«Doggy Bag - Περίοδος 2»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Doggy Bag - Περίοδος 2Πρόκειται για το δεύτερο τόμο της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς μυθιστορημάτων Doggy bag που δημιούργησε ο σημαντικός Γάλλος συγγραφέας Φιλίπ Τζιαν εφαρμόζοντας στα βιβλία τους κώδικες, την ταχύτητα και τη δομή των καλογραμμένων τηλεοπτικών σειρών.

Με το Doggy bag περίοδος 2, ο Τζιαν κερδίζει το τολμηρό του στοίχημα: να μας κρατάει με κομμένη την ανάσα καθώς μας αφηγείται το πεπρωμένο της εκκεντρικής οικογένειας Σολένς. Ξαναβρίσκουμε το ίδιο εντυπωσιακό κάστινγκ. Την Ιρέν, τη μητέρα των αδελφών Σολένς, αλκοολική και θρησκόληπτη· τη Ζοζιάν, μια φλογερή νοσοκόμα, ζωντοχήρα ενός ανάπηρου και μνησίκακου συζύγου· την Μπεά, ειδική στο μάρκετινγκ μετά σεξ και, τέλος, τη φαρμακερή Εντίθ, συνοδευόμενη από την εικοσάχρονη κόρη της, που αναζητεί έναν πατέρα που ίσως κρύβεται σε μια γωνιά του σκηνικού… Φλογερές ερωτικές σκηνές, ζωντανά δράματα και άνεμοι τρέλας με φόντο φυσικές καταστροφές και βίαια φαινόμενα στην πόλη. Λες κι όλος τούτος ο, πλήρως φαντασιόπληκτος, μικρόκοσμος, το χρειαζόταν…

«Ο Τζιαν βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά»
Elle

«Ένα είδος Ντάλας αλά γαλλικά; Όχι, είναι κάτι περισσότερο ευχάριστο, λιγότερο απλοϊκό, λιγότερο απερίφραστα κακό και βαθύτερα σκληρό και αντικειμενικό».
Ζοσιάν Σαβινιό, Le Monde des livres

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...

Ο Φιλίπ Τζιαν γεννήθηκε το 1949 στο Παρίσι. Θέλοντας να δοκιμάσει τη γραφομηχανή που του χάρισε ένας φίλος του, άρχισε να γράφει τα διηγήματα της συλλογής  50 contre 1. Ακολούθησαν δύο ακόμη μυθιστορήματα. Η επιτυχία στο ευρύ κοινό θα έρθει το 1985 με τη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος Μπέτυ Μπλου από τον Ζαν-Ζακ Μπενέξ. Μεταφρασμένο σε είκοσι χώρες, το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Έκτοτε ο Τζιαν έγραψε πολλά ακόμα μυθιστορήματα που έλαβαν κι αυτά εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο.

 
Συγγραφέας: Φιλίπ Τζιαν
 
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
Εκδόσεις: GEMA
ISBN: 978-960-6893-09-4
Σελ.: 294
Τιμή: 12 ευρώ

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.