«Η χήρα της Ιερουσαλήμ» - Ά. Γκόρντον

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Η χήρα της ΙερουσαλήμΔέκατος τρίτος αιώνας. Η παπική Εκκλησία ασκεί αφόρητες πιέσεις για τη διάλυση της Συντεχνίας των Γελωτοποιών. Επιστρέφοντας από αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, ο Φέστε και η Κλόντια, το ζευγάρι των γελωτοποιών-ντετέκτιβ, διασχίζουν τις Άλπεις με την ελπίδα ότι θα συναντήσουν τους φυγάδες συντρόφους τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Φέστε διηγείται στη γυναίκα του μια ιστορία από τα χρόνια της Γ’  Σταυροφορίας, τότε που ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος αγωνιζόταν να ανακαταλάβει τους Αγίους Τόπους από το στρατό του Σαλαντίν. Μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, μυστήριο και δύο ανεξιχνίαστους θανάτους: του Κόνραντ του Μομφερατικού και του Ερρίκου της Καμπανίας, μοιραίων συζύγων της νεαρής βασίλισσας της Ιερουσαλήμ...

Στην Τύρο, τον τελευταίο προμαχώνα των Δυτικών στην περιοχή, μια σκληρή μάχη θα ξεκινήσει για το θρόνο του βασιλείου της Ιερουσαλήμ και την καρδιά της ωραίας Ισαβέλας. Ανάμεσα σε ανθρώπους ισχυρούς και φιλόδοξους, κατασκόπους και πληρωμένους δολοφόνους, ο Φέστε μαζί με τον νάνο Κόκκινο, τον έμπιστο αρχιγελωτοποιό της βασίλισσας, θα προσπαθήσουν να σώσουν την πόλη από μια θανάσιμη απειλή.

Το τέταρτο βιβλίο στη σειρά Μεσαιωνικού Μυστηρίου του Άλαν Γκόρντον, με ήρωα τον γελωτοποιό-ντετέκτιβ Φέστε.

Ο Άλαν Γκόρντον εργάζεται ως δικηγόρος στη Legal Aid Society. Ζει με την οικογένειά του στην Νέα Υόρκη. Έχει γράψει αρκετά διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά Ellery Queen’s Mystery Magazine, Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine, Once Upon a Crime II.

Συγγραφέας: Άλαν Γκόρντον
Μεταφραστής: Βικτώρια Τράπαλη
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ
ISBN: 978-960-04-2799-8
Τιμή: 16.50€
Σελίδες: 416
Ημ/νια Έκδοσης: Νοέμβριος 2010
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.