Κόντρα Κούλογλου-Μπαλατσινού με φόντο την κρατική διαφήμιση για το «Μένουμε Σπίτι»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Κόντρα Κούλογλου-Μπαλατσινού με φόντο την κρατική διαφήμιση για το «Μένουμε Σπίτι»

Ο κακός χαμός έγινε ανάμεσα στον Στέλιο Κούλογλου και τη Τζένη Μπαλατσινού, με αφορμή την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ιστότοπος της συζύγου του υπουργού υγείας έλαβε χρηματικό πακέτο κρατικής διαφήμισης για την τοποθέτηση banner της καμπάνιας.

Η απάντηση της κ. Μπαλατσινού ήταν άμεση μέσω ανάρτησής της στο twitter, τονίζοντας ότι πρόκειται για fake news και εξηγώντας πως έχει πουλήσει τον εν λόγω ιστότοπο σε μεγάλο μιντιακό όμιλο εδώ και ένα χρόνο.

Μάλιστα, απευθυνόμενη προσωπικά στον Στέλιο Κούλογλου, υπογράμμισε ότι «σε αντίθεση με τη δική σας καριέρα η δική μου δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτη».

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε με τη σειρά της και η KOOLWORKS A.E., η οποία εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία της το επίμαχο σάιτ, πληροφορώντας μας ότι η τοποθέτηση του διαφημιστικού υλικού για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» έγινε δωρεάν και παράλληλα πως η σύζυγος του υπουργού υγείας «ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την υποφαινόμενη εταιρία».

Απ' την πλευρά του, πάντως, ο ίδιος ο Κούλογλου αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για το δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα στις συντακτικές επιλογές της ενημερωτικής ιστοσελίδας του μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή. «Παραμένω ως απλός αρθρογράφος», επισήμανε.

Ασχέτως της εν λόγω κόντρας, να σημειωθεί ότι δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα σε ποια ΜΜΕ κατέληξαν τα χρήματα της διαφημιστικής καμπάνιας και πώς αυτά μοιράστηκαν.

Επειδή είναι λογικό να υφίσταται καχυποψία, ειδικά στις μέρες μας που οι πολίτες αντιμετωπίζουν ουκ ολίγες οικονομικές δυσκολίες, θα ήταν ορθό να υπήρχε η δέουσα διαφάνεια και να ανακοινώνονταν τα ακριβή ποσά μαζί με τους αποδέκτες τους.

Θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, αν μαθαίναμε επιτέλους με ποια κριτήρια η εκάστοτε κυβέρνηση μοιράζει κάθε τόσο ποσά σε ιστοτόπους με πολύ μικρή επισκεψιμότητα, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει έξω άλλους, δημιουργώντας, αναπόφευκτα, μια στρεβλή κατάσταση που δεν εξυπηρετεί την αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.