Πάμε θέατρο…

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Πάμε θέατρο...

Η οικονομική κρίση έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή όλων. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους του θεάτρου, οι οποίοι παλιότερα έλεγαν δύσκολα το πολυπόθητο «ναι» στις καλοκαιρινές περιοδείες, που είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία αφού αλλάζουν οι προορισμοί καθημερινά και οι μετακινήσεις είναι συνεχείς και εξαντλητικές.

Την φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχουμε ένα αξιοπρόσεκτα μεγάλο αριθμό παραστάσεων οι οποίες αναζητούν θεατές στις επαρχιακές «πιάτσες» που είναι διψασμένες για θέατρο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις στις εν λόγω περιοχές δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο.

Μετά από σεζόν στην Αθήνα

Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» με  την Σοφία Φιλιππίδου, πραγματοποιεί τουρνέ πριν συνεχίσει για τρίτη σεζόν στην Αθήνα, όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά από τρεις σεζόν «Μπακαλόγατου» στην Αθήνα και δύο μήνες εμφανίσεων στην συμπρωτεύουσα, συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα.

Το musical «No Shakespeare Please» της Μπέσυ Μάλφα, με ένα all star cast (Παπουτσάκη, Κατσούλης, Δούκα, Μάλφα, Σκιαδαρέσης κ.ά.), μετά την Αθηναϊκή του επιτυχία επίσης συνεχίζει.

Πιστός κάθε χρόνο στις καλοκαιρινές περιοδείες και ο Θύμιος Καρακατσάνης, αυτή τη φορά με τον «Θάνατο του Εμποράκου», που είχε επίσης μια άκρως επιτυχημένη πορεία με δύο σεζόν στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη.

Πρώτα περιοδεία, μετά στην Αθήνα

Το αντίστροφο πράττουν η Εβελίνα Παπούλια με τον Αλέξανδρο Ρήγα όπως και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, που παρουσιάζουν αρχικά σε περιοδείες τα έργα τους «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του» και «Δωμάτιο στο Πλάζα», έχοντας σκοπό να τα παρουσιάσουν την ερχόμενη χειμερινή περίοδο και στο κοινό της πρωτεύουσας, εάν βεβαίως έχουν ανταπόκριση και «τραβήξουν» στην επαρχία.

Νέα έργα

Με νέο έργο ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο, η Ρένια Λουιζίδου, ο Κώστας Κόκλας και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συμπράττουν στην κλασσική «Λοκαντιέρα» του Κολντόνι. Το ίδιο και ο Θοδωρής Αθερίδης, πάντα μαζί με την Σμαράγδα Καρύδη, σε μια διασκευή του κλασσικού «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι».  

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου διασκευάζουν, «φρεσκάρουν» και παρουσιάζουν το «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το κλασσικό ελληνικό φιλμ, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Βασιλική Ανδρίτσου.

Αρχαιοελληνικές παραστάσεις

Φυσικά, από μια τόσο πλούσια καλοκαιρινή περίοδο με περισσότερες από 15 τουρνέ να τρέχουν, δε θα μπορούσαν να λείψουν τα κλασσικά ελληνικά έργα, η απαρχή του θεάτρου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης «τολμά» και πρωταγωνιστεί στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, έχοντας μαζί του τον Κώστα Βουτσά και τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Το Θέατρο Τέχνης, με αφορμή τη διεθνή οικονομική κρίση,  παρουσιάζει το έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος», με τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Οι «Ιππείς» με τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιώργο Αρμένη υπόσχονται γέλιο και μια προσεγμένη παράσταση.

Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου παρουσιάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, όντας πιστή στο πάθος της στην παρουσίαση αρχαίων τραγωδιών.

Παιδικές παραστάσεις

Για τους μικρούς μας φίλους, περιοδεύουν οι γνωστοί από το Alter «Mazoo & the Zoo», καθώς και η αξιολογότατη παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» σε απόδοση και διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που ασχολείται με το παιδικό θέατρο τα τελευταία 15 χρόνια με εξαιρετικές παραστάσεις.

Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι όπου και αν έχετε επιλέξει νε περάσετε τις ημέρες των διακοπών σας, κάποια παράσταση θα βρεθεί στο διάβα σας. Μην την χάσετε, λοιπόν… Οι περισσότερες από αυτές αξίζουν τον κόπο!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.