«Οι επτά ηγέτες του πολέμου»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«Οι επτά ηγέτες του πολέμου» του Μαρκ Φερρό

Στάλιν, Χίτλερ, Τσώρτσιλ, Μουσσολίνι, Ντε Γκωλ, Χιροχίτο, Ρούζβελτ: επτά αρχηγοί κρατών... Επτά τιτάνες που στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου σε μια παγκόσμια σύρραξη...

Ήρωες ή δυνάστες, κατακτητές ή υπερασπιστές, αφελείς ή δόλιοι, διαμόρφωσαν τον σημερινό κόσμο. Τον προσωπικό τους ρόλο καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Για να φωτίσει τα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ 1918 και 1945, ο Μαρκ Φερρό εξετάζει τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο από την οπτική καθεμιάς από αυτές τις προσωπικότητες και αντιπαραθέτει τις απόψεις τους. Βλέπουμε τους πρωταγωνιστές των γεγονότων να αλληλοσπαράσσονται, να συμμαχούν και να προδίδουν ο ένας τον άλλο σε ένα παιχνίδι μίσους και σαγήνης που θα ορίσει τις τύχες των λαών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γάλλος Μαρκ Φερρό (Marc Ferro) είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής μας. Είναι επίτιμος διευθυντής σπουδών στο École des Hautes Études en Sciences Sociales και συνδιευθυντής του έγκυρου περιοδικού ιστορίας Annales. Συγγραφέας πολλών μελετών για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έχει ασχοληθεί επίσης με τους τρόπους αφήγησης της ιστορίας στις νεότερες γενιές. Επί σειρά ετών ήταν παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Παράλληλη ιστορία» (Histoire Parallèle) σε κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 
Μετάφραση: Ευγενία Γραμματικοπούλου
Πρόλογος: Σώτη Τριανταφύλλου
Σειρά: Non fiction (Ιστορία)
ISBN: 978-618-03-0584-5
Σελ.: 552
Τιμή: 18,80 €
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: Ils étaient sept hommes en guerre, 1918-1945, Histoire parallèle

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.