«Κάθε χρόνο ίδια μέρα» στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης

4.9090909090909 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.91 (11 Ψήφοι)

zeugari_7387384b.jpgΤο γνωστό έργο του Bernard Slade «κάθε χρόνο ίδια μέρα», ανεβαίνει στη θεατρική Αθήνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το σενάριο αφορά την ιστορία της Ντόρις και του Τζωρτζ, που γνωρίζονται σε ένα μοτέλ εντελώς τυχαία και αναπτύσσουν ερωτικό δεσμό ενώ είναι και οι δυο παντρεμένοι.

Συμφωνούν να βρίσκονται κάθε χρόνο ίδια μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο. Τα χρόνια περνούν και το ζευγάρι παραμένει πιστό στο ραντεβού του παρά τα όσα συμβαίνουν στη ζωή των δύο.

Κωμωδία κατά βάση με πολλές στιγμές τρυφερότητας αλλά και συγκίνησης. Οι πρωταγωνιστές ωριμάζουν, οι εποχές αλλάζουν, και αυτό δίνεται πολύ έξυπνα στην παράσταση μέσα από εισαγωγικά για την κάθε εποχή video.

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα έργα του Broadway. Παίχθηκε την περσινή σεζόν στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και είναι το πρώτο έργο που ανεβαίνει μετά την μετονομασία του θεάτρου από ΡΙΑΛΤΟ σε «Αλέκος Αλεξανδρακης».

Η επιλογή του έργου δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες στιγμές του ζευγαριού Γαληνέα-Αλεξανδράκη το 1975. Πρωταγωνιστές σε αυτό το νέο ανέβασμα η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αρζόγλου.

Το κείμενο είναι εκπληκτικό και βοηθάει τους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν μοναδική χημεία, ταιριάζουν απόλυτα, τους αρέσει που βρίσκονται μαζί στη σκηνή και αυτό φαίνεται. Η σκηνοθεσία είναι πολύ έξυπνη και προσεγμένη, ενώ η μουσική επιμέλεια και οι εικόνες που επιλέχθηκαν για τα εισαγωγικά video διαλέγουν τις πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές κάθε εποχής. Επίσης, αξίζει να προσέξετε την λεπτομέρεια στην ωρίμανση της εξωτερικής εμφάνισης των ηρώων.

INFO

7/10 έως 23/11
ΘΕΑΤΡΟ: ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ (πρώην Ριάλτο) Κυψέλης 54
τηλ.: 210 8827000

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.