Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (15 Ψήφοι)

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης. Η Ρένα με το πηγαίο της χιούμορ, την έξυπνη ατάκα και την ατολμία της, πόσες φορές άραγε να μας χάρισε το γέλιο όταν όλα γύρω μας ήθελαν να μας κάνουν να κλαίμε;

Η Ρένα που δε δίσταζε σε τίποτα, που εξέφραζε ακριβώς αυτό που αισθανόταν, δίχως να υποκύπτει στις παγίδες του κοινωνικού καθωσπρεπισμού προκειμένου να γίνει αρεστή. Δε φοβόταν να είναι ο εαυτός της, να εκφράζει την αλήθεια της και να είναι αυτό που είναι. Δε φοβόταν κανέναν, δεν κρεμιόταν από την εκτίμηση και τη γνώμη των άλλων.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν μοναδική στόφα ηθοποιού, μία γυναίκα με εκρηκτική προσωπικότητα και μοναδικό ταμπεραμέντο. Γνήσιο ταλέντο στην κωμωδία, που μπορούσε να σκέφτεται μοναδικές ατάκες μόνη της και να τις ενσωματώνει στο σενάριο της εκάστοτε ταινίας, ανατρέποντας τα ήδη υπάρχοντα κείμενα. Απέδειξε πως η αληθινή κωμωδία δε χρειάζεται ούτε συνεχείς βωμολοχίες, ούτε γυμνό, ούτε τίποτα φθηνό. Χρειάζεται μόνο καρδιά, έμπνευση και απλότητα. Χρειάζεται αγάπη, κατάθεση ψυχής και γνησιότητα.

Αναλογίζομαι τις στιγμές εκείνες που τα δακρυσμένα μου μάτια και το σκοτεινό μου πρόσωπο, έσκασε δυνατά γέλια επειδή είδε κάποια ταινία της. Πόση χαρά μας έδωσε αυτή η γυναίκα, πόσο γέλια και ξεγνοιασιά σε δύσκολες στιγμές! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε όταν περνούσα δύσκολες στιγμές, ένας από τους τρόπους που με βοηθούσαν να αισθανθούν καλύτερα, ήταν να δω κάποια ταινία της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ανήκει σε μία χρυσή εποχή ηθοποιών, αποτελεί ένα άρτιο παράδειγμα υποκριτικής τέχνης και αληθινού ταλέντου. Ποτέ της δε χρειάστηκε να μειώσει την αξιοπρέπειά της, ποτέ της δε χρειάστηκε να καταπιαστεί με φθηνά τεχνάσματα προκειμένου να γίνει πετυχημένη. Το ταλέντο της αρκούσε για να γεμίσει μία ολόκληρη οθόνη. Ένα μάθημα και πρότυπο για τους διάττοντες αστέρες του σήμερα, ένα αληθινό δείγμα υποκριτικού ταλέντου που όπως ένα διαμάντι, δε θα χάσει ποτέ την αξία του.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.