10 σπουδαίες ρήσεις του Bruce Lee

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

10 σπουδαίες ρήσεις του Bruce Lee

Ο Bruce Lee παραμένει ένα φαινόμενο, ένας από τους σπουδαιότερους μαχητές πολεμικών τεχνών όλων των εποχών και εκείνος που νομιμοποίησε στον κόσμο του κινηματογράφου τις ταινίες πολεμικών τεχνών. 

Όμως, οι περισσότεροι αγνοούν τη φιλοσοφική του υπόσταση και τη βαθιά πνευματικότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη την πορεία της ζωής του και μένουν μόνο στις εκπληκτικές ικανότητές του ως μαχητή. 

Παρά τον τραγικό του θάνατο, οι ιδέες του δε σταμάτησαν να διαδίδονται και να επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, αθλητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ακόμα και απλούς ανθρώπους.

Με αυτές τις 10 σπουδαίες ρήσεις του, σίγουρα κάποιος θα έρθει κοντά στο βάθος της προσωπικότητάς του και θα εκτιμήσει βαθύτερα το εύρος του ταλέντου του.

1. Η γνώση σου χαρίζει δύναμη, αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό.

2. Να είσαι ευτυχισμένος αλλά ποτέ ικανοποιημένος.

3. Στο διάολο με τους κανόνες. Εγώ είμαι αυτός που δημιουργώ τις ευκαιρίες.

4. Η αληθινή ζωή είναι να ζεις για τους άλλους.

5. Δεν φοβάμαι αυτόν που έχει εξασκηθεί σε 10000 κλωτσιές μια φορά, αλλά αυτόν που έχει εξασκηθεί σε μια κλωτσιά 10000 φορές.

6. Μη σκέφτεσαι, νιώσε! Είναι όπως ένα δάχτυλο που δείχνει το χέρι προς τον ουρανό. Μη συγκεντρώνεσαι στο δάχτυλο, διαφορετικά θα χάσεις όλη την επουράνια δόξα.

7. Ένας στόχος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον πετυχαίνουμε πάντα. Συχνά χρησιμεύει απλά στο να έχουμε κάτι να επιδιώκουμε.

8. Ένας οξύθυμος χαρακτήρας θα σε κάνει να φανείς γελοίος αργά ή γρήγορα.

9. Ένας σοφός άνθρωπος μπορεί να μάθει περισσότερα από μία ανόητη ερώτηση, απ’ότι ένας ηλίθιος μπορεί να μάθει από μια σοφή απάντηση.

10. Το κλειδί για την αθανασία είναι να έχεις ζήσει μία ζωή που να αξίζει να τη θυμούνται.

Από αυτές και μόνο τις φράσεις μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την πνευματικότητα του Lee, την ενασχόληση του ίδιου με τη βαθύτερη αλήθεια της ζωής και εντέλει το λόγο που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα.

10 σπουδαίες ρήσεις του Bruce Lee

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.