Άκρως επιτυχημένη η παρουσίαση του λευκώματος «Ο Μπακστ στην Ελλάδα»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης η παρουσίαση του λευκώματος του Charles Spencer «Ο Μπακστ στην Ελλάδα». Μίλησαν ο μεταφραστής του βιβλίου Στάθης Σκλαβουνάκος, ο κριτικός χορού Ανδρέας Ρικάκης, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ και η εκδότρια Μαρία Γκέρτσου.

Σ' αυτό το λεύκωμα ο Charles Spencer περιγράφει τις περιηγήσεις του Bakst στην Ελλάδα, όπου μελετούσε το τοπίο, τις πόλεις, την τέχνη και τα ενδύματα. Εξηγεί τη βαθιά επίδραση που είχε στον Bakst η συνάντησή του με τον Σερ Άρθουρ Έβανς, όταν ο τελευταίος εργαζόταν στην αναστήλωση του ανακτόρου του Μίνωα στην Κνωσό της Κρήτης, όπως και η επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Αρχιτεκτονικές και γλυπτικές λεπτομέρειες από τους περίφημους αυτούς χώρους θα ενσωματώνονται συνεχώς στα σκηνικά του. Το κείμενο είναι πλούσια εικονογραφημένο με σχέδια, πορτρέτα, διάφορα μοτίβα, ενώ μια σειρά πολυάριθμων έγχρωμων εικόνων αποκαλύπτει πανηγυρικά την ιδιοφυΐα του Bakst ως σχεδιαστή, ειδικότερα στην αναδημιουργία ελληνικών ενδυμάτων.

Εκτός από τα σχέδια, περιλαμβάνονται φωτογραφίες των πρωτότυπων κουστουμιών που τώρα ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, καθώς και τα σχέδια μόδας. Αυτή η γοητευτική και πολυτελής έκδοση θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους εραστές της Ελλάδας, αλλά και τους θαυμαστές των «Ρωσικών Μπαλέτων» και του Bakst.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.