Πολύς χαμός για το τίποτα στην ΕΡΤ

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Έλλη Στάη

Μεγάλη αναταραχή δημιουργήθηκε στην ΕΡΤ λόγω μιας ασήμαντης παραποίησης τίτλου σε στιγμιότυπο του δελτίου ειδήσεων της Τετάρτης (26/10), στην οποία προχώρησε blogger με τη βοήθεια του Photoshop και που αναπαράχθηκε αρκετά στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τίτλο που ανέφερε «κρίσιμες αποφάσεις για το χρέος», ο οποίος μετατράπηκε στη φωτογραφία σε «κρίσιμες ώρες για το πέος», με το blog να υποστηρίζει ψευδώς ότι μεταδόθηκε έτσι κατά τη διάρκεια του δελτίου.

Μετά από αυτό, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αθλιότητα» και «απάτη», ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης (27/10) η Στάη κατακεραύνωσε τους εμπνευστές, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει μέχρι και για «κουκουλοφόρους» των blogs (!), που πρέπει να τιμωρηθούν.

Πρόκειται για υπερβολική ευαισθησία των υπευθύνων της κρατικής τηλεόρασης ή για «μήνυμα» και εκφοβισμό προς τους ελεύθερους σκεπτόμενους πολίτες, που εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω των blogs; Όπως και να 'χει, το θέμα δεν αξίζει σοβαρής αντιμετώπισης και απορούμε που στην κρατική τηλεόραση κάθονται και ασχολούνται τόσο πολύ. Τίποτα σημαντικότερο δεν έχουν άραγε να καταγγείλουν;

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα "άγνωστοι", που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο - μέσω φωτομοντάζ - τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00.

Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ Α.Ε. θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Εξάλλου, για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr».

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Πράγματι εδώ ο κόσμος χάνεται και η διεύθυνση της ΕΡΤ ουδόλως ασχολείται. Τι νομίζουν δηλαδή, εκεί στα κάστρα της Μεσογείων, πως έτσι θα αποκαταστήσουν την χαμένη τους σοβαρότητα ασχολούμενοι με τέτοιες ανούσιες πεο...λογίες;;;
Έλεος ρε, για άλλα πράγματα σας πληρώνουμε...

straker
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Πόσες πλαστικές έχει κάνει η Στάη για να φαίνεται έτσι μπεμπέκα; Ψεύτικο πρόσωπο, ψεύτικες ειδήσεις και βαρβάτη παραπληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση. Και μετά τους φταίνε τα μπλογκς.. Λίγη τσίπα ρε!!!

Μάνος
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.