Σχέδιο για μείωση εργαζομένων στην ΕΡΤ;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (10 Ψήφοι)

Σχέδιο για μείωση εργαζομένων στην ΕΡΤ;

Μια διαφορετική ΕΡΤ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει πράγματι σχέδιο για σημαντικές αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα, το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και μείωση εργαζομένων.

Στην παρούσα φάση, η ΕΡΤ διατηρεί στο δυναμικό της 2.220 άτομα προσωπικό, ενώ αν προστεθούν οι εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω εργολάβων το νούμερο είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η σκέψη που υπάρχει, λοιπόν, είναι η μείωση αυτού του αριθμού και μάλιστα χωρίς απολύσεις, αφού εξετάζεται η περίπτωση εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, με πιθανό χρηματικό κίνητρο.

Η συγκεκριμένη λύση θεωρείται η ιδανικότερη αυτή τη στιγμή, καθώς θεωρείται ότι θα μετριάσει τις αντιδράσεις, οι οποίες θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερες σε περίπτωση μετατάξεων.

Ταυτόχρονα, μαζί με την περικοπή του εργατικού κόστους, ο πρωθυπουργός έχει ήδη προαναγγείλει τη μείωση στο μισό και του τέλους υπέρ της ΕΡΤ που πληρώνουν σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ οι Έλληνες πολίτες.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.