Μπήκε «λουκέτο» σε «Ε.Τ.» και «City»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

et_72838467b.jpgΗ πληροφόρηση που υπήρξε για αναστολή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού City «λόγω της συνεχιζόμενης ζημιογόνου δραστηριότητας», επιβεβαιώθηκε. Οι εταιρείες «Ίδρυμα Τύπου ΑΕ» και Ραδιοφωνικές «Επιχειρήσεις City ΑΕ» ανακοίνωσαν πως η εφημερίδα κατεβάζει τα ρολά από Τρίτη, ενώ παράλληλα ο σταθμός έχει σταματήσει ήδη να εκπέμπει.

Παρακάτω διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε. που εκδίδει τις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής και της εταιρίας Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.. Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του Ελεύθερου Τύπου στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Στο συνολικό εγχείρημα του Ελεύθερου Τύπου επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.

Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο "ευχαριστώ"».

Στο δρόμο 450 εργαζόμενοι, έντονες οι αντιδράσεις

Η παύση της λειτουργίας των δύο μέσων μαζικής ενημέρωσης αφήνει στο δρόμο 450 εργαζομένους, κάτι που έχει ήδη προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας», ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις. Ήδη σήμερα ξεκίνησε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, ενώ αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στις 12 το μεσημέρι, και πορεία στη Βουλή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.