«Η Πτώση του Αρθούρου» από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (3 Ψήφοι)

«Η Πτώση του Αρθούρου» από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Κυκλοφορεί από από τις εκδόσεις Αίολος το ημιτελές ποίημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν με τίτλο «Η Πτώση του Αρθούρου».

Το ποίημα αφηγείται την τελευταία εκστρατεία του θρυλικού βασιλιά Αρθούρου, κατά την οποία, ενώ βρίσκεται στα περίχωρα του δάσους του Μίρκγουντ, αναγκάζεται να επιστρέψει πίσω στη Βρετανία όταν μαθαίνει για την προδοσία του γιου του, του Μόρντρεντ. Ήδη με πληγωμένο το ηθικό από την απιστία της γυναίκας του Γκουίνεβιρ με τον εξόριστο πλέον αρχηγό των ιπποτών Λάνσελοτ, ο Αρθούρος συσπειρώνει τους πιστούς σ ’ αυτόν ιππότες για την τελική μάχη εναντίον του στασιαστή Μόρντρεντ και των ξένων μισθοφόρων του.

Γεμάτο δύναμη, πάθος και ζωντανές εικόνες, το ποίημα αναδεικνύει περίτρανα το μοναδικό αφηγηματικό χάρισμα του μεγάλου Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. Συμπεριλαμβάνονται τρία κατατοπιστικά κείμενα του Κρίστοφερ Τόλκιν, όπου διερευνάται το λογοτεχνικό σύμπαν των ιστοριών του βασιλιά Αρθούρου, αποκαλύπτεται το βαθύτερο νόημα των στίχων και εντοπίζεται η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της Πτώσης του Αρθούρου και του κορυφαίου δημιουργήματος του συγγραφέα, του Σιλμαρίλλιον.

Στην ελληνική μετάφραση χρησιμοποιείται ο ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος. Το μεταφρασμένο ποίημα συνυπάρχει μαζί με το πρωτότυπο έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τις υποσημειώσεις του μεταφραστή, ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα τον θρύλο που γοητεύει το κοινό εδώ και αιώνες.

Εκδόσεις: Αίολος
ISBN: 978-960-521-292-6
Σελ.: 256
Τιμή: € 17,00

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.