«Η κυρία Κούλα» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.67 (3 Ψήφοι)

Η «κυρία Κούλα» του Μένη Κουμανταρέα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ξεκινούν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα), οι παραστάσεις του έργου «Κυρία Κούλα» του Άκη Δήμου, βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «κυρία Κούλα» μεταφέρεται στη σκηνή για να αφηγηθεί τον άδοξο έρωτα μιας ώριμης μεσοαστής Αθηναίας για έναν εικοσιπεντάχρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου. Η ιστορία του ονείρου μιας γυναίκας, που διεκδικεί απ’ τη ζωή μια τελευταία αγάπη κατάδική της, ένα βλέμμα που να τη σκεπάζει ολόκληρη.

Δυο αταίριαστοι εραστές σε μια συνηθισμένη, θα έλεγε κανείς, ερωτική ιστορία, γεμάτη όμως από τους υπόγειους κραδασμούς δυο ανθρώπων που, έστω κι αν συναντιούνται για να χωρίσουν ξαφνικά λίγο αργότερα, δεν παύουν να δοκιμάζουν τα όρια της καρδιάς τους και τις αντοχές του αισθήματός τους με όση γενναιότητα μπορούν. Αυτούς τους υπόγειους κραδασμούς επιχειρεί να φωτίσει η θεατρική μεταφορά της νουβέλας, παρακολουθώντας -όπως ακριβώς και η νουβέλα- την ιστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της, τρομαγμένης από την ίδια της τη ζωή και, περισσότερο, από την ίδια της την επιθυμία, Κούλας. Διαδρομές, στάσεις, αναχωρήσεις, επιστροφές, ανοιχτοί και κλειστοί χώροι, συγκρούσεις και συμφιλιώσεις, αγγίγματα και απομακρύνσεις. Ο έρωτας είναι εδώ.

Αλλά μόνο ο έρωτας δεν είναι πάντα αρκετός για το «μαζί» δυο ανθρώπων.

Συντελεστές
Διασκευή: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Φριντζήλας, Ειρήνη Ιγγλέση

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.