tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

Γιάννης Πλούταρχος: Η επιτυχία μπορεί να γίνει καταστροφική...

( 10 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Δευτέρα, 28.07.08 02:23
 

ploutarxos_b.jpgΑπλός, σεμνός, προσγειωμένος και ευγενικός, με λίγα λόγια... καλό παιδί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε και πολύ περισσότερο ο χαρακτηρισμός του «καλού παιδιού» που ακολουθεί το Γιάννη Πλούταρχο από τη πρώτη στιγμή της καριέρας του.  Μπορεί να μην είναι υπέρ των δημοσίων σχέσεων και των πολλών συνεντεύξεων, ωστόσο όταν έχει λόγο να μιλήσει το κάνει. Παρακάτω, ακολουθεί μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του τραγουδιστή σε εβδομαδιαίο περιοδικό, όπου μιλά για τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, για την επιτυχία, το φαν κλαμπ του, για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος στην οποία παίρνει μέρος καθώς και για συναδέλφους του στο τραγούδι.

 

Πιστός για ακόμη μια φορά στο ραντεβού σας με το κοινό της Θεσσαλονίκης, αν και φέτος ήρθατε λίγο νωρίτερα από ό,τι πέρσι.

Ναι, έχετε δίκιο. Αυτό συνέβη γιατί στο τέλος του καλοκαιριού θα πάω στη Νότιο Αφρική και μετά ετοιμάζομαι για το χειμώνα, όπου θα εμφανιστώ από τα μέσα Οκτωβρίου σε μαγαζί στην Αθήνα. Ήρθα, λοιπόν, λίγο πιο μπροστά, για να προλάβω.

Επιλέξατε πάντως μια δύσκολη περίοδο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που λείπουν με άδειες.

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Η περίοδος δεν ενδείκνυται, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να έρθουν, θα το καταφέρουν.

Είναι και μια ευκαιρία να παρουσιάσετε για πρώτη φορά ζωντανά το νέο σας άλμπουμ με τίτλο «Ό,τι γεννιέται στην ψυχή».
Ναι, το άλμπουμ ξεκινάει από εδώ, όπως και το πρόγραμμα, το οποίο ενδέχεται να «μετακομίσει» το ίδιο και στην Αθήνα με κάποιες αλλαγές. Αυτό συνέβη και πέρσι.

Και σε αυτή τη δουλειά συμμετέχουν πολλοί δημιουργοί.

Ναι, αυτό συμβαίνει με όλα τα άλμπουμ μου. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά πιο λαϊκό σε σχέση με το προηγούμενο.

Το πρώτο τραγούδι το οποίο ακούστηκε από τη νέα σας δισκογραφική δουλειά είναι το «Μη μιλάτε για εκείνη». Υπήρχε μεγαλύτερο βάρος για εσάς για το πώς θα πάει, αφού υπογράφετε και τη μουσική;

Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήθελα να ήταν αυτό το πρώτο τραγούδι, ακριβώς επειδή έγραψα και τη μουσική. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται από μια ομάδα της δισκογραφικής μου εταιρείας. Και αυτό γιατί μου αρέσει να λειτουργώ με δημοκρατικές διαδικασίες τόσο στη δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή. Άκουσαν λοιπόν οι συνεργάτες μου το τραγούδι κι αποφάσισαν ότι θα ήταν αυτό. Εγώ ήμουν αμέτοχος, δεν ήθελα να εκφέρω γνώμη.

Τον πόνο που βγάζει το συγκεκριμένο τραγούδι τον έχετε νιώσει;

Ναι, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια. Οτιδήποτε τραγουδάω το έχω νιώσει ή θα μπορούσα να το βίωνα. Αν δεν είναι στα δικά μου στάνταρτς δεν μπορώ να το εκφράσω. Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση όλων των ηρώων που ερμηνεύω. Διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να αγγίξω κάποια δημιουργία. Εξάλλου τι είναι το τραγούδι; Ένα ηχητικό σινεμά θα μπορούσαμε να πούμε. Αντιλαμβάνεσαι την ιστορία μέσα από τον ήχο και το λόγο. Μπορεί να μη βλέπεις την «ταινία», αλλά την αισθάνεσαι.

