Η μουσική «προδίδει» την προσωπικότητα

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (1 Ψήφος)

music_6374b.jpgΟι λάτρεις της κλασικής μουσικής και της τζαζ είναι δημιουργικοί, οι λάτρεις της ποπ είναι πολύ εργατικοί και -παρά τα στερεότυπα- όσοι αγαπούν την χέβι-μέταλ είναι ήπιοι και διαθέτουν εσωτερική αρμονία.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής Εντριαν Νορθ του πανεπιστημίου της Σκοτίας Heriot-Watt, ο οποίος μελετά τη σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα του ανθρώπου και τις μουσικές του προτιμήσεις.

«Οι άνθρωποι συχνά καθορίζουν την ταυτότητά τους μέσω των μουσικών τους προτιμήσεων, των ρούχων τους ή των επιλογών τους στα μπαρ και σε συγκεκριμένες λέξεις της καθομιλουμένης», λέει ο Νορθ.

Και για όποιον αναρωτιέται γιατί πολλοί οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα και βάζουν τη μουσική στη διαπασών, ο Νορθ προσφέρει την εξήγηση: εκείνοι που επιλέγουν να ακούνε έντονη μουσική είναι πιθανό να κερδίζουν πολλά χρήματα, ενώ εκείνοι που ακούνε χαλαρωτική μουσική κερδίζουν λιγότερα.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η έρευνά του είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ διενεργηθεί με θέμα την πιθανή σχέση μουσικών προτιμήσεων και ανθρώπινων χαρακτήρων.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.