Προς αυτοδιαχείριση οδεύει ο «City», ασκούνται πιέσεις και για τον «Ε.Τ.»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

radio_2345456b.jpgΠιθανό είναι το ενδεχόμενο της αυτοδιαχείρισης του ραδιοφωνικού σταθμού «City 99,5» από τους εργαζομένους του. Η πρόταση έχει πέσει ήδη στο τραπέζι και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος Αγγελοπούλου αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αυτό που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι είναι να περάσει στα χέρια τους ο σταθμός (η άδεια λειτουργίας και ο εξοπλισμός), ούτως ώστε να συσταθεί εταιρεία λαϊκής βάσης και ακολούθως να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση.

Την ίδια στιγμή, ασκούνται πιέσεις από διάφορες πλευρές, προκειμένου να κυκλοφορήσει ξανά ο «Ελεύθερος Τύπος». Μάλιστα, φημολογείται έντονα ότι ετοιμάζονται κινήσεις από επιχειρηματίες που πρόσκεινται στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο μέχρι στιγμής επίσημες προτάσεις δεν υπάρχουν. Έτσι, ακολουθώντας των δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους στον «City», σκέφτονται και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας να καταθέσουν με τη σειρά τους τη δική τους πρόταση για αυτοδιαχείριση, πράγμα που δεν αποτελεί βέβαια εύκολη υπόθεση, αφού το οικονομικό μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του «Ε.Τ.» ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν Κυριακάτικο 16σέλιδο φύλλο, με χρηματοδότηση της ΕΣΗΕΑ. Αυτό πιθανότατα θα συμβεί από την επόμενη εβδομάδα…

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καρατζαφέρη

Ύστερα από δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι κινητοποιεί ομάδα επιχειρηματιών για την αγορά της εφημερίδας, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, που καταδίκασαν όσους σχεδιάζουν τη μετατροπή του «Ελεύθερου Τύπου» σε κομματικό όργανο. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την απόφαση της ιδιοκτησίας Αγγελοπούλου να μετατρέψει τον Ελεύθερο Τύπο σε κομματική εφημερίδα».

Παράπλευρες απώλειες

Στη λύση της συνεργασίας της με δύο διορθωτές και δύο σελιδοποιούς που εργάζονταν στο ένθετο περιοδικό «ET Weekly» του «Τύπου της Κυριακής», προχώρησε η Imaco. Πάντως, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το περιοδικό «Esquire», επίσης ένθετο της εφημερίδας, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί αλλά αυτόνομο στα περίπτερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.