Όταν ήρθε η επιτυχία φοβηθήκατε για το πώς θα τη διαχειριστείτε;

Η επιτυχία, αν δεν είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις, είναι καταστροφική. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να χάσεις ό,τι έχεις χτίσει αρκετά χρόνια με κόπο και υπομονή. Κινδυνεύεις να απομονωθείς και να αποκοπείς από όλους και από όλα. Ως άνθρωπος υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσεις σαν χάρτινος πύργος, να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις «τελικά, αυτό είναι όλο; Να μείνω μόνος;»

Στο νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανιστείτε το χειμώνα στην Αθήνα, θα είστε μόνος σας;

Μόνος δεν θέλεις να πας ούτε στον παράδεισο (γέλιο). Πρόκειται για νέα παιδιά, χωρίς δισκογραφικές δουλειές, τα οποία όμως διαθέτουν καταπληκτικές φωνές. Μαζί με τους συνεργάτες μου ψάξαμε πολύ και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη ομάδα.

Διαπίστωσα ότι έχετε ένα από τα καλύτερα φαν κλαμπ, πολύ οργανωμένο, το οποίο και ενημερώνει όλους τους ιντερνετικούς φίλους σας.

Έχετε απόλυτο δίκιο και το ξέρω. Απλώς δεν είναι φαν κλαμπ. Πρόκειται για παιδιά με τα οποία έχω μια προσωπική και ειλικρινή σχέση. Με κολακεύει που τα συγκεκριμένα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, προσγειωμένα και ευαίσθητα. Είμαι πολύ περήφανος.

Από όσο γνωρίζω, παίρνετε μέρος στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Ναι, βέβαια. Επειδή όμως παλιά ήμουν καπνιστής και καταλαβαίνω πόσο μπορεί να αρέσει σε κάποιον, δεν είμαι των άκρων. Θα πρέπει και στην Ευρώπη να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε και αυτός που θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο να το κάνει, χωρίς όμως να ενοχλεί καθόλου και τον μη καπνιστή.

Στα νυχτερινά μαγαζιά όμως καπνίζουν. Όταν απαγορευθεί υπάρχει κίνδυνος μείωσης της προσέλευσης του κόσμου.

Κρίση θα υπάρξει παντού. Αυτό συνηθίζεται και ξεπερνιέται. Απλώς πρέπει να εφαρμοστεί μια ενδιάμεση, λειτουργική όμως λύση.

Στο παρελθόν σας είχα ακούσει να λέτε ότι θα θέλατε να συνεργαστείτε με τους Νατάσσα Θεοδωρίδου, Πέγκυ Ζήνα, Αντώνη Ρέμο, Νότη Σφακιανάκη. Τελικά δεν το έχετε κάνει ακόμη....

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και παράπονο από κανέναν. Θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ με τόσο αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες, γιατί έχουν αφήσει μια ιστορία. Υπάρχει στο μυαλό μου.

Πέρσι συνεργαστήκατε με τρεις νέους συναδέλφους σας (Αποστολία Ζώη, Τάμτα, Γιάννης Βαρδής) οι οποίοι είναι σε άλλη κλίμακα από ό,τι εσείς.

Ναι, αλλά αύριο μπορεί να είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Όπως και εσείς. Θυμάμαι, πριν κάποια χρόνια, σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, ήσασταν τέταρτο όνομα.

Είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Με πολλή δουλειά και αγώνα έφτασα εδώ που βρίσκομαι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

James Dean, ο αιώνιος έφηβος του σινεμά

Ο James Dean σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε ηλικία μόλις 24 ετών, στο απόγειο της δόξας του, δημιουργώντας έναν μύθο γύρω από το όνομά του, ο οποίος παραμένει ακόμα και σήμερα το διαχρονικό πρότυπο αμφισβήτησης και εφηβικής τόλμης στο παγκόσμιο σινεμά. Συμβολίζει εκείνο τον αποξενωμένο έφηβο, ο οποίος στην κρίσιμη ηλικία που βιώνει, προσπαθεί…

«Το κυνήγι της χαμένης Ευτυχίας» - Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο εν κινήσει

Ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο παρουσιάζουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου «ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ» και η «VC» στο VARIBOBI CLUB, υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. «Το κυνήγι της χαμένης Ευτυχίας» του Χάρη Γεωργιάδη είναι ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο στο οποίο οι θεατές γίνονται… δράστες! Περπατώντας…

Orson Welles, η ιδιοφυΐα της μεγάλης οθόνης

Έπεισε όλο το έθνος της Αμερικής πως έχουν καταλάβει τη χώρα εξωγήινοι και παρέμεινε μία αστείρευτη ευφυΐα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Orson Welles παραμένει μία ιδιοφυΐα της μεγάλης οθόνης, ένας καλλιτέχνης με αστείρευτη έμπνευση που κατάφερε να συνδυάσει τη ριζοσπαστική σκηνοθεσία και την πρωτότυπη πλοκή. Η αστείρευτη…

Οι 5 κορυφαίοι χαρακτήρες ελληνικών σειρών όλων των εποχών

Οι ελληνικές σειρές μας χάρισαν μερικούς αξεπέραστους πρωταγωνιστές, οι οποίοι με τις ατάκες, την τρέλα και τον χαρακτήρα τους, έμειναν άφθαρτοι και διαχρονικοί. Ας δούμε τους πέντε από τους πιο διαχρονικούς ήρωες της μικρής οθόνης. Λάζαρος (Είσαι το ταίρι μου): Ο Λάζαρος είναι ο «φευγάτος» τύπος της διπλανής πόρτας, εκείνος που ζει…

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης. Η Ρένα με το πηγαίο της χιούμορ, την έξυπνη ατάκα και την ατολμία της, πόσες φορές άραγε να μας χάρισε το γέλιο όταν όλα γύρω μας ήθελαν να μας κάνουν να κλαίμε; Η Ρένα που δε δίσταζε σε τίποτα, που εξέφραζε ακριβώς αυτό που αισθανόταν, δίχως να υποκύπτει στις παγίδες του κοινωνικού…

Παρατηρώντας την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ

Η τέχνη είναι το σπουδαιότερο μέσο που έχει ένας άνθρωπος προκειμένου να εκφράσει όλα αυτά που κρύβει στον εσωτερικό του κόσμο. Η τέχνη μας χάρισε μερικούς ανεπανάληπτους πίνακες οι οποίοι συγκίνησαν και θα συγκινούν εσαεί τους φιλότεχνους. Η Κραυγή, ο υπέροχος πίνακας του Νορβηγού Έντβαρντ Μουνκ, ανήκει στα σπουδαιότερα έργα τέχνης όλων…

«Η ψυχή του ανθρώπου δεν γερνάει, μένει πάντα παιδική…» - Συνέντευξη με τις συγγραφείς του βιβλίου «Το Κάστρο των Παραμυθιών»

Μια νότα αισιοδοξίας και χαράς έρχεται να σκορπίσει στη μουντή καθημερινότητά μας «Το Κάστρο των Παραμυθιών», ένας συλλογικός τόμος με δέκα εικονογραφημένες ιστορίες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από θρύλους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Το ιδιαιτέρως πρωτότυπο βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας…

Ομαδική έκθεση: «Έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ»

Μια ξεχωριστή έκθεση, με «έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ», θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 20:00 ο χώρος τέχνης «9 ΕΝΝΕΑ». Σύμφωνα με το βιβλίο «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», οι σκληροπυρηνικοί του εικαστικού κόσμου δεν εγκρίνουν τα «έργα τα οποία, αντί να προβληματίζουν τον θεατή, αναδεικνύουν το ύφασμα…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας;

Οι  άνθρωποι γεννιούνται δύο φορές: την πρώτη βιολογικά από τη μητέρα…

Αυτοί που σε πλήγωσαν

Το χειρότερο ποιο είναι, ξέρεις; Να νιώθεις κενός. Να μη νιώθεις ούτε…

Εκείνος που κακοποιεί ένα ζώο βρίσκεται ένα στάδιο πριν ξεκινήσει να κακοποιεί έναν άνθρωπο

Ακούμε πολλές φορές ανθρώπους να οργίζονται κάθε φορά που γίνεται νύξη…

Όχι στο αυτομαστίγωμα

Σε κάποιες περιστάσεις στη ζωή μας στην προσπάθειά μας να κάνουμε…

Ο περιεργο-μαγνήτης μου και η υπερφόρτωση εγκεφάλου!

Τα περίεργα γεγονότα είναι στην καθημερινότητα όλων ή κάποιοι έχουμε…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου

Καινούργιοι μεγάλοι σταρ εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη κατά καιρούς,…

Κοινωφελής Εκμετάλλευση

Είμαι 1 χρόνο άνεργη, πτυχιούχος άνεργη. Έτσι, θεώρησα ότι η…

Αυτή τη Δημοκρατία εννοούν;

Επτά χρόνια πριν, ανυποψίαστοι πρωτοακούγαμε για την αμερικάνικη…

5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί…

Κλεπτομανία

Η κλεπτομανία ορίζεται ως μία συναισθηματική διαταραχή του ελέγχου…

Οι Ιρανές δεν ντύνονται όπως νομίζεις

Το στερεότυπο που αρκετοί έχουν στο μυαλό τους για τις γυναίκες από…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης