Η απάντηση του ΑΝΤ1 για τη «Στιγμή της Αλήθειας»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

ant1_1627374b.jpgΜε σκληρή γλώσσα απάντησε ο ΑΝΤ1, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει οριστικά τη μετάδοση της «Στιγμής της Αλήθειας». Στο κείμενο γίνεται λόγος για «πρωτοφανή και ακραία λογοκρισία», ενώ τονίζεται ότι σε καμία από τις 30 χώρες που μεταδόθηκε το τηλεπαιχνίδι δεν αποφασίστηκε η διακοπή του. Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, αναλυτικά:

«O ANT1 εκφράζει τη βαθιά του αγανάκτηση για την πρωτοφανή λογοκρισία που του επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με την απόφαση οριστικής διακοπής της εκπομπής “Η στιγμή της αλήθειας”.

Η θέση του ΑΝΤ1 είναι κατηγορηματική και ξεκάθαρη: κάθε είδους κριτική, θετική ή αρνητική, που αφορά τα τηλεοπτικά μας προγράμματα, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά συχνά πολύτιμη για εμάς, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη συνεχή αναβάθμιση του περιεχομένου μας, ένα στόχο που υπηρετούμε με συνέπεια επί σειρά ετών.

Ωστόσο, καταδικάζουμε κάθε ακραία απαγόρευση που στερεί από τον πολίτη τη βασική ελευθερία που του παρέχουν τα ΜΜΕ: το δικαίωμα να επιλέγει, το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει ο ίδιος τι θα δει, τι θα ακούσει και τι θα διαβάσει. Η ελευθερία έκφρασης των media είναι μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και αυτή η ελευθερία είναι που διακυβεύεται. Νιώθουμε την ανάγκη να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι σε καμία άλλη χώρα από τις 30 τουλάχιστον στις οποίες προβάλλεται το συγκεκριμένο format, δεν αποφασίστηκε η διακοπή του από τις αρμόδιες αρχές.

Δηλώνουμε πολέμιοι κάθε ακραίας λογοκρισίας που στόχο έχει να αποφασίσει προκαταβολικά για λογαριασμό του Έλληνα πολίτη και να φιμώσει τα ΜΜΕ».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.