«Δυο Αχώριστες Αδερφές» από τη Μαρία - Μαριλύ Γαλίζη

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

«Δυο Αχώριστες Αδερφές» από τη Μαρία - Μαριλύ Γαλίζη

Το παραμύθι «Δυο Αχώριστες Αδερφές» θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαρία - Μαριλύ Γαλίζη την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 12.30 στον Χώρο Τέχνης & Πολιτσμού «Λείριον» στον Χολαργό. 

Η ιστορία μας μιλάει για την αξία της ειλικρινούς στάσης ζωής, χωρίς φθόνο και εξαπάτηση του συνανθρώπου, τη δύναμη της αδερφικής αγάπης, καθώς και την ανάγκη αδερφοσύνης των λαών για να ζουν με ομόνοια και ειρήνη. Τα μηνύματα περνούν απαλά και συμβολικά καθώς ταξιδεύουν την αθώα παιδική σκέψη σε μέρη μαγευτικά.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακούς, μακεδονίτικους θρύλους για το σχηματισμό και την ιδιαιτερότητα δύο σπουδαίων λιμνών -λόγω γεωγραφικής θέσης- στα σύνορα της Ελλάδας, της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το Κάστρο των Παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων

Το βιβλίο περιέχει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Να σημειωθεί ότι στον τόμο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα,

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

«Δυο Αχώριστες Αδερφές» από τη Μαρία - Μαριλύ Γαλίζη

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.