«Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Θέατρο Τέχνης

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.33 (6 Ψήφοι)

logothetis_393044b.jpgΓια δεύτερη σερί χρονιά παρουσιάζεται στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης το εξαιρετικό διήγημα του Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου». Το έργο είναι γραμμένο το 1883 και αποτελεί το πρώτο πεζό κείμενο του συγγραφέα που δημοσιεύθηκε, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στην δική του οικογένεια.

Το σκηνικό είναι το λιγότερο λιτό, αφού τα βοηθητικά μέσα των ηθοποιών είναι ελάχιστα. Ο Ηλίας Λογοθέτης κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, έχοντας το ρόλο του Βιζυηνού και με την επιβλητική του παρουσία αφηγείται την ιστορία καταφέρνοντας να ταξιδέψει άπαντες με το λόγο του, έχοντας απόλυτη επίγνωση των εκφραστικών του μέσων.

Μια σειρά από φλας-μπακ γεγονότων που συνέβησαν στα παιδικά και νεανικά χρόνια του συγγραφέα, παρουσιάζονται μέσα από την αφήγηση και με μικρά σκετς μας οδηγούν διαδοχικά στο μυστικό της μητέρας και την αιτία όλης της αλλόκοτης συμπεριφοράς της.

Η γλώσσα δεν έχει αλλαχθεί, αφού παρουσιάζεται αυτούσιος ο λόγος του συγγραφέα, κάτι που ίσως ξενίζει αρχικά αλλά σύντομα το εμπόδιο ξεπερνιέται καθώς ο θεατής παρασύρεται από την χειμαρρώδη αφήγηση του Λογοθέτη.

Το έργο προορίζεται για ένα πιο «ιδιαίτερο» κοινό αλλά αξίζει τον κόπο, αφού στα 75’ που διαρκεί καταφέρνει να προσφέρει ένα θέαμα σχεδόν μυσταγωγικό.

INFO

Σκηνοθεσία:
Κωστής Καπελώνης
Σκηνογραφία:
Νίκος Αλεξίου
Μουσική:
Σταύρος Σιόλας
Παίζουν:
Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Κώστας Βελέντζας, Μιχάλης Κοιλάκος, Εύα Οικονόμου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Κλάδης

Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν-Υπόγειο
Στοά Πεσμαζόγλου, 210 3228706

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 21.15
Τετάρτη & Κυριακή, ώρα 22.15
Σάββατο, ώρα 18.15 (λαϊκή απογευματινή)

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.