεν είναι στα δικά μου στάνταρτς δεν μπορώ να το εκφράσω. Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση όλων των ηρώων που ερμηνεύω. Διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να αγγίξω κάποια δημιουργία. Εξάλλου τι είναι το τραγούδι; Ένα ηχητικό σινεμά θα μπορούσαμε να πούμε. Αντιλαμβάνεσαι την ιστορία μέσα από τον ήχο και το λόγο. Μπορεί να μη βλέπεις την «ταινία», αλλά την αισθάνεσαι.

Όταν ήρθε η επιτυχία φοβηθήκατε για το πώς θα τη διαχειριστείτε;

Η επιτυχία, αν δεν είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις, είναι καταστροφική. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να χάσεις ό,τι έχεις χτίσει αρκετά χρόνια με κόπο και υπομονή. Κινδυνεύεις να απομονωθείς και να αποκοπείς από όλους και από όλα. Ως άνθρωπος υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσεις σαν χάρτινος πύργος, να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις «τελικά, αυτό είναι όλο; Να μείνω μόνος;»

Στο νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανιστείτε το χειμώνα στην Αθήνα, θα είστε μόνος σας;

Μόνος δεν θέλεις να πας ούτε στον παράδεισο (γέλιο). Πρόκειται για νέα παιδιά, χωρίς δισκογραφικές δουλειές, τα οποία όμως διαθέτουν καταπληκτικές φωνές. Μαζί με τους συνεργάτες μου ψάξαμε πολύ και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη ομάδα.

Διαπίστωσα ότι έχετε ένα από τα καλύτερα φαν κλαμπ, πολύ οργανωμένο, το οποίο και ενημερώνει όλους τους ιντερνετικούς φίλους σας.

Έχετε απόλυτο δίκιο και το ξέρω. Απλώς δεν είναι φαν κλαμπ. Πρόκειται για παιδιά με τα οποία έχω μια προσωπική και ειλικρινή σχέση. Με κολακεύει που τα συγκεκριμένα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, προσγειωμένα και ευαίσθητα. Είμαι πολύ περήφανος.

Από όσο γνωρίζω, παίρνετε μέρος στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Ναι, βέβαια. Επειδή όμως παλιά ήμουν καπνιστής και καταλαβαίνω πόσο μπορεί να αρέσει σε κάποιον, δεν είμαι των άκρων. Θα πρέπει και στην Ευρώπη να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε και αυτός που θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο να το κάνει, χωρίς όμως να ενοχλεί καθόλου και τον μη καπνιστή.

Στα νυχτερινά μαγαζιά όμως καπνίζουν. Όταν απαγορευθεί υπάρχει κίνδυνος μείωσης της προσέλευσης του κόσμου.

Κρίση θα υπάρξει παντού. Αυτό συνηθίζεται και ξεπερνιέται. Απλώς πρέπει να εφαρμοστεί μια ενδιάμεση, λειτουργική όμως λύση.

Στο παρελθόν σας είχα ακούσει να λέτε ότι θα θέλατε να συνεργαστείτε με τους Νατάσσα Θεοδωρίδου, Πέγκυ Ζήνα, Αντώνη Ρέμο, Νότη Σφακιανάκη. Τελικά δεν το έχετε κάνει ακόμη....

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και παράπονο από κανέναν. Θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ με τόσο αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες, γιατί έχουν αφήσει μια ιστορία. Υπάρχει στο μυαλό μου.

Πέρσι συνεργαστήκατε με τρεις νέους συναδέλφους σας (Αποστολία Ζώη, Τάμτα, Γιάννης Βαρδής) οι οποίοι είναι σε άλλη κλίμακα από ό,τι εσείς.

Ναι, αλλά αύριο μπορεί να είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Όπως και εσείς. Θυμάμαι, πριν κάποια χρόνια, σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, ήσασταν τέταρτο όνομα.

Είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Με πολλή δουλειά και αγώνα έφτασα εδώ που βρίσκομαι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η πλοκή, οι ήρωες, ο χώρος και ο χρόνος, ξεκινούν από μια βάση, την αρχή, κατόπιν διανύουν μια ανοδική, και, συνάμα, δύσκολη πορεία, τη μέση, και, έπειτα από αρκετό κόπο και μόχθο, καταλήγουν σε μια υψηλή κορυφή, το τέλος, όπου από εκεί μπορούμε να ατενίσουμε όλα όσα μας…

Αντρέι Ταρκόφσκι, ο ποιητής της εικόνας που «μιλούσε» με τη σιωπή

Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (1932-1986) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου και τον σημαντικότερο ίσως Ρώσο σκηνοθέτη μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο οποίος υπήρξε μια από τις βασικές επιρροές του. Το έργο του βέβαια δεν είναι τόσο πλούσιο σε ποσότητα, αφού σε 23 χρόνια γύρισε μόλις επτά ταινίες…

«Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» από τη Σπυριδούλα Κούτρα

Μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το βιβλίο «Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» της Σπυριδούλας Κούτρα. Η συγγραφέας γράφει για δύο ζωές. Αυτή που ξεκινάει με το πρώτο σου κλάμα και αυτή τη δεύτερη επιλεγμένη, κατακτημένη, ξαναχτισμένη με πείσμα ζωή που δομείται αποκλειστικά από σένα και…

Δωρεάν προβολή online της ταινίας «Μέρες Βροχής» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Την ταινία «Μέρες Βροχής - Rainy Days» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου διαθέτουν δωρεάν για online προβολή οι συντελεστές της, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία όλων εμάς που βιώνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια ταινία η οποία προωθήθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω διάφορων…

Η απουσία σου

Έβρεχε. Παράξενη κοπέλα, το δέρμα της χλωμό, με έντονα μάτια, έμοιαζε σαν τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρό της. Οι αστραπές που έριχνε έμοιαζαν με τα μάτια της, που φεγγοβολούσαν μέσα στο σκοτάδι. Τα κόκκινα μάγουλά της που έκαιγαν από έρωτα, είχαν χλομιάσει, είχε νιώσει άδεια. Η καρδιά όταν αδειάζει, μοιάζει με κίτρινο κερί που σβήνει.…

Επίλογοι

Τα πρώτα καρβέλια φεύγουν για το μοναστήρι μέσα σε ψάθινα καλάθια. Τα πρώτα χρόνια φορτώνονταν στον Ηρακλή, το μοναδικό μουλάρι του χωριού. Καθώς φτιάχτηκε ο δρόμος για την πόλη, ανέλαβε τη δουλειά το φορτηγάκι. Παρόλα αυτά ο Ηρακλής συνέχιζε το ίδιο δρομολόγιο κάθε πρωί μέχρι τη μονή και πάλι πίσω στην πλατεία. Μια παγερή μέρα, κάποιος…

Αυτή τη μόνη λέξη

Με τον Μάνο γνωρίζονταν από παιδιά. Στην ίδια στενή γειτονιά, σπίτια διπλανά. Όταν πέθανε ο κυρ Απόστολος και άδειασε το χαμηλό σπίτι στα δεξιά, είχε ευχηθεί η Μυρτώ να ερχόταν μια μεγάλη οικογένεια. Σαν πέρασε ο χειμώνας και πήρε ο ήλιος τον ανήφορο, τα παράθυρα στη Μενάνδρου 14 άνοιξαν διάπλατα. Το τραπεζάκι της βεράντας στόλιζε πλέον…

Ταξιδεύοντας…

(για τον Λευτέρη… που πάντα θα αξίζει το όνομά του) Κλείνοντας την πόρτα πίσω εκείνο το βράδυ, ένιωσε το κάθε βήμα του να σκάβει σαν γηραιός τυφλοπόντικας μια στοά μέχρι το υπόγειο. Χαμογέλασε στη σκέψη. Δεν είχε υπόγειο. Κακοτεχνίες. Αυτά πλήρωνε τώρα. Γιατί  έρχονται στιγμές που θέλεις να πετάξεις μέσα ένα χαλί, μια κουζίνα με καμένο…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Μια προσωπική άποψη για τον πόνο

Τίτλος τραγουδιού: "A pena" (μετάφραση «ο πόνος») Μια προσωπική άποψη…

Ο Χίτσκοκ καθαιρείται

Τα οξυμμένα πνεύματα και η γενικότερη ανάφλεξη της αμερικανικής…

Οι αναμνήσεις των συναισθημάτων μου...

Η μνήμη είναι σαν μία λίμνη αναμνήσεων. Άλλες τις ψαρεύουμε -όταν…

Ο χρόνος αδέκαστος και αμείλικτος κριτής

Ο χρόνος άπαντα τοίσιν ύστερον φράσει. Λάλος γαρ ούτος ουκ ερωτώσιν…

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η…

Εμπειρίες ψυχικής δύναμης

Είναι βράδυ και κάθομαι στο παρκαρισμένο σβηστό αμάξι μου, στη θέση του…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή (Β' μέρος αφιερώματος)

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες τρόμου και θρίλερ…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Αυτή τη Δημοκρατία εννοούν;

Επτά χρόνια πριν, ανυποψίαστοι πρωτοακούγαμε για την αμερικάνικη…

Ξέρετε ποια είναι τα δύο προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;

Το γεγονός ότι το πετρέλαιο κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στον…

Καρυωτάκης - Πολυδούρη: Μια ιστορία από το παρελθόν

Είναι φορές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα γεγονότα που…

Ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου

Καινούργιοι μεγάλοι σταρ εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη κατά καιρούς,…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης