Το «Παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας» πάει Θεσσαλονίκη!

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.78 (9 Ψήφοι)

as_meinei_metaksy_mas_7377456b.jpgΜετά από δύο χρόνια στην Αθήνα, έρχεται η στιγμή που το «Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας» θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Από τις 6 Μαρτίου η ανατρεπτική κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου με τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργο Μαρίνο, Κώστα Σπυρόπουλο, Κατιάνα Μπαλανίκα, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, θα ανεβαίνει στη συμπρωτεύουσα.

Η ιστορία της δημιουργίας αυτού του έργου, ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ένα χάραμα δυο συγγραφείς και κάποιοι φίλοι έψαχναν ένα θεατρικό έργο για μια πρωταγωνίστρια.

Δεν είναι ότι δεν βρέθηκαν έργα, το αντίθετο μάλιστα… φαίνεται όμως ότι οι Ρήγας – Αποστόλου έδωσαν στη Ζωή μια ευκαιρία να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να μετουσιωθεί σε Τέχνη και στην Τέχνη, να μας δείξει πως μπορεί να αντιγράφει τη Ζωή με ειδοποιό διαφορά της την μεγαλύτερη της φαντασία.

Έτσι, οι δυο συγγραφείς γράφουν με την πένα τους όσα η ζωή με χιούμορ τους υπαγορεύει και… γράφουν για μια ντίβα του θεάτρου, που ψάχνει την εμπορική επιτυχία. Για μια υπεύθυνη θεάτρου, που ψάχνει την ποιότητα. Για δυο νέους συγγραφείς, που ψάχνουν την καλλιτεχνική καταξίωση. Για μια θεατρική επιχειρηματία, που ψάχνει για απλήρωτο σεξ.

Για έναν «υπερμεγέθη» ζεν πρεμιέ, που ψάχνει για κορόιδα -χωρίς ποτέ να έχει ψάξει για τη μάνα του! Για μια νέα ηθοποιό, που ψάχνει για ρόλο. Για έναν νεαρό ηθοποιό, που ψάχνει ευκαιρία. Για μια βοηθό σκηνοθέτη, που ψάχνει τις σημειώσεις της και για έναν ντετέκτιβ, που ψάχνει για ένα θύμα και έντεκα πιθανούς δολοφόνους. Ένα έργο με τόσο ψάξιμο, που δεν μπορεί παρά να είναι «ψαγμένο»!

Το καινούριο θεατρικό έργο των Αλ. Ρήγα και Δημ. Αποστόλου «Παρακαλώ…ας μείνει μεταξύ μας» είναι μια κωμωδία για τα παρασκήνια του θεάτρου και της ζωής, όπου ο καθένας μας για άλλα ψάχνει, άλλα θέλει πραγματικά, και άλλα –τελείως όμως- τον βρίσκουνε.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.

Σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη – Κοστούμια της Κατερίνας Δαφίνη - Μουσική και στίχοι του Σταμάτη Κραουνάκη και Φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκό.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κάτια Δανδουλάκη

«Πολιτισμός και Επικοινωνία» Α. Μανάφης – Ν. Χριστοδούλου Νίκος Δεμέστιχας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κάτια Δανδουλάκη – Γιώργος Μαρίνος – Κώστας Σπυρόπουλος - Κατιάνα Μπαλανίκα – Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Ζώγια Σεβαστιανού - Αλμπέρτος Φάις ––Λευτέρης Λαμπράκης –– Κατερίνα Θεοχάρη – Ολυμπία Σκορδίλη - Πάνης Καλοφωλιάς.

Διαβάστε την κριτική του έργου εδώ

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.