Γιόρτασαν την ημέρα της γυναίκας με τη «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Μαρία Ανδρούτσου, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Βλάχου, Κατερίνα Καραγιάννη, Μαίρη Ιγγλέση, Μάγδα Παπαγιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Ασπασία Παπαδοπεράκη
Δύο Δημαρχίνες προβληματισμένες... Μία αληθινή και μία "ψεύτικη". Η Δημαρχίνα Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, με τη Δημαρχίνα του Γ. Σουρή, Μαίρη Ιγγλέση.

Η γυναίκα μέσα από την διαχρονική διαδρομή της ανά τους αιώνες δεν φοβήθηκε κακουχίες αλλά ούτε και… χιόνια. Έτσι, αν και το δελτίο καιρού έκλεισε πολύ κόσμο στα σπίτια του, εντούτοις στις 8 Μαρτίου γιορτάστηκε πανηγυρικά η «ημέρα της γυναίκας» στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση». Με ελεύθερη είσοδο, γυναίκες κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο και είδαν την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, με τη Μαίρη Ιγγλέση.

Τα γυναικεία προβλήματα αλλά και τα προνόμια που υπάρχουν στις μέρες μας έθιξαν -και καταχειροκροτήθηκαν- η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, η τέως βουλευτής και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, η καθηγήτρια της οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κατερίνα Καραγιάννη, η γλύπτρια κ. Ασπασία Παπαδοπεράκη, η δημοσιογράφος κ. Μάγδα Παπαγιάννη και η νεαρή καινοτόμος επιχειρηματίας κ. Μαρία Βλάχου, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών.

Οι ομιλήτριες τόνισαν την δύναμη αλλά και την αδυναμία της γυναίκας ιδιαίτερα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου -και όχι μόνο-, αλλά και την αναγκαιότητα να γνωρίσουμε την διαφορετικότητα των φύλων, ενώ παράλληλα έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους στον ίδιο θεατρικό χώρο.

Η βραδιά έκλεισε με τις γυναίκες να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους με κόκκινο κρασί ενώ η «Δημαρχίνα» Μαίρη Ιγγλέση τρατάριζε τον κόσμο με την χειροποίητη τυρόπιτά της.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.