Αφιέρωμα: Το κορίτσι της Mega Banca, «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης

4.6 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.60 (10 Ψήφοι)

menegaki_774855b.jpgΤον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για το τι θα πρέπει να διαθέτει μια κοπέλα ώστε να καταφέρει να σερβίρει «επάξια» τον πρωινό καφέ. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε εκείνη που το κάνει καλύτερα απ’ όλες, η οποία, όπως έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι άλλη από την Ελένη Μενεγάκη! Παρακάτω διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πορεία της, σε ένα θέμα με ιστορικά στοιχεία και πολλές πληροφορίες…

Η ξανθιά παρουσιάστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό. Έχασε τον πατέρα της όταν ήταν μόλις δύο ετών και από τότε ζούσε μονάχα με τη μητέρα της. Ήταν αρκετά καλή μαθήτρια, τα παιδικά της χρόνια κυλούσαν ήρεμα, ενώ στην πορεία η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιό.

Το 1987, σε ηλικία 18 χρόνων, η Ελένη πραγματοποιεί τον πρώτο της γάμο με τον πρώτο και παιδικό της έρωτα, ενώ παράλληλα σπουδάζει νηπιαγωγός και ξεκινά την ενασχόληση της με το μόντελινγκ, συμμετέχοντας κυρίως σε διαφημίσεις.

Το 1989 ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης την επιλέγει για συμπαρουσιάστριά του στο «Πρωινό κοκτέιλ», το πρώτο πρωινό πρόγραμμα του Mega, παρά τους ενδοιασμούς που υπήρχαν επειδή είχε συμμετάσχει σε κάποια video clips.

Το 1992 μεταπηδά στο τηλεπαιχνίδι Mega Banca ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου. Η συνεργασία αυτή κρατά 2 χρόνια. Για την αποχώρησή της από το κανάλι ύστερα από 5ετή παρουσία, η ίδια αναφέρει: «Δεν επέλεξα εγώ να φύγω από το Mega, αφού δεν είχα κάποια καλύτερη πρόταση, αλλά ο σταθμός δεν μου πρότεινε κάτι άλλο».

Έτσι, η σεζόν 1994-95 την βρίσκει εκτός Mega. Ο Αλέξανδρος Ρήγας της προτείνει ένα μικρό ρόλο στο σίριαλ «Πάτερ ημών» και την περίοδο 1995-96 της προτείνεται παράλληλα με τον δεύτερο χρόνο του σίριαλ να παρουσιάζει και την στήλη της μόδας στον «Πρωινό Καφέ», του οποίου ηγείται η Πόπη Χατζηδημητρίου.

Δέχεται, πηγαίνει για το δοκιμαστικό, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να της δώσουν κι άλλες αρμοδιότητες, που την καθιστούν σχεδόν συμπαρουσιάστρια. Η Πόπη Χατζηδημητρίου όμως δεν το δέχεται και αποχωρεί λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα. Μετά την πρώτη αναστάτωση, τα στελέχη του σταθμού αποφασίζουν να δώσουν την παρουσίαση στη Μενεγάκη, ωστόσο εκείνη αρνείται και συμβιβάζονται στο να αποτελέσει απλώς μια προσωρινή λύση (τον πρώτο χρόνο δεν είχε καν συμβόλαιο!).

Κάνει αρκετά λάθη, αλλά έχει τη στήριξη του σταθμού και μια ικανή ομάδα συμπαρουσιαστών. Τον δεύτερο χρόνο τα καταφέρνει πολύ καλά, κερδίζοντας όλες τις τηλεοπτικές μάχες και καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης! Μάλιστα, καταφέρνει να «λυγίσει» ακόμη και τη Ρούλα Κορομηλά, η οποία ήταν η γυναίκα που ξεκίνησε τις πρωινές εκπομπές στη χώρα μας. Οι δύο παρουσιάστριες βρέθηκαν αντιμέτωπες για τέσσερις σεζόν, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν πολλές εχθρικές δηλώσεις από την πλευρά της Κορομηλά.

Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα με τον Πρωινό Καφέ η Ελένη παρουσιάζει και πολλές από τις έκτακτες εκδηλώσεις του σταθμού (καλλιστεία, βραβεία κτλ) με απόλυτη επιτυχία.

Το 2005, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στο πρωινό του ΑΝΤ1, αποχωρεί με κατεύθυνση τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, παρουσιάζοντας ουσιαστικά το ίδιο πρόγραμμα. Τελικά, δεν καταφέρνει να πιάσει την κορυφή, καταλήγοντας στην 3η θέση (19,5% με 2η τη Μελέτη με 20%). Ο δεύτερος χρόνος έχει πάνω-κάτω παρόμοια αποτελέσματα και η Μενεγάκη, έχοντας απέναντί της μεγάλο ανταγωνισμό, δεν καταφέρνει να φέρει την πρωτιά στον σταθμό του Αμαρουσίου.

Η τρίτη σεζόν της στον Alpha τη βρίσκει έγκυο στο τρίτο  παιδί της, με την τηλεθέαση να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το τέλος της περιόδου να τη βρίσκει ξανά στην κορυφή! Συνέπεια της επιτυχίας της είναι η ανανέωση του συμβολαίου της μέχρι το 2011.

Την περίοδο που διανύουμε απολαμβάνει με άνεση τη μοναξιά της κορυφής (εκμεταλλευόμενη και την άσχημη κατάσταση που υπήρξε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στον «Πρωινό Καφέ»), έχοντας φέρει κάποιες μέρες τεράστιες διαφορές με τους τηλεοπτικούς της αντιπάλους που έφτασαν ακόμη και το 35% στο σύνολο και το 48% στα νεανικά κοινά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.