Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (20 Ψήφοι)

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την ολοκληρωτική χαρά και ευτυχία όταν επιτέλους καταφέρεις να φτάσεις στο στόχο σου. Πρέπει να συμφιλιωθείς και να αποδεχτείς το γεγονός ότι εκτός από τη θετική κριτική θα περάσεις και από το στάδιο της αμφισβήτησης. Μην αφήσεις όμως την απόρριψη που μπορεί να δεχτείς στα πρώτα σου βήματα να σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς. Οι παρακάτω ιστορίες διάσημων προσώπων που άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο στην Ιστορία μας το αποδεικνύει περίτρανα.

• Beatles: Και όμως, το συγκρότημα που άλλαξε τον ρου της Μουσικής, γνώρισε την απόρριψη στα πρώτα του κιόλας βήματα. Όταν πέρασαν από οντισιόν για την εταιρεία Decca Records το 1962, η εταιρία είπε στον μάνατζέρ του ότι τα συγκροτήματα που τραγουδούν με κιθάρες δεν είναι πλέον της μόδας. Μία φράση για την οποία, φαντάζομαι, θα μετάνιωσαν βαθιά.

beatles_8930423_copy.jpg

• Ο Walt Disney, ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Μίκυ Μάους, τον Ντόναλντ Ντακ και μία στρατιά ηρώων, ήρθε και εκείνος αντιμέτωπος με την απόρριψη και τις δυσκολίες στη ζωή του. Το 1919, η τότε εφημερίδα που εργαζόταν «Kansas City Star» τον απέλυσε αιτιολογώντας την απόφασή της στην έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας του Disney.

disney_4820223.jpg

• Ο «βασιλιάς» Elvis Presley ήρθε και εκείνος αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση, όταν ένας μάνατζερ που είχε πριν γίνει διάσημος και χτίσει το δικό του μύθο στο μουσικό στερέωμα, το είχε πει ότι θα ήταν καλύτερα να επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά του ως οδηγός φορτηγού. Πού να ήξερε ποιος θα γινόταν τότε αυτός ο άσημος φορτηγατζής.

elvis_482233.jpg

• Ο σπουδαίος ζωγράφος Vincent van Gogh με την τόσο δύσκολη και σύντομη ζωή, κατάφερε να πουλήσει μόνο έναν πίνακα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σήμερα θεωρείται ένας από τους διασημότερους ζωγράφους του κόσμου.

vincent_472933.jpg

• Ο άνθρωπος που εφηύρε τη λάμπα, Thomas Edison, έζησε στον απόλυτο βαθμό τη λέξη αποτυχία, την οποία όμως μετέτρεψε σε επιτυχία. Τον είχαν χαρακτηρίσει ακόμα και ηλίθιο, ενώ οι δάσκαλοί του είχαν αναφέρει για εκείνον ότι «δε θα μπορούσε να πετύχει ποτέ τίποτα». Και όμως, κατάφερε να μείνει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που μετά από 1001 κιόλας αποτυχημένες προσπάθειες, μας χάρισε τη λάμπα.

lamp_4723322.jpg

• Και όμως, ο κορυφαίος συγγραφέας βιβλίων τρόμου Stephen King, του οποίου το κινηματογραφικό «Αυτό» σαρώνει πλέον τις αίθουσες, βίωσε τριάντα φορές την απόρριψη από εκδοτικούς οίκους μέχρι να πείσει έναν από αυτούς να εκδώσει το βιβλίο του «Carrie».

king_4729233.jpg

Αν κάτι λοιπόν μπορείς να διδαχθείς από τις ιστορίες των σπουδαίων αυτών προσώπων, είναι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ τον στόχο σου. Φωνές που θα σε αμφισβητούν θα υπάρχουν πάντα. Αλλά αυτός που επιμένει με πίστη στον εαυτό του και με αγώνα, στο τέλος αναγνωρίζεται!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.