Οι «Εταιρικοί Διάλογοι» του Λουκιανού στο Ίλιον

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.67 (3 Ψήφοι)

8eatrilion_b.jpgΤο τριήμερο που μας έρχεται, Σάββατο 28, Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ., η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσιάζει τους εταιρικούς διαλόγους του Λουκιανού, σε σκηνοθεσία του Μπαντούνα Σταμάτη. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδια, χρώματα και ήχους, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ιλίου.

«Γευτείτε» ένα ζουμερό και μυρωδάτο 24ωρο της κλασσικής αρχαιότητας όπου οι ηδονές της σάρκας και οι ηδονές της διάνοιας συνδυάζονται άριστα, δημιουργώντας την πλήρη και ολοκληρωμένη χαρά της ζωής.

Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Θέατρο Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Μην το χάσετε!

 

Λίγα λόγια για τους «Εταιρικούς Διαλόγους»…

Πότε ακριβώς γράφτηκαν οι «Εταιρικοί Διάλογοι», παραμένει άγνωστο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ανήκουν στην αθηναϊκή περίοδο του Λουκιανού. Και ότι πρέπει να γράφτηκαν στην Αθήνα, πόλη που αποτελεί το φυσικό πλαίσιό τους.

Για την αρχαία πορνεία δεν θα χρειαζόταν ίσως να γίνει ιδιαίτερος λόγος. Γνωρίζουμε κιόλας αρκετές εταίρες ονομαστές. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς πως μερικές από τις σημαντικότερες γυναικείες φυσιογνωμίες της αρχαιότητας οφείλουν τη φήμη στο γεγονός ότι αποτέλεσαν ιέρειες της Αφροδίτης. Ο θρύλος τις περιέβαλε από νωρίς με εύνοια ξεχωριστή: συνήθως παρουσιάζονται εκπληκτικά ωραίες, είναι έξυπνες και καλλιεργημένες, συνδέονται ερωτικά με διάσημους άντρες κι ασκούν μεγάλη επιρροή. Κι όμως, όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο η μια όψη του νομίσματος.

Γιατί, πίσω από την αχλή του θρύλου, υπάρχει κυρίως η πραγματικότητα της ανώνυμης μάζας. Έτσι ή αλλιώς, από την αρχαιότητα ως σήμερα, η πορνεία αποτελεί φαινόμενο με παράλληλες εκδηλώσεις: οι μέσοι όροι καταλαμβάνονται από τα ανθρώπινα πλάσματα της δυστυχίας ή της ανάγκης, συνήθως λαϊκές γυναίκες που δεν έχουν άλλες φιλοδοξίες έξω από το χρηματισμό. Σ’ αυτούς ακριβώς τους μέσους όρους επανέρχεται ο Λουκιανός με τους «Εταιρικούς διαλόγους» του…

Ποια είναι η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ

Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ - Αποφοίτων και φίλων 10ου Γυμνασίου Ιλίου συστάθηκε τον Ιούλιο του 2007 από την ανάγκη των πρώην μαθητών του σχολείου που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στις παραστάσεις του. Έτσι , φοιτητές οι περισσότεροι από εμάς σήμερα και με μεγάλη αγάπη σε αυτό που λέμε ερασιτεχνικό θέατρο κάναμε την καινούργια μας αρχή, με το έργο «Ο θάνατος του Περικλέους» του Δ. Κορομηλά την χειμερινή περίοδο 2007 – 2008 με παραστάσεις στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου και περιοδεία σε δήμους της Αττικής. Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία -
Χορογραφίες- Σκηνικά

Μπαντούνας Σταμάτης

Κοστούμια
Μπαντούνας Σταμάτης
Καλέργη Αφροδίτη

Κομμώσεις – Μακιγιάζ
Καλέργη Κατερίνα

Επιμέλεια μουσικής
Μπαντούνας Σταμάτης

Φωτισμοί
Γιώργος Σμπούνιας
Μπαντούνας Σταμάτης

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
(αλφαβητικά)

Διαμαντούλη Ιωάννα
Κρωβύλη, Μύρτιον, Θαΐς

Διαμαντούλη Μαρίνα
Κόριννα, Δωρίς, Κολχίς, Ακίς

Δρούμπαλη Φανή
Φίλιννα, Υμνίς, Δορκάς

Θάνος Σταύρος
Πάμφιλος, Λεόντιχος, Γλυκέρα

Καλέργη Κατερίνα
Μητέρα,Αμπελίς,Παννυχίς, Βακχίς

Μαράκη Τόνια
Τρύφαινα, Παρθενίς, Μέλλισα

Μητσάκου Κωνσταντίνα
Μυρτάλη, Γραμμίς, Αφροδίτη

Μητσάκος Νίκος
Δωρίων

Μπαντούνας Σταμάτης
Φιλόστρατος

Μπαχξόγλου Θωμάς
Χαρμίδης, Χρυσίς, Χηνίδας, Πολέμων

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.