5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.73 (15 Ψήφοι)

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί τη συγχέουν ακόμα και με το φλερτ όταν τη διαπιστώνουν. Και όμως, η ευγένεια είναι μία αρετή που ενώ δεν κοστίζει τίποτα, μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Για πολλούς ανθρώπους είναι μία λέξη παντελώς άγνωστη, ακόμα και πιο απλές πράξεις είναι μία συμπεριφορά ξεθωριασμένη. Ας δούμε παρακάτω πέντε συμπεριφορές που υποδεικνύουν ευγένεια και στις ημέρες μας τείνουν να ξεχαστούν.

1. Να λέμε ευχαριστώ και παρακαλώ: Το να πούμε σε κάποιον ευχαριστώ είναι στην ουσία μία έμπρακτη απόδειξη ότι του αποδίδουμε ευγνωμοσύνη για κάτι που μας πρόσφερε ή για ένα καλό που μας έκανε. Δεν πρέπει να τη θεωρούμε ασήμαντη για να την εκφράσουμε , ούτε δεδομένη. Με τον ίδιο τρόπο ας αναφέρουμε και το παρακαλώ όταν ζητάμε μία εξυπηρέτηση από τους άλλους, ας μη θεωρούμε κανέναν κατώτερο ή υπηρέτη μας.

Να λέμε ευχαριστώ και παρακαλώ

2. Να προσφέρουμε λουλούδια: Τα λουλούδια είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας σε κάποιον – η οποία δεν είναι απαραίτητα πάντα ρομαντική. Είναι ένα εξαίρετο δείγμα αγάπης, προσφοράς και ευαισθησίας και μία πράξη που έχει, δυστυχώς, ξεχαστεί. Υπάρχουν λουλούδια που συμβολίζουν όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να ρωτήσετε τον ανθοπώλη για τι θα ήταν καλύτερο να προσφέρετε (αν και τα τριαντάφυλλα πάντα είναι υπέροχα!).

Να προσφέρουμε λουλούδια

3. Να κρατάμε την πόρτα ανοιχτή: Όταν μπαίνουμε στην πολυκατοικία ή σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί, αν υπάρχει και άλλος άνθρωπος πριν από εμάς, κρατάμε την πόρτα και δεν την κλείνουμε στα μούτρα του!

Να κρατάμε την πόρτα ανοιχτή

4. Να μη φωνάζουμε μέσα σε δημόσιους χώρους: Δε χρειάζεται όταν χτυπάει το κινητό μας μέσα σε ένα λεωφορείο, να φωνάζουμε δυνατά και να ενοχλούμε όλους τους υπόλοιπους. Μπορούμε να μιλάμε, αλλά ας έχουμε και μία διακριτικότητα.

Να μη φωνάζουμε μέσα σε δημόσιους χώρους

5. Να δίνουμε τη θέση μας σε άλλο άτομο: Όταν βλέπουμε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες, ανθρώπους με αναπηρία), ας μην ξεχνάμε να παραχωρούμε τη θέση μας στο λεωφορείο.

Να δίνουμε τη θέση μας σε άλλο άτομο

5 απλές κινήσεις που δείχνουν όμως τον πολιτισμό μας. Μην τις ξεχνάμε, η ευγένεια είναι αρετή!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